به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام محمدی ریشهری در همایش اخلاق انتخاباتی- حماسه سیاسی با اشاره به جایگاه ارزشهای اخلاقی در رقابتهای انتخاباتی گفت: داوطلبان ریاستجمهوری مرزبانان اخلاق اسلامی بوده و نباید از این حدود غفلت کنند و مردم نیز با سبک و سیاق ارزشهای اخلاقی نماینده اصلح خود را بشناسند. همچنین هدف ورود داوطلبان به صحنه رقابت سیاسی جز خدمت به مردم نباید باشد.
وی افزود: تصدی قدرت با هدف خدمتگزاری و یا تصدی قدرت است و هر نماینده ریاستجمهوری باید این سوال را از خود بپرسد که کسب این جایگاه برای خدمت و رضای خدا بوده یا کسب قدرت.
حجتالاسلام محمدی ریشهری تصریح کرد: اگر نماینده ریاستجمهوری تشنه قدرت باشد ارزشهای اخلاقی برای او معنا ندارد و از هر ابزاری برای کسب رأی بیشتر مردم استفاده میکند. اگر دینداری، ملیگرایی، آزادیخواهی رأیآور باشد لباس این امور را بر تن میکند و سنگ آن را بر سینه میزند و حتی از ارزشهای اخلاقی برای رسیدن به قدرت استفاده میکند.
وی با اشاره به اندیشههای راسل به عنوان یکی از دانشمندان غربی خاطرنشان کرد: راسل میگوید اگر رهبران سیاسی با معتقدکردن مردم به اینکه خاستگاه نیکو دارند افراد را جذب میکنند و مردم نیز در شور و هیجان به آنها رأی میدهند.
وی افزود: کسانی که تشنه قدرت هستند اخلاق برایشان مطرح نیست و وعدههای دروغ و تهمت استفاده میکنند و به تعبیر امیرالمؤمنین علی (ع) رقابت تشنگان قدرت تنافس برای بهدست آوردن مردار دنیا بوده و کسانی که یکدیگر را تخریب میکنند مانند سگهایی درنده و وحشی به پارسکردن میپردازند و همچنین افرادی که برای قدرت با یکدیگر رقابت میکنند بر سر مرداری دعوا کرده که با خوردن آن رسوا میشوند.
وی با اشاره به برخی از شاخصههای تشنگان قدرت خاطرنشان کرد: این افراد اگر در انتخابات پیروز شوند تبدیل به دیکتاتور میشوند و اگر شکست بخورند به کارشکنی برای دیگر رقبا میپردازند.
حجتالاسلام ریشهری با اشاره به نشانههای شیفتگان خدمت به خدا برای کسب مسئولیت عنوان کرد: افرادی که شیفته خدمت به خلق خدا هستند همواره ارزشهای اخلاقی را رعایت میکنند و رأس این مسایل توجه به نصایح نظام اسلامی است و با احترام کامل به رقبای خود پایبند به ارزشهای اسلامیاند.
وی افزود: مال، خون و آبروی مؤمن محترم بوده و حتی کسی گمان بد به مؤمن ببرد، حرام است.
وی با بیان این مطلب که خدمتگزاران خلق خدا همواره انصاف در نقد دارند، گفت: این افراد اگر از کسی خوششان بیاید فقط هنر او را نمیبینند و در مقابل اگر از کسی خوششان نیاید مطلقگرایانه آن را نمیکوبند که متأسفانه این عمل یکی از آفتهای اجتماعی، انتخاباتی و اخلاقی در کشور است. مؤمن نسبت به کسی که او را تخریب میکند تعریف و تمجید کرده و مردم از مسئولان چنین اخلاقی را انتظار دارند.
حجتالاسلام ریشهری با اشاره به لزوم بهرهمندی و برنامهریزی مدون در رأس کار ریاستجمهوری آینده کشور تصریح کرد: رییسجمهور آینده کشور باید با برنامهریزی مشکلات را حل کرده و وعده وعیدهای دور از انتظار ندهد و داوطلبانی برای خدا به صحنه سیاست بیایند چه رأی بیاورند و چه نیاورند، پیروز بوده و باید شاکر خداوند باشند.
پایان پیام/
نظر شما