دستان دعاگوی ملت ایران؛سلامتی پدرعلم ارتباطات را از خداوند طلب می کنند

چند ماه است که خبر به "کما" رفتن پدر علم ارتباطات و روزنامه نگاری ایران در رسانه های خبری منتشر شده است. این روزها چشمان دکتر معتمدنژاد خیره بر دستان دعاگوی ملت ایران است تا باری دیگر سلامتی اش را به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، کمتر از یک ماه قبل خبری منتشر شد که تمامی ملت ایران و بالاخص مردم خراسان جنوبی را دل نگران کرد.

 

"دکتر کاظم معتمدنژاد، شخصیت برجسته و شناخته شده در حوزه علوم ارتباطات کشور به دلیل بیماری در کما فرو رفت". پدر علم ارتباطات از چند ماه پیش دچار بیماری پارکینسون شده بود که به دلیل تشدید این بیماری در حالت اغما فرو رفته است و در حال حاضر در منزل بسر می برد.

 

و اینگونه بود که یک خبر موجبات دلواپسی و دل نگرانی مردم ایران و بالاخص خراسان جنوبی را به وجود آورد و این روزها برای خوب شدن حال دکتر معتمدنژاد دعا می کنند تا سایه اش سال های بسیار بر سر جامعه ایران باشد.

 

50 سال پای روزنامه‌نگاری عمر گذاشت تا بتواند این رشته را به گفته خودش به جایی برساند. دکتر کاظم معتمدنژاد، شخصیتی برجسته و البته شناخته شده در حوزه علوم ارتباطات کشور محسوب می‎شود. وی در زمره نخستین گروه‎های دانشجویانی است که با سفر به غرب و تحصیل در این رشته، پای مباحث این علم را که در دنیا هم جزو علوم جدید محسوب می‎شود، به کشور باز کردند.

 

او البته جزو گروهی از دانش آموختگان قدیمی این رشته بوده که نه تنها به کشور خود بازگشته، بلکه به شکل فعالی در این زمینه به دانش افزایی جامعه علاقمندان پرداخت. بسیاری از اولین‎های این رشته، از جمله نخستین دانشکده علوم ارتباطات را در کشورمان بنیان می‎نهد.

 

دکتر معتمدنژاد همچنین با دو سیاست و روش حرفه‎ای خود، در این زمینه جزو نام‎های خوش و البته مؤثر قرار گرفت؛ یکی حسن خلق او و دلسوزی برای تربیت شاگردانی که بتوانند این راه را ادامه دهند، دیگر، استمرار توام با تناوب و تکرار، در انتقال مفاهیم یا دستاوردهای این حوزه به داخل کشور.

 

زندگینامه پدر علم ارتباطات و روزنامه نگاری ایران

دکتر دکتر کاظم معتمدنژاد در سال 1313 در خانواده ای فرهنگی- روحانی در روستای «مود» در بیرجند به دنیا آمد.

 

پدرش فرهنگی و مدیر دبیرستان بود و سایر اعضای خانواده او نیز در مشاغل فرهنگی بوده اند. وی دوره ابتدایی و قسمتی از دبیرستان را در محل تولد خود گذراند، اما دیپلم متوسطه را از دبیرستان مروی تهران گرفت. پس از آن به دانشگاه راه یافت. یک سال در دانشکده ادبیات زبان فرانسه خواند و سپس به رشته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران رفت.

 

قبل از اتمام دوره دکترای حقوق، با مدیر وقت موسسه کیهان، دکتر مصباح زاده که استاد او نیز بود، رابطه کاری برقرار کرد و به روزنامه کیهان رفت و دیری نپایید که از مترجمی زبان فرانسه در این نشریه، به مسئولیت سرپرستی گروه خارجی و مقالات در سال های 36 تا 40 ارتقاء یافت. شوق و علاقه او به روزنامه نگاری و نیاز کیهان به روزنامه نگاران تحصیل کرده، سرانجام در بورسیه ای خلاصه شد که کیهان از دولت فرانسه برای او گرفت.

 

پس از آن، دکتر معتمدنژاد به دانشگاه سوربن پاریس رفت و در آنجا دکترای حقوق و علوم سیاسی و نیز دکترای روزنامه نگاری گرفت. دکتر معتمدنژاد در فرانسه همزمان با تحصیل در سوربن، در دو مدرسه روزنامه نگاری نیز دانش آموخت و صلاحیت دیپلم تدریس روزنامه نگاری گرفت.

 

سال 1343 دکتر معتمدنژاد با کوله باری از دانش روزنامه نگاری، ارتباطات، حقوق و علوم سیاسی، با اندیشه تأسیس نخستین دانشکده روزنامه نگاری به میهن بازگشت.

 

دکتر معتمدنژاد از بنیانگذاران علوم ارتباطات در ایران است و هم اکنون این رشته را در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه علامه طباطبایی تدریس می کند.

 

درجه 24 استادی او در ارتباطات، مرتبه ای است که در ایران تعداد دارندگان آن از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی کند. به خاطر خدماتی که استاد معتمدنژاد به علوم ارتباطات ایرانداشته، شاگردان مکتبش او را «پدر علم ارتباطات» نامیده اند.

 

وی استاد مهمان دانشگاه های پاریس 1 و پاریس 2 و همچنین استاد دانشگاه های برن 1 و 2 فرانسه از سال1361 تا سال 1367 شمسی بوده است.

 

دکتر معتمدنژاد مدیر پژوهش و استاد راهنمای پایان نامه های دوره دکتری علوم ارتباطات در دانشگاه پاریس 7 (دانشگاه دنیس دیدرو-ژولیون) از سال 1983 تاکنون است.

 

وی علاوه بر ارایه مقالات متعدد علمی- پژوهشی پرشمار در نشریات داخلی و خارجی، 29 عنوان کتاب نگاشته است که از آن میان، تنها 6 عنوان آن چاپ و منتشر شده است.

 


پایان پیام/

کد خبر 268348

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha