سید حسن رضوی، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قم در حاشیه عملیات بهره برداری از تونل بلند انتقال آب تنوج به قمرود، (طرح ملی انتقال آب از سرشاخه های دز به قم) به خبرنگار شبستان در قم گفت: عملیات اجرایی پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز به قم از اواخر اسفند سال 80 آغاز شد و چهار بند انحرافی، تونل های کوتاه، متوسط و بلند که مجموع این تونل ها بالغ بر 56 کیلیومتر است.
وی افزود:این پروژه هفت هزار و دویست متر کانال، 210 کیلومتر خط انتقال و رینگ شهری از بخش های دیگر این پروژه است که فاز اول این پروژه 2 سال قبل با ظرفیت انتقال دو هزار و 500 لیتر بر ثانیه با حضور وزیر به صورت پمپاژ افتتاح شد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قم ادامه داد: فاز نهایی این پروژه با ظرفیت شش هزار لیتر بر ثانیه به صورت ثقلی به اتمام رسیده که امروز به دست رییس جمهور افتتاح می شود برای این پروژه 740 میلیارد تومان هزینه، 120 میلیون یورو اعتیارات ارزی، 230 میلیون یورو به دستور رهبری از محل صندوق ذخیره ارزی و مابقی از محل بانک توسعه اسلامی هزینه شده است.
وی تصریح کرد: برای تکمیل سد کوچری مبلغ 60 میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شده و تا کنون 60 درصد در عملیات اجرایی این طرح پیشرفت داشته ایم و این طرح تا سال 92 به بهره برداری می رسد.
رضوی با تاکید بر ویژگی های طرح آب رسانی به قم ادامه داد: این طرح از پیچیده ترین و مهم ترین طرح های انتقال آب است که نقش مهمی در انتقال آب شرب به مردم منطقه دارد.
وی تصریح کرد: این طرح بزرگ ترین طرح آبی کشور و در مجموع حدود 270کیلیومتر طول دارد شامل 56 کیلومتر تونل، 180 کیلومتر خط لوله فولادی دو هزار میلی لیتری، سد و بند انحرافی است.
وی افزود: این طرح از سامانه های بزرگ انتقال آب در خاورمیانه هم محسوب می شود و مسیرهای انتقال که از تونل های بلند وارد رودخانه قم شده این آب در پشت سد گلپایگان ذخیره و توسط خط انتقال 180 کیلیومتری به شهرهای گلپایگان، خوانسار، خمین، محلات، دلیجان، سلفچگان، ساوه، نیمور و شهر قم منتقل می شود.
پایان پیام/
نظر شما