احیای کامل فریضه زکات در جامعه نیازمند کار فرهنگی است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان گفت: احیای کامل فریضه زکات در جامعه نیازمند کار فرهنگی است و اطلاع رسانی پیوسته، صحیح و منطبق با دستورات دینی می تواند حس انفاق به همنوع را در میان مردم زنده کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت الله سید محمد شاهچراغی در جمع اعضای ستاد زکات استان سمنان، افزود: زکات از مصادیق بارز صدقات است و در جامعه از آن می‌توان به عنوان پشتوانه مالی برنامه‌های اجتماعی بهره گرفت که این امر می‌تواند زمینه اصلاح تحقق و تطهیر زندگی، تزکیه نفس و تالیف قلوب مردم را محقق کند.


آیت الله شاهچراغی با بیان اینکه زکات گرفتنی است از آمران زکات خواست با ترویج فرهنگ زکات نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند.


وی تشویق در احیای فریضه زکات را وظیفه همگان دانست و تاکید کرد: رسانه ها و صدا و سیما در این مهم نقش موثری دارند.


وی با اشاره به اهمیت و نقش زکات در فقر زدایی گفت : در چگونگی جمع آوری و هزینه کردن زکات باید دقت شود.

 

شاهچراغی با اشاره به انواع عبادات، گفت: عبادت بدنی مثل نماز و روزه، عبادت مالی همچون خمس و زکات، و عبادت مالی و بدنی چون حج و جهاد از جمله عباداتی است که بندگان باید آن را به جا آورند.

 

نماینده ولی فقیه در استان، اهمیت بحث زکات در اسلام را یادآور شد و افزود: زکات عبادتی مالی است که در کتاب و سنت به آن تأکید شده، و به مثابه پل و پایه های اسلام است.

 

آیت الله شاهچراغی به پررنگ تر شدن نقش زکات در جای جای کشور، به عنوان یکی از فروع دین، در برطرف نمودن نیاز مستمندان اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به آیه 103 سوره توبه، خداوند به پیامبر فرمان داد که عاملین خود را به گرفتن صدقه موظف نموده و منتظر اقدام خود مردم به پرداخت آن نباشد.

 

دبیر شورای زکات استان سمنان نیز در این دیدار در گزارشی گفت : در سال گذشته بیش از 35 میلیارد ریال زکات مستحبی و واجب در این استان جمع آوری شد.


نجفعلی انتظاری پیش بینی کرد: با تعاملی که با دستگاهها و نهادهای مختلف صورت گرفته این رقم در سال جاری به 170 میلیارد ریال برسد.


انتظاری، اجرای طرح تبلیغی چهره به چهره و اعزام روحانیون به روستاها را از جمله طرح های تبلیغی در احیای زکات و جمع آوری آن اعلام کرد.


وی طرح های شجره طیبه ، فرودس زکات و جشن زکات را از دیگر فعالیت های این بخش عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بیش از هفت هزار اصله درخت میوه در قابل طرح شجره طیبه با هدف کمک به نیازمندان و فقرا از سوی باغداران استان به این نهاد اهدا شد


دبیر شورای زکات استان سمنان با استناد به آیات قرآنی تصریح کرد: وجود نیازمندان و ثروتمندان در جهان از حکمت های الهی است و نیازمند و ثروتمند بودن مردم مختص جامعه مسلمانان نیست ولی تفاوت جامعه مسلمین با جوامع غیر اسلامی به غیر از مسائل دینی در مقوله اخلاق نیز بسیار مشهود است.


انتظاری باتاکید بر فرهنگ سازی احیاء و ترویج فریضه زکات در جامعه افزود: اگر به این فریضه الهی به درستی عمل شود هیچ فقیری در جامعه وجود نخواهد داشت و بسیاری از مشکلات جامعه مرتفع می شود.


وی با بیان اینکه فرهنگ پرداخت زکات باید هرچه بیشتر تبیین شود و مردم و مسئولان نسبت به آن احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند، افزود: استفاده از ائمه جمعه یکی از بهترین راه های تبلیغی برای فریضه الهی زکات است.
 

حجت الاسلام و المسلمین علی پهلوان، خانواده بزرگ بهزیستی را سازمانی خدمات رسان و متعلق به آحاد جامعه دانست و افزود: ما در استان 10 هزار معلول داریم که برخی از آنان، طبق آیه 16 سوره بلد زمینگیر شده و از عهده مخارج زندگی به سختی برمی آیند.

 

مدیرکل بهزیستی، به اقدامات گوناگون و مفیدی که در زمینه رفاه حال مددجویان صورت گرفته اشاره و خاطر نشان کرد: ما در حد توان جامعه هدف تحت پوشش را کمک مالی می نماییم و تاکنون در بحث مسکن آنان اقدامات خوبی را انجام داده ایم.

 

وی در پایان خواستار برقراری جایگاه ویژه ای برای بهزیستی در شورای زکات شد و آمادگی مدیران و مسئولین سازمان را جهت همکاری و تعاملات بیشتر با این شورا اعلام کرد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 269830

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha