لیگ برتر قرآنی، ابتکار بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن

خبرگزاری شبستان: مدیر بخش علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی با اشاره به ابتکارات نوین این بخش گفت: تیم های سه نفره انشجویی در قالب لیگ برتر مسابقات قرآن به رقابت می پردازند.

حسین همتی، مدیر بخش "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم درباره محور اصلی فعالیت این بخش در نمایشگاه به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: نمایش فعالیت های قرآنی نهادهای دانشگاهی سراسر کشور به جامعه و ایجاد رقابت سالم در فضای دانشگاهی و مراکز آموزش عالی برای ورود اثرگذار به فعالیت های قرآنی در کنار هم افزایی و تعامل هر چه بیشتر مسئولان دانشگاهی در این باره، از مهمترین اهداف و رویکرد برنامه ریزی در این بخش است.


وی افزود: امسال این بخش به نام علم، دانشجو و دانشگاه قرآنی تغییر یافته و معرفی فعالیت‌های دانشگاهی و هم‌افزایی هر چه بیشتر بین گروه‌ها انشجویی از اهم شکل گیری این بخش بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن است.

همتی با اشاره به تحولات اساسی بخش علم دانشجو، دانشگاه قرآنی نسبت به ادوار گذشته تصریح کرد: امسال این بخش فعالیت‌های خود را هدفمندتر و منسجم‌تر در حوزه‌های آموزش قرآنی بررسی می‌نماید.


همچنین با توجه به کاهش حجم فیزیکی بخش های مختلف نمایشگاه قرآن امسال فضای بخش‌ها محدودتر نسبت به سال گذشته شده و بخش دانشگاهی نسبتا بزرگ‌ترین غرفه بیست و یکمین دوره نمایشگاه قرآن را به خود اختصاص داده و چیدمان و چینش یکسانی در تمام بخش‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به تمرکز 80 درصدی بخش علم دانشجو، دانشگاه قرآنی به موضوع قرآن سبک زندگی اظهار کرد:غرفه‌های ویژه با کارگروه‌های تخصصی با حجم بسیار معظم در کنار تحقق شعار نمایشگاه بین‌المللی قرآن مبنی بر آشنایی با سبک زندگی قرآنی به طور تخصصی 80 درصد موضوعات اختصاص‌یافته در این بخش ها به خود اختصاص داده است.
همچنین امسال برای نخستین بار کرسی آزاداندیشی با حضور جمعیت‌ها و نهادهای قرآنی، بخش‌های ستادی، آموزش و پرورش، هنری، مشاوره‌ای در کنار غرفه‌های ویژه با تعریف خاص فعالیت می‌ کنند.
 

 

همتی با اشاره به موقعیت بسیار مناسب بخش علم دانشجو، دانشگاه قرآنی در نمایشگاه بیست و یکم تصریح کرد: یکی از ابتکارات این بخش قرار گرفتن آن در کنار بخش حوزوی و موقعیت جغرافیایی و فوق‌العاده آن است که در دسترس عموم و بازدیدکنندگان قرار دارد. همچنین تمهیداتی از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها صورت گرفته تا اردوهای یک‌روزه با حضور دانشجویان برای بازدید از نمایشگاه برقرار شود.
همچنین برای نخستین بار مسابقات لیگ قرآنی با رقابت تیم‌های مختلف از مراکز آموزش عالی در این بخش اجرا می شود که هر تیم متشکل از سه نفر شامل یک حافظ 10 جزء و دو قاری سطح 6 و آشنا به مباحث امامت‌شناسی، ترجمه مفاهیم یک یا نیم جزء قرآن در چهار مرحله و دو بخش خواهران و برادران به رقابت می‌پردازند.
وی اظهار کرد: همسو با این هم افزایی و تعامل مسئولان نهادهای دانشگاهی در نمایشگاه قرآن بود که شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها در سال های گذشته شکل گرفت.
 

همتی با اعلام برنامه ریزی برای ایجاد 30 غرفه در این بخش تصریح کرد: علاوه بر این 30 غرفه، سه غرفه ویژه با عناوین "سبک زندگی اسلامی" متناسب با شعار نمایشگاه بیست و یکم، "طب اسلامی" به منظور هدایت مردم به سبک زندگی درمانی خاص و با تولیت وزارت بهداشت، "دستاوردهای علمی و فناوری انقلاب اسلامی" به منظور نمایش و عرضه خروجی های نظام اسلامی در این حوزه طی 34 سال نیز در این بخش به فعالیت می پردازند.
مدیر بخش "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" درباره برگزاری نشست های تخصصی در این بخش بیان کرد: با توجه به رویکرد کلی نمایشگاه قرآن در سال جاری مبنی بر کیفی سازی نشست ها و زمینه سازی برای تولید علم به عنوان یکی از خروجی های اصلی این نشست ها، برگزاری 30 نشست با محور اصلی "سبک زندگی" و با حضور کارشناسان در دستور کار قرار دارد چراکه در این دوره بخش با کاهش کمی نشست ها درپی کیفی سازی آنها و جذب حداکثری مخاطبان است.
 

وی با اعلام برنامه ریزی های متنوع ویژه این بخش عنوان کرد: رونمایی از آثار و محصولات قرآنی دانشجویی، برگزاری بخش کتبی هجدهمین جشنواره قرآنی دانشجویان وزارت بهداشت، برگزاری اختتامیه جشنواره "هنر و بیداری اسلامی" دانشگاه تبریز و .. از جمله این برنامه ها است.
همتی درباره رویکرد بخش "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" به تحول علوم انسانی ابراز کرد: با توجه به آنکه نمایشگاه قرآن بخشی جداگانه در این باره دارد، ما ورود به این بحث نداریم و رویکرد کلی برنامه های بخش معطوف به سبک زندگی دانشجویی است.
وی از برگزاری مسابقه ای ویژه در این بخش برای نخستین بار خبر داد و بیان کرد: این مسابقه با تعیین سهمیه خاص برای هر یک از مراکز دانشگاهی و آموزش عالی به منظور معرفی نمایندگان خود در قالب تیم که هر تیم باید حداقل مشتمل بر یک قاری و یک حافظ باشد، برگزار می شود، بدین صورت که تیم های دانشگاهی در پنج بخش قرائت، حفظ، امام شناسی، قرآن شناسی و اطلاعات عمومی با یکدیگر رقابت می کنند و پس از 14 روز از هر دو گروه خواهران و برادران یک تیم به عنوان برتر انتخاب می شود، البته بنابر تقویم کاری بخش این مسابقه از هفته دوم برپایی نمایشگاه آغاز می شود.
 

همتی با ابراز خرسندی از همکاری نهادهای مختلف دانشگاهی برای حضور اثرگذار بخش "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عنوان کرد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، وزارتخانه های علوم و بهداشت، دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور، جامع علمی کاربردی، فرهنگیان، علوم و معارف قرآن کریم و علوم اسلامی رضوی از جمله نهادهای همکار بخش هستند.
وی در پایان یادآور شد: بخش "علم، دانشجو، دانشگاه قرآنی" در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (ره) و در فضایی به مساحت890 مترمربع پذیرای بازدیدکنندگان است.
پایان پیام/

 

کد خبر 269754

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha