به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدرضا بهتاش، در نشست تخصصی بخش حوزوی با موضوع نقش صلهارحام در زندگی اسلامی که شب گذشته از ساعت 22 و 30 دقیقه تا 23 و 30 دقیقه در نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار شد با اشاره به تأثیر رفتاری دیگران بر زندگی سبک زندگی انسانها گفت: انسانها نسبت به دیگر افراد جامعه تأثیر میپذیرند و در سبک زندگی خود آنها را جاری میسازند؛ به عنوان مثال اگر معلم یک فردی انسانی باکرامت باشد صفت کریمبودن به او منتقل میشود و اگر اینطور نشد این فرد مصداق آیه قرآن است که بر قلباش قفل زده شده است.
وی افزود: اتخاذ سبک زندگی متأثر از نگاه آدمی به جهان اطرافاش است. اگر کسی زیاد ریاضی میِخواند دنیا را با اعداد و ارقام میسنجد و انسانی که میخواهد نگاه دینی پیدا کند برای جاریکردن مضامین اسلامی در زندگی خود باید نسبت به مسایل اسلامی و دینی معرفت پیدا نماید.
حجتالاسلام بهتاش تصریح کرد: اقدام به حفظ قرآن و قرائت آن ابتدای راه بوده و باید انسانها قرآنی شوند تا بتوانند سبک زندگی خود را بر اساس قرآن و اسلام تنظیم نمایند. در روایت آمده است به انسانها هنگام ورود به بهشت ندا داده میشود که قرآن بخوان و بالا برو به این معنا نیست که هر کس حافظ قرآن شود در بهشت جایگاه والایی دارد بلکه مؤمنانی که وجودشان قرآنی شده حتی اگر حافظ هیچ کلمهای از قرآن نباشند مصداق این روایت قرار میگیرند، لذا در این ماه مبارک رمضان که اقدام به جزءخوانی فراوان میشود باید به معنای آیات توجه بسیار کنیم؛ قرآن به انسانها شاکله میدهد و روابط با فرزند، همسر، دوستان و جامعه را تنظیم مینماید.
حجتالاسلام بهتاش با اشاره به نقش صلهرحم در نگاه قرآن و اسلام تصریح کرد: برای رسیدن به تأثیر صلهارحام به دنبال دلایل ماورایی نباشیم، با کمی دقت متوجه میشویم کسانی که اقدام به این عمل نیکو میکنند آرامشی در خود و خانوادهشان جاری میسازند که این امر موجب آبادی زندگی میشود و حتی کسانی که اعتقاد به خدا ندارند امروزه به آرامش صلهرحم پی بردهاند.
وی با اشاره به برخی نظرهای غلط در مکاتب عرفانی عنوان کرد: برخی افراد که متخلد به سلوک عرفانی هستند ترک دنیا را در ترک فامیل میدانند، در صورتی که دین اسلام هندسهوار بوده و همه چیز را در جامعیت میبیند یعنی انسان در معاشرت با دیگران باید خود را حفظ نماید و صلهرحم انجام دهد اما هزاران نکته اخلاقی دین را همچون غیبتنکردن، تهمتنزدن و غیره را رعایت نماید.
پایان پیام/
نظر شما