مهرداد کاظمنژاد، دبیر انجمن روانشناسان بالینی در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان این مطلب افزود: در تحقیقی که بر روی افسردگی توسط محققان داخلی کشور صورت گرفت، نشان داد اگر در طول دوره درمان از الگوهای رفتاری مذهبی مثل دعا و نیایش بر روی افرادی که باورهای دینی دارند استفاده شود باعث تأثیر مثبت در میزان و سرعت بهبودی آنها میشود.
وی افزود: رویکردهای متفاوتی در حوزه اختلالات روانی وجود دارد که یکی از آنها مربوط به اختلالات درمان جسمی است که شامل درمان دارویی میشود و بخشی مربوط به درمانهای روانشناختی شده که رواندرمانی و مشاوره را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهایی که در حوزه رواندرمانی وجود دارد رویکرد شناختی-رفتاری است، اظهار کرد: امروزه در رویکرد شناختی- رفتاری، روی موضوع در نظر گرفتن الگوهای مذهبی که فرد با آن ارتباط دارد، تأکید بسیاری میشود.
کاظمنژاد خاطرنشان کرد: استفاده از باورهای مذهبی میتواند فرآیند درمان را تسهیل کرده و بر اثربخشی آن بیفزاید.
وی با اشاره به اینکه استفاده از باورهای مذهبی بخصوص در کشورهای پیشرفته در درمان اختلالات روانی استفاده میشود، ادامه داد: استفاده از دعا و نیایش و ابزارهایی که در مذهب وجود دارد سالیان سال است که در کشورهای پیشرفته برای بهبود مشکلات خلقی استفاده میشود.
دبیر انجمن روانشناسان بالینی اظهار کرد: در کشور ما نیز بنا بر سیستمهای درمانگری که در این حوزه فعالیت میکنند استفاده از ابزارهای مذهبی متفاوت بوده و از مفاهیم مذهبی همچون آیات قرآن، دعا و نیایش در راستای کاهش علایم اختلالات خلقی و روانشناسی استفاده میشود.
وی با تأکید بر نقش آرامکنندگی دعا و نیایش در سیستم عصبی تصریح کرد: دعا و نیایش تأثیرات کوتاهمدتی در آرامش فرد دارد اما اثرات درازمدت آن بنا بر اختلالات متفاوت، مختلف است.
به گفته کاظمنژاد، تأثیرات دعا و نیایش در مورد اختلافاتی چون افسردگی چشمگیر است.
وی با تأکید بر اینکه میزان تأثیرات دعا و نیایش به نوع نگرش افراد در این حوزه بستگی دارد، گفت: اگر افراد باورهای قوی داشته باشند و نگرش آنها در این حوزه کاملا رشد یافته باشد آن وقت میتوانیم انتظارات تأثیرات بیشتری برای بهبود باشیم.
پایان پیام/
نظر شما