خبرگزاری شبستان: "مبانی اسلامی پیشرفتورزی" در طراز کمالیاش همان «فلسفهی فرج» است، چرا که الگووارهی حیات طیبه در جامعهی پس از ظهور صورت خواهد بست، و مراد از مبانی «معرفتی ـ ارزشیِ» الگو، مجموعهی «قضایای تعقلی ـ تعلیلی»ایست که تحلیل و تعلیل زیرساختهای «هستیشناختی ـ جهانشناختی»، «انسانشناختی ـ اجتماعشناختی»، «معرفتشناختی ـ روششناختی» (منابع، در زمرهی همین مبنا بشماراست)، «فرهنگشناختی ـ اخلاقشناختی» (نگرشهای ارزشی زیرساختی از جمله نگاه به دنیا و نسبت دنیا و آخرت، در همین مبنا جای میگیرد)، «موضوعْشناختی» ـ «مختصاتْشناختیِ»(ظروف زمانی ـ زمینی، و قومی ـ اقلیمی نیز در شمار مبنای مختصاتْشناختیست) و«تاریخشناختی ـ تمدنشناختی» پیشرفتورزی اسلامی و الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی را بر عهده دارد.
از آنجا که دستیابی به الگوی پیشرفت، در گروی اکتشاف «منطق اکتشاف نظریهی پیشرفت و طراحی الگو» از سویی، و اکتشاف «مبانی معرفتی ـ ارزشی» آن دو از دیگر سوست، سعی و اهتمام در تبیین «منطق» و «مبانی»، تقدم رتبی بر هر اقدام دیگری در راستای تدوین الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی دارد.
دستیابی به مبانی «معرفتی ـ ارزشی» پیشرفتورزی اسلامی و الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی، در نــه گـام نظـری و عملـی به شرح زیر، فراچنگ میآید:
گام یکم) تشکیل حلقـهی علمی ـ نظری جامع، با شناسایی و کارگماشت افراد ذیصلاحیت علمی ـ فکری، دغدغهمند، و فارغالبال.
گام دوم) تعریف «پیشرفتورزی» و «الگوی پیشرفت اسلامی» (تبیین ماهیت و مؤلفههای دو مقوله)، و تعیین ساحات و سطوح آن دو با بهرهگیری همزمان از شیوههای باشگاهی، کتابخانهای و میدانی.
گام سوم) طراحی منطق و روشگزینی برای مطالعهی مبانی اسلامی پیشرفتورزی و طراحی الگوی پیشرفت.
گام چهارم) آغاز مطالعهی مبانی پیشرفتورزی برای دستیابی به «نظریهی پیشرفت» و طراحی «الگوی پیشرفت»، از سوی حلقه، و نیز نظرخواهی از اصحاب معرفت در حوزههای تخصصی مربوط. (= بهرهگیری همزمان از شیوههای باشگاهی، کتابخانهای و میدانی)
تذکر: باید توجه داشت که در مانحن فیه، دو گروه مبنا، مطرح است: مبانی اسلامی پیشرفتورزی انسان و مبانی الگوی پیشرفت اسلامی ـ ایرانی.
گام پنجم) گردآوری مقالات و مقالتهای اصحاب معرفت، که در اجابت فراخوان فرا رسیده است و اصطیاد نظرات استوارتر و سازا، و صورتبندی آنها.
گام ششم) در معرض نقد و نقض اربابنظر قرار دادن سامانهی حاصل از مطالعات باشگاهی، کتابخانهای و میدانی.
گام هفتم) بازبینی نهایی فراوردهی فرایند سپریشده، با توجه به نقد و نظرات واپسین و تبیین مبانی پیشرفتورزی و الگو و نظریهی پیشرفتورزی.
گام هشتم) تنظیم سازِکار انتقال از «مبانی» و «نظریه» به «بناها»، و تبدیل «نظر و نگره» به الگوی عملی منطبق بر ظروف متفاوت و شرایط متطور اقالیم اسلامی.
گام نهم) ترسیم چارچوبه و سیر و مسیر [نقشهی راه] طراحی الگوی پیشرفت اسلامی ـ ایرانی.
نوشته شده توسط حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد
منبع: مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
پایان پیام/
نظر شما