به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، مراسم چهلمین روز درگذشت امیر حسین فردی با حضور محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری، محمد حسین صفار هرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام سیدمحمود دعایی مدیر موسسه اطلاعات، حسین شریعتمداری مدیر مسئول کیهان، احمد مسجد جامعی، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، مجتبی رحماندوست نماینده مجلس شورای اسلامی، حمید رضا شاه آبادی مدیر تولید معاونت هنری حوزه هنری، مصطفی آجرلو، محمد ناصری، ناصر نادری،رضا اسماعیلی، محمد شجاعی، محمدعلی قربانی، احمد دهقان، اصغر نقیزاده، محمدرضا بایرامی، کمال شفیعی، ناصر ضرابی، محمدحسن حسینی، محمدعلی گودینی، حبیب ایلبیگی، گلعلی بابایی، رضا امیرخانی، علیالله سلیمی، جوادکامور بخشایش و دیگر نویسندگان و شاعران کشورمان برپا شد.
این مراسم با قرائت پیام مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت مرحوم فردی آغاز شد و رضا اسماعیلی شاعر کشورمان رباعیاتی را که در فقدان امیرحسین فردی سروده بود برای حاضران قرائت کرد.
در این مراسم مراسم حجتالاسلام محمدیان، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی و از دوستان نزدیک امیرحسین فردی سخنرانی کرد و گفت: فردی کسی بود که همواره خود را در محضر خدا میدید و از این رو خود را مقید می دانست و مسئول میدانست. او همواره مراقب رفتار خود بود. این حال مغتنمی است که برای هر کسی حاصل نمیشود و درسی است که ما میتوانیم از سلوک امیرحسین فردی بگیریم.
وی با تاکید بر تاسی مرحوم فردی از امام خمینی(ره) گفت: آن مرحوم با پیروی از امام راحل و مقتدای خودش تکلیفگرایی را برای خود برگزیده بود و لذا در چارچوب رفتارها و عادات پیش ساخته قرار نمیگرفت و همواره به اقتضای تکلیف دینی خود عمل می کرد.
حجت الاسلام محمدیان به ذکر خاطره ای از مرحوم فردی پرداخت و ادامه داد: وی تیم فوتبالی بر خلاف تیم های فوتبال مرسوم داشت زیرا در آن تیم 50 نفر شرکت می کردند و من هنگامی که دلیل تعداد زیاد بازیکنان را از او پرسیدم گفت " من مربی آنها هستم و فکر می کنم که اول باید بچهها را به فوتبال و سپس به مسجد ببریم." مرحوم فردی گاهی نیز در چهره یک مربی فوتبال به تکلیف خود عمل میکرد.مرحوم فردی مسجد را کانون فرهنگی محل سکونت خود قرار داده بود.
وی ادامه داد: اینکه امیرحسین فردی 35 سال در یک مجله مستقر شود و سنگر کیهان بچهها را برای مخاطبان خود حفظ کند، اگر چه ممکن بود برخی اختلاف سلیقهها کار را برایش مشکل کند، اما او سنگرش را ترک نکرد و این نشان دهنده تکلیفگرایی اوست.
محمدیان با اشاره به نوشتههای مرحوم فردی افزود: استاد فردی یک کانون مقدس را برای فعالیتهای خود انتخاب کرد در حالی که می توانست فرهنگسراها و موسسات دیگری را انتخاب کرده، اما او مسجد را کانون فرهنگی محل میدانست. تکلیف فردی در این بود که با نسل جوان و کودکان همراه باشد تا بدینترتیب آینده بهتری برای کشور ساخته شود. در روایات ما آمده برای اینکه نسل جوان منحرف نشود بایستی پدیدههای نو را جهت دهی کرد که آقای فردی چنین کاری را انجام داد و انتظار میرود شاگردان دیروز او همین راه را ادامه دهند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهایی که در آقای فردی دیدم پرسشگری و مطالبه از خود بود و اینکه "ما تا کنون چه کار کردهایم؟" در سلوک و رفتار وی یک روح پاک، عواطف بیآلایش و یک روحیه روستایی و ایلیاتی دیده می شد. آثار او همهفهم بود و هرگز به دنبال فخر فروشی نبود. او ساده حرف می زد و ساده می نوشت. ما را در قصههایش طوری پیش می برد که انسان احساس میکرد درآن مکان حاضر است.
این پژوهشگر علوم قرآنی و دینی با تاکید بر اینکه باید ببینیم فردی چگونه پدر داستان انقلاب شد، افزود: تکلیفگرایی، موقعیتشناسی، پیوند خوردن با اولویت های جامعه، با مردم بودن و زبان ساده داشتن از جمله شاخصههای استاد فردی بود و همین امر سبب شدکه او به عنوان پدر قصه انقلاب شناخته شود.
حجتالاسلام محمدیان خطاب به مسئولان فرهنگی کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مراسم حضور داشتند گفت: میخواستم پیشنهاد دهم که با نام امیرحسین فردی به عنوان پدر داستان انقلاب اسلامی، جایزه ادبیای راهاندازی شود و با پیش قدمی وزارت ارشاد، حوزه هنری یا کانون پرورش فکری کودکان و نو جوانان و مسجد جواد الائمه هر ساله با حضور نویسندگان کشور برگزار شود.
حجت الاسلام محمدیان در پایان سخنان خود به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اشاره کرد و گفت: رای ما جمهوری اسلامی است و حضور در پای صندوقهای رای تکلیف است و در این راه تکلیف اصحاب قلم از همه بیشتر است.
همچنین در این مراسم ناصر نادری از اعضای شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) و از دوستان نزدیک امیرحسن فردی با آرزوی اینکه جشنواره شهید غنیپور در آینده به راه خود ادامه خواهد داد، افزود: با کسب اجازه از مادر شهید غنی پور و تصمیم دوستان در شورای نویسندگان این مسجد تصمیم بر این شد که این جشنواره با دبیری دائمی محمد ناصری از اسفندماه سال 92 در مسجد جواد الائمه برگزار شود و به این ترتیب از سیزدهمین دوره به خانه خود باز گردد.
وی با اشاره به یادنامه منتشر شده برای امیرحسین فردی گفت: این یادنامه به همت همه دوستان بویژه آقای محمد ناصری امروز در دستان ماست که جلوهای از عشقورزی دوستان امیرحسین فردی نسبت به اوست. آقای ناصری در یادداشت این یادنامه آورده است که "افتخار ما این است که از بچههای مسجد جوادالائمه هستیم اما امیرحسین فردی افتخار این مسجد است" و این حقیقتی غیرقابل انکار است.
نادری اظهار کرد: بعد از فقدان استاد فردی ما لایههای جدیدی از شخصیت و هنر او را کشف کردیم که برای همه ما که با او بودیم تازگی دارد و شگفتانگیز است؛ برخی از دوستان بویژه در موسسه کیهان بیش از 30 سال است که او را میشناسند اما تصویرهای نویی از او به دست آوردهاند.
عضو شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) تصریح کرد: استاد فردی از آذر سال 46 تا اردیبهشت سال 92 یادداشتهایی را مرقوم کردهاند که تا پیش از رحلت کسی از آنها خبر نداشت؛ این یادداشتها توسط دختر ایشان که قلم بسیار خوبی دارند و آیندهشان روشن است یافته و انتخاب شده و بخشهایی از آن در یادنامه منتشر شدهاند که بسیار جالب توجهاند. امیدواریم این یاداشتها در آینده منتشر شوند.
نادری در پایان با قرائت بخشی از یادداشتهای امیرحسین فردی در این یادنامه خطاب به نویسندگان حاضر در این مراسم گفت: او تا پایان بر سر آرمانهای انقلاب ایستاد و صادقانه از آنها نوشت و امروز وظیفه ماست که را او را ادامه دهیم؛ جلد سوم گرگسالی قلم شما نویسندگان را میطلبد.
گفتنی است در این مراسم کتاب های «یادنامه»و «زندگی نامه داستانی امیر حسین فردی»نیز در این مراسم در بین حضار توزیع شد.
همچنین شاگردان مرحوم فردی به نقل خاطراتی ازوی پرداختند و بعد از نماز مغرب و عشا فیلم مستند "من هستم کنارتان" نیز پخش شد.
پایان پیام/
نظر شما