جدایی دین از سیاست، برنامه اصلی دشمنان نظام/افشای حق مردم رسالت حوزه

استاد حوزه علمیه قم گفت: جدایی دین از سیاست برنامه اصلی دشمنان نظام اسلامی است و بخش عمده عنادهایی که این افراد در مورد روحانیت دارند به جهت مشکل آنها با اصل دین است.

خبرگزاری شبستان- قم: حوزه های علمیه به عنوان مهمترین و شاخص ترین داعیه دار ترویج و تبیین معنویت و دینداری در طول تاریخ، هماره محور تحولات و نقطه عطف در تاریخ بوده و هستند. حوزه های علمیه نه تنها جریان ها را راهبری کرده و می کنند بلکه در بسیاری از مقاطع تاریخی، خود، جریان ساز و حادثه ساز بوده اند.
با این نگرش، مدیریت درونی حوزه ها و یا حتی نگاهی که از بیرون به حوزه های علمیه می شود، به طور جد و حتم می تواند تعیین کننده و سرنوشت ساز هم در چگونگی ادامه حیات حوزه های علمیه و هم کارکردها و مدیریت بیرونی جامعه توسط حوزه ها باشد.


بر اساس همین رویکرد، می توان اساس شکل گیری انقلاب اسلامی و رهبری داهیانه امام راحل به عنوان یک حوزوی و عالم دینی را تفسیر و تبیین کرد. با انقلاب بسیاری از نگرش ها در حوزه های علمیه تغییر یافت. از سوی دیگر پس از جریان انقلاب، هم از ناحیه حضرت امام(ره) و هم مقام معظم رهبری، مباحثی مبنی بر تحول در حوزه های علمیه و لزوم موضع گیری این نهاد در مسایل مختلف مطرح شد. این امر در سال های اخیر به طور جد از سوی مقام معظم رهبری در دیدارهایی که به بهانه های مختلف، طلاب و اساتید حوزه های علمیه با ایشان داشته اند، مورد تاکید و سفارش خاص ایشان قرار گرفته است.


تحول در حوزه های علمیه چه از لحاظ آموزه ها و تعالیم محتوایی و چه از منظر ساختار و روش، مسئولیت علمای دین در نظریه پردازی و تولید علوم انسانی، ضرورت تبیین چشم انداز و برنامه ریزی در حوزه های علمیه بخشی از توصیه هایی بوده که ایشان دائما به آن نظر داشته و دارند. بعد از گذشت 2 سال از آخرین سفر مقام معظم رهبری به قم و دیدار حوزویان با ایشان، بر آن شدیم تا در گفتگو با صاحبنظران این مسایل مهم و راهکارهای دستیابی به حوزه علمیه مطلوب را مورد بررسی قرار دهیم.
 

 حجت الاسلام حسن باقری، مدیر مسئول موسسه فرهنگی ولایت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان با تاکید بر اهمیّت حضور حوزویان در بطن نظام اسلامی اظهار داشت: صرف این که حکومت دینی شد و از حوزه علمیه نشأت گرفت، نمی توان گفت همه شئونات آن وابسته به حوزه، دینی و مورد تایید است.


نباید اشتباهات دولت ها و افراد را پای نظام اسلامی گذاشت
مدیر مسئول موسسه فرهنگی ولایت با بیان این که باید بحث دولت ها و افراد مسئول را از نظام اسلامی جدا کنیم، تصریح کرد: نمی توان اشتباهات افراد و دولت ها را پای نظام اسلامی گذاشت، به عنوان مثال اقدامات ظالمانه بنی صدر ارتباطی با حکومت اسلامی نداشت.


حجت الاسلام باقری بیان داشت: یکی از مشکلات جامعه امروز ما این است که هر مشکلی که در مملکت بوجود بیاید به نظام اسلامی و روحانیت نسبت می دهند، در حالی که مشکلات دولت ها می تواند علت های زیادی داشته باشد و ربطی به اصل نظام ندارد.


خطای یک روحانی را نباید به همه حوزه تعمیم داد
وی با اشاره به این که وقتی یک روحانی اشتباهی می کند نباید آن را به همه حوزویان تعمیم داد، خاطرنشان کرد: در مواقع بروز مشکلات همواره این علما و مراجع بوده و هستند که از مردم حمایت می کنند و مسئولان را مورد انتقاد قرار می دهند.


جدایی دین از سیاست، برنامه اصلی دشمنان نظام
حجت الاسلام باقری با بیان این که جدایی دین از سیاست برنامه اصلی دشمنان است، عنوان کرد: بخش عمده عنادهایی که در مورد روحانیت وجود دارد به جهت توجه آن ها به مسایل دینی است، عده ای به شکل شفاف می گویند ما با حضور علما در سیاست و عرصه های مدیریتی مشکلی نداریم، تنها باید دین را از حکومت جدا کرد.


کستنیکه به جای حکومت دینی بحث حکومت دیدن داران را مطرح می کنند، به دنبال منافع خود هستند
این استاد حوزه علمیه ابراز داشت: در دولت اصلاحات نیز مباحثی مانند حکومت دین داران، نه حکومت دینی مطرح شد که ادامه جریانی بود که از اواخر دولت سازندگی برای ماندگاری دولت این نظریه را مطرح کرده بودند.


وی افزود: برخی از حوزویان از حامیان دولت سازندگی بودند که در دولت اصلاحات به منتقدین سازندگی تبدیل شدند، در ادامه نیز برای کسب قدرت و تامین منافع خود به دنبال اصلاحات رفتند و پس از برآورده نشدن خواسته هایشان در مقابل نظام و رهبری موضع گرفتند، نباید رفتار این افراد را به حوزه علمیه تعمیم داد.


مردم بدانند حوزه چیزی برای خود نمی خواهد // افشای حق مردم رسالت حوزه است
استاد حوزه علمیه قم در پایان افزود: مردم باید بدانند حوزه چیزی را برای خودش نمی خواهد، پا فشاری بر افشای حق مردم، تحقق عدالت و مدینه فاضله از رسالت های حوزه است و این را وظیفه خود می داند.


عده ای می خواهند مشکلات کشور را متوجه حوزه علمیه کنند
حجت الاسلام باقری بابیان این که برخی به دنبال این هستند که مشکلات کشور را متوجه حوزه و روحانیت کنند و بگویند خلط مسایل دینی با سیاست غلط است، گفت: دشمنان این نظام و حکومت اسلامی بدانند، مردم کشور ما فهیم و هوشیار هستند و برای تحقق ارزش ها و آرمان های اسلام ناب انقلاب کردند.


حوزه باید با تخصص، آگاهی و خلاقیت در همه عرصه ها حاضر شود
مدیر مسئول موسسه فرهنگی ولایت تاکید کرد: حوزه باید با تخصص، آگاهی و خلاقیت در همه عرصه های نظام ورود پیدا کند، نیازها را شناسایی و برای پاسخ به آن ها راهکاری مناسب و علمی ارائه دهد.
 

عقب نشینی حوزه ها انقلاب را از مسیر خود دور می کند
حجت الاسلام باقری یادآورشد: اگر حوزویان خود را از امور حکومت کنار بکشند، قطعا به جای آن ها افرادی که با دین و معنویت سنخیتی ندارند وارد عمل خواهند شد و این موجب می شود که مسیر انقلاب از آرمان اصلی خود دور شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 240529

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha