۱۵ اردیبهشت؛ بررسی جزئیات بودجه 92 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۲ با بیان اینکه دیروز در صحن علنی مجلس بر روند چگونگی بررسی بودجه بحث هایی مطرح شد، گفت:‌ جزئیات بودجه ۱۵ اردیبهشت در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جعفر قادری، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 92 در نشست خبری امروز (چهارشنبه 28 فروردین) مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دیروز در صحن علنی مجلس بر روند چگونگی بررسی بودجه بحث هایی مطرح شد، افزود: در جلسه هیأت رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه کاری تغییر پیدا کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تلاش کمیسیون تلفیق بر این است که از برنامه تعیین شده برای اعلام زمان بندی ها عقب نماند ادامه داد: قراراست جزئیات لایحه بودجه سال 92 یکشنبه 15 اردیبهشت ماه وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شود.

وی بیان کرد: براین اساس علاوه بر آنکه امروز بعد از ظهر جلسه کمیسیون تلفیق برگزار می شود در هفته آینده نیز در روزهای شنبه، دوشنبه کمیسیون تلفیق به صورت سه شیفت کار خواهد کرد و در روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه دو شیفته فعالیت می کند.

قادری افزود: در هفته ای که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حوزه های انتخابیه خود سفر می کنند کمیسیون تلفیق در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه به صورت سه شیفت و روزهای سه شنبه و چهارشنبه برای جمع بندی جزئیات لایحه بودجه سال 92 کمیسیون تلفیق جلسات خود را برگزار می کند.

این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری جلسه روز گذشته کمیسیون تلفیق تصریح کرد: دیروز بعد از جلسه صحن بلافاصله وارد جلسه کمیسیون تلفیق شدیم و حدود یک ساعت و نیم این جلسه طول کشید و حدود 19 کد از کدهای مالیاتی را مصوب کردیم. در این 19 کد تنها 4 کد تغییر پیدا کرد و مابقی نیز براساس پیشنهادات دولت باقی ماند.

وی بیان کرد: در 4 کد مذکور پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه مصوب شد که این 4 کد مشمول مالیات بر علی الحساب اشخاص حقوقی دولتی، مالیات بر ارث، مالیات بر واردات و فروش فراورده های نفتی، می شود.

قادری تأکید کرد: در این مصوبات که در این 4 کد انجام شده است نرخ به هیچ وجه تغییر پیدا نمی کند و برای مردم هزینه بر نخواهد شد.

وی ضمن توضیح در خصوص عملکرد مالیات بر واردات در سال 91 افزود: در این سال عملکرد مالیات بر واردات حدود 7 هزار و 600 میلیارد تومان بود که براساس پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه این رقم را به 10 هزار و 100 میلیارد تومان افزایش دادیم.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دلیل افزایش آن است که پیش بینی می شود در سال آینده 56 میلیارد دلار واردات کالا داشته باشیم که از این رقم 2 میلیارد دلار واردات خودرو است و 54 میلیارد دلار واردات کالا است.

این نماینده مردم در مجلس نهم بیان کرد: اگر تعرفه خودرو همین 45 درصد و نرخ ارز نیز 2 هزار و 450 باشد و تعرفه مؤثر سایر کالاها نیز 6 درصد در نظر گرفته شود به این درآمد 10 هزار و 100 میلیارد تومان می رسیم.

وی اظهارداشت: در سال 1391 حدود یک میلیارد دلار واردات خودرو داشتیم و یکی از دلایل پائین بودن میزان واردات هم این بود که از نظر مقداری برای ثبت سفارش محدودیت ایجاد کرده بودند که در 6 ماهه دوم سال گذشته ثبت سفارش را ندادند و الان گشایش‌هایی ایجاد شده که به نظر می‌رسد این 2 میلیارد دلار واردات را داشته باشیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تغییر کد مالیات بر فروش درآمدهای نفتی بیان کرد: براساس ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، فراورده های نفتی که توسط افراد مصرف می شود یک عوارض و مالیاتی بر آن تعلق می گیرد.

قادری اضافه کرد: ما در سال 89 و در ابتدای هدفمند کردن یارانه ها به دولت اجازه دادیم تا به مدت یک سال مالیات بر عوارض را براساس قیمت قبل از هدفمند کردن یارانه ها در نظر بگیرد اما متأسفانه دولت در سال 90 و 91 مالیات و عوارض را بر مبنای نرخ قبل از هدفمند کردن یارانه ها اعمال کرد که این از نظر قانونی اشکال داشت.

نماینده مردم شیراز در مجلس تأکید کرد: همکاران ما چندین بار از وزیر اقتصاد این موضوع را پیگیری کردند و نهایتاً جمع بندی ما بر این شد که باید براساس قانون عمل شود بنابراین در سال آینده مالیات بر فروش فراورده های نفتی و به تبع آن عوارضی که بر دولت تعلق می گیرد افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.

این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: بر همین اساس عددی که دولت در لایحه پیشنهادی خود آورده بود حدود 788 میلیارد تومان بود که ما این را به هزار و 96 میلیارد تومان رساندیم.

قادری با تأکید بر اینکه این رقم برای مردم به هیچ عنوان هزینه بر نخواهد بود افزود: افزایش این رقم ها برای مردم تفاوتی نخواهد داشت و عوارض شهرداری ها به همین نسبت افزایش پیدا می کند.

وی در ادامه توضیحاتش به ذکر مثالی پرداخت و گفت: بنزینی که مردم مصرف می کنند به صورت آزاد به قیمت 700 و سهمیه بندی به قیمت 400 تومان است اگر بخواهیم متوسط آن را براساس میزان مصرف در نظر بگیریم قیمت متوسط آن حدود 470 تومان خواهد بود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس افزود: در گذشته دولت عوارض و مالیات را بر مبنای قیمت 100 تومانی در نظر می گرفت اما الان موظف است تا قیمت را بر مبنای 470 تومانی در نظر گیرد بنابراین دریافتی شهرداری ها و سازمان های مالیاتی بیشتر خواهد شد.

پایان پیام/

کد خبر 244890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha