شاخص ها برای توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیک در کشور مدون شوند

معاون توسعه فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: به منظور توسعه تجارت و الکترونیکی کردن اقتصاد در همه ابعاد علاوه بر فرهنگ سازی بیشتر و ایجاد و توسعه زیرساختها نیازمند تدوین شاخص ها برای این منظور هستیم

به گزارش خبرگزاری شبستان، « محمد صادق مفتح» در نشست خبری هفتمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت و اقتصاد الکترونیکی با اشاره به ضرورت گسترش اقتصاد و تجارت الکترونیک و جاری شدن آن در تمام نهادهای کشور افزود: توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیک امروز بیش از هرزمان دیگری اهمیت پیدا می کند چرا که از علاوه بر کاهش هزینه مبادلات و هزینه‌های تمام شده به توانمند کردن بنگاهها و افزایش اشتغالزایی نیز کمک می کند.


وی در این باره تصریح کرد: برای رسیدن به مفهوم نیازمند فرهنگ سازی لازم و ایجاد نظام فرهنگی متناسب با آن در کشور هستیم .


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه تلاش می شود تا در این همایش به ارتقای فرهنگ و انتقال تجربیات و راهکارهای کاربردی برای پیشروی بیشتر در این راستا پرداخته شود افزود: همایش هایی از این دست به عنوان گامی مهم در تجزیه و تحلیل زیرساختها و بررسی موانع توسعه تجارت الکترونیک موثر خواهد بود.


وی ادامه داد: چرا که چرایی و چگونگی توسعه تجارت ،‌راه حل های عملی برای رفع موانع و الزام برای وضع قوانین مربوطه دراین همایش ها مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.


مفتح ضمن یادآوری این مطلب که در همایش ششم نگاهها به بررسی و تجزیه و تحلیل مشکلات زیرساختی برای توسعه تجارت الکترونیک معطوف شد اظهار کرد: در این خصوص هفت وزارتخانه و سازمان ضمن همکاری به برپایی این همایش اقدام کردند.


به گفته معاون توسعه فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت ،‌ نتایج تحلیل و بررسی های انجام شده در قالب ارائه نقشه راه برای توسعه تجارت الکترونیک در کشور در آمد که در هفتمین همایش رونمایی خواهدشد.


وی تاکید کرد : پس از پرداختن به موضوع فرهنگ سازی و زیرساختها در گام، بعد توجه به شاخص ها مورد توجه قرار می گیرد که در همایش هفتم سعی می شود شاخص های توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیک مطرح و فاصله ها براساس برنامه پیش بینی شده پنجم توسعه کم شود.


وی درادامه با اشاره به اینکه در همایش هفتم علاوه بر صاحبنظران و کارشناسان داخلی از تجربیات ودانش دیگر کشورها نیز استفاده خواهد شد خاطر نشان کرد: این تبادل افکار و اطلاعات می تواند ما را در بررسی و شاخص های مورد نیاز برای سنجش میزان توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی در کشور یاری کند.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سئوال که جایگاه ایران در زمینه اقتصاد الکترونیکی و روند پیشروی آن در کشور افزود: در این راستا ایران در بین کشورهای غرب آسیا از جایگاه قابل قبولی برخوردار است اما توجه جدی به گسترش اقتاد الکترونیکی موضوعی است که باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.

 

همچنین در این همایش معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز در این نشست خبری با بیان اینکه برگزاری این همایش ها ما را در ارائه نقشه راه توسعه تجارت الکترونیک در کشور یاری کرد افزود: توجه به این موضوع یکی از موضوعاتی بود که در سند جامع دولت الکترونیک مورد پیگیری قرار گرفت.


«علی حکیم جوادی» با اشاره به اینکه برای رفتن به سمت ایران الکترونیک باید رویکردها و اقدامات از شتاب بیشتری برخوردار باشد تصریح کرد: با نگاهی به سه دوره تحول تجارت الکترونیکی در کشور متوجه می شویم این مسئله از اهمیت خاصی برخوردار است به طوریکه در حال حاضر 18 درصد از تولید ناخالص داخلی به تجارت الکترونیک مرتبط است.


وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از اقدامات انجام شده در طول سالهای گذشته نشات گرفته از اهمیت به این موضوع است یادآور شد: در حال حاضر بیش از 140 میلیون کارت بانکی صادر شده و درواقع هر فرد 1.8 کارت می تواند داشته باشد که این امر حاکی از فرهنگ استفاده از بانکداری الکترونیک و توجه به زیرساختها دراین زمینه است.


معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود افزود: بنا بر برنامه ریزیهای انجام شده در کارگروه فاوا مقرر گردید تا با برنامه 5 ساله 80 درصد از پول در گردش تبدیل به پول الکترونیکی شود که برای تحقق این مهم نیازمند توجه وافر و راهکارهای اجرایی و حضور موثر سازمانها و دستگاههای ذیربط داریم.
وی همچنین با اشاره به شبکه ملی اطلاعات و چگونگی پیشروی آن افزود: دسترسی به اپراتور چهارم و افزایش پهنای باند از دیگر موضوعاتی است که به دنبال آن هستیم.

 

گفتنی است: هفتمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت و اقتصاد الکترونیکی از تاریخ بیست ونهم لغایت 31 اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود.

 

دراین همایش ، علاوه بر رونمایی نقشه راه توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی، نقشه راه گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص های بومی اندازه گیری تجارت و اقتصاد الکترونیکی ،‌سامانه خزانه داری نوین (سخن)، سامانه نظارت انی معاونت مالی خزانهداری کل کشور(سناما) سامانه مزایده الکترونیکی و سامانه تسوبه الکترونیکی بین بانکی (ستاب) رونمایی و یا برای اجرا ابلاغ می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 253066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha