ماه مبارک رمضان آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد

خبرگزاری شبستان: امام جمعه همدان، با بیان اینکه ماه مبارک رمضان باعث کاهش بسیاری از جرم ها می شود، گفت: ماه رمضان ماه تمرین خودباوری و رسیدن به عزت نفس است و یکی از جنبه‌های تربیتی روزه‌داری تقویت اراده است.

آیت الله غیاث الدین طه محمدی، امام جمعه همدان ضمن تبریک فرارسیدن ماه نزول قرآن به تمامی شیعیان کشور ایران اسلامی، به خبرنگار شبستان گفت: ماه مبارک رمضان ماه بازنگری اعمال و رفتار است و به دلیل فضای حاکم بر جامعه افراد ناخودآگاه از گناه دروی می کنند و سعی بر انجام کارهای خیر و ثواب دارند.

 

 وی با تاکید بر اینکه این ماه تمرین خودباوری و رسیدن به عزت نفس است و نخوردن و نیاشامیدن تمرین و تکراری بر تقویت اراده است، افزود: تاثیر معنوی ماه مبارک رمضان بنابر آمارها باعث سلامتی انسان و کاهش بسیاری از جرم ها در جامعه می شود که این خود دلیل بر دوری از گناه است.

 

امام جمعه همدان با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) که فرمودند، روزه وقتی کامل است و ما روزه‌دار واقعی محسوب می شویم که این عمل فقط خودداری از خوردن و آشامیدن نباشد، گفت: همه اعضا و جوارح باید روزه‌دار باشند چرا که چنین روزه‌ای کامل و واقعی است و طبعاً اثر آن پایدار خواهد بود.

 

 آیت الله محمدی گفت: اگر خدا و انسان را درست بشناسیم و نیاز و ذلت خودمان را نسبت به خدا بفهمیم یک نوع سلامت معنوی به دست می آوریم که روزه‌داری می‌تواند تاثیر مهمی در آن دارد.

 

 وی با بیان اینکه روح و روان جدا از جسم نیست و هر کدام غذای مناسب خود را می‌خواهد که جز با معنویات و ذکر خدا روح‌ آرامش پیدا نمی‌کند، افزود: افرادی که روزه را نگه می‌دارند با وسوسه‌های شیطان مقابله می‌کنند عشق‌شان را به خدا اثبات کرده و این می‌تواند اخلاص را بالا ببرد و در سلامت معنوی تاثیر گذارند.

 

 وی با اشاره به اینکه روزه‌داری یکی از راه‌های سلامت معنوی است که اخلاص ما را از لحاظ جسمی و روحی بالا می‌برد، اضافه کرد: یکی از جنبه‌های تربیتی روزه‌داری تقویت اراده است چراکه اراده عامل تحمل سختی برای به دست آوردن توفیقات بیشتر است و تحمل گرسنگی و تشنگی فرد اراده را تقویت می‌کند.

 

 امام جمعه همدان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) نیز در این زمینه فرمود: "روزه بگیرید تا سالم باشید" و این از لحاظ پزشکی ثابت شده است، اظهار داشت: انجام دستورات خدا، دعا کردن، امید داشتن به بخشش خدا، با امید زیستن و توجه مداوم به خدا باعث ایجاد نوعی سلامت روانی و روحی در انسان می‌شود و سلامت معنوی می شود.

 

 آیت الله محمدی با اشاره به اثرات روزه بر نفس و جان انسان ها، گفت: در مرحله نخست باید بکوشیم تا روزه ما کامل و واقعی باشد و آن گاه اثر آن تا سال آینده بلکه برای همیشه باقی بماند.

 

 وی با بیان اینکه تاثیرات معنوی و جسمانی روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان فراوان است، اضافه کرد: اولین تاثیر روزه داری این است که فرد سعی بر ترک محرمات دارد و خود را قبل از ورود به ماه مبارک رمضان آماده می کند .


پایان پیام/
 

کد خبر 271603

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha