آخرین تصمیم سیاسی دولت دهم هم جنجال برانگیز شد

خبرگزاری شبستان: دولت دهم در اقدامی تصمیم به تشکیل دفتر ریاست جمهوری سابق گرفته که با واکنش های مختلف از سوی فعالان و صاحب نظران سیاسی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دولت دهم در هفته گذشته خبری در خصوص تصمیم سیاسی جدید دولت دهم منتشر شد که کمی ساختارشکنانه به نظر می رسید.

طبق اخبار منتشر شده، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری در روزهای اخیر با اعلام هدف بهرمندی از تجربیات روسای جمهور سابق و پیگیری امور اجرایی مربوط به آن ، اقدام به ایجاد تشکیلاتی جدید در ساختار نهاد ریاست جمهوری با عنوان «دفتر رئیس جمهور سابق» کرده است.

بنابراین گزارش در این ساختار جدید که در تاریخ اول تیر 92 و طی نامه شماره 6070/92/200 و با امضای غلامحسین الهام به عنوان معاون توسعه مدیریت انسانی رئیس جمهور به بقایی معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شده است، شرح وظایف دفتر رئیس جمهور سابق و تشکیلات تفصیلی و ساختار دفتر رئیس جمهور سابق با 25 پست سازمانی مشخص در نظر گرفته شده است.

هماهنگی و تهیه و تنظیم اوقات، برنامه ملاقات ها، جلسات، سفرها و دیدارها، تهیه و تنظیم مشروح یا خلاصه مذاکرات با اشخاص، مقامات داخلی و خارجی،دریافت ثبت و اعلام نظرات ایشان و انعکاس آن به مراجع ذیربط، ارتباط با استانداری ها، دستگاه های اجرایی، قوه قضائیه، قوه مقننه و غیره حسب مورد، مدیریت چرخه گردش مکاتبات، آماده سازی نامه ها، مستندات و مدارک اداری مرتبط جهت استحضار، هماهنگی در ارائه خدمات پشتیبانی، اداری و مالی، پشتیبانی امور حفاظتی رئیس جمهوری سابق و خانواده آنها، تجهیز و به هنگام سازی حوزه دفتری به فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی چند رسانه ای و نگهداری آن با همکاری سایر واحدهای ذیربط، انجام امور مراسلات و مکاتبات، تهیه و تنظیم پیش نویس ها، نامه ها، ویرایش و تلخیص مکاتبات و گزارش های استحضاری از جمله وظابفی است که برای دفتر رئیس جمهور سابق تعریف شده است.
این اقدام پیش بینی نشده دولت با واکنش های مختلفی مواجه شد.

احمدی نژاد ثابت کند دفتر ریاست جمهوری سابق به فکر منافع ملی است 

ابوالقاسم رئوفیان، عضو شورای مرکزی جبهه ایستادگی در خصوص دایرکردن دفتر ریاست‌جمهوری سابق توسط دولت دهم به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: در این دو دوره چهارساله که قدرت دست دولت‌های نهم و دهم بود و تجارب هشت‌ساله‌ای کسب شد می‌توان یک نگاه خوش‌بینانه برای دایرکردن این دفتر داشت.
وی افزود: می‌توانیم بگوییم که دولت دهم هدف‌اش از ایجاد دفتر ریاست‌جمهوری سابق انتقال تجارب هشت‌ساله خود در قالب کارگروه‌ها به دولت یازدهم است.
رئوفیان با تأکید بر این نکته که باید با توجه به رفتاری که دولت دهم از خودش نشان داد ثابت کند که هدفی جز منافع ملی در راستای ایجاد این دفتر ندارد، اظهار داشت: در برخی از موارد اشکالات جدی‌ای بر رفتار دولت نهم و دهم گرفته شد که هیچ‌گونه توجیه منطقی برای آن وجود نداشت و دولت نتوانست خودش را در افکار عمومی تبرئه کند، پس با توجه به این سابقه باید رفتار این دولت به گونه‌ای باشد که ذهنیت‌های پدیدآمده را اصلاح کند و به اصطلاح ابتدا باید برادری خودش را ثابت کند.
عضو جبهه ایستادگی با اظهار اینکه دفتر ریاست‌جمهوری سابق باید ثابت کند که از سلامت و اصالت برخوردار است، افزود: در این صورت این دفتر می‌تواند در راستای خدمت به مردم دولت یازدهم را مطمئن کند که می‌تواند به عنوان یک مهره صالح از دفتر ریاست‌جمهوری سابق کمک بگیرد البته من مایلم که با نگاه خوشبینانه این اقدام‌ها را تحلیل کنم.
وی ادامه داد: طبیعی است که نظام ما هوشمند است و رهبری از خرد و هوش سیاسی بالایی برخوردار است و مردم نیز توجه دارند که خادمان‌شان چه کسانی هستند و چه کسانی با شعار خدمت‌رسانی قصد تأمین منافع جناحی را دارند و اگر دولت احمدی‌نژاد درصدد تدارک تشکیلاتی است که بتواند این کارها را انجام دهد باید ثابت کند که هدف‌اش خیرخواهی و تأمین منافع ملی در چهارچوب قانون است.
رئوفیان با اشاره به اینکه دفتر ریاست‌جمهوری سابق در دوران دولت یازدهم از لحاظ قانونی هیچ‌گونه اختیارات اجرایی ندارد، تأکید کرد: این دفتر در آینده نباید به نقض قانون پرداخته و اقدامات اجرایی را در اختیار بگیرد و همچنین نباید از مواضع دولت یازدهم تعارض کرده و ناقض تدابیر رهبری باشد؛ طبیعی است در صورت مشاهده هرگونه انحراف در این دفتر قطعا به موقع با آن برخورد خواهد شد.

انتقال تجربیات دولت قبلی به رئیس جمهوری جدید منوط به داشتن دفتر نیست

محمد کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت در خصوص دایر شدن دفتر ریاست جمهوری سابق توسط دولت دهم به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: من دقیقا مطمئن نیستم چنین خبری وجود داشته باشد و هفته گذشته آقای احمدی نژاد گفت که در حال اسباب کشی به منزل سابقش در نارمک است.

وی در مورد تحلیل هایی که کارشناسان سیاسی از انتقال تجربه رئیس جمهور فعلی به رئیس جمهور آینده توسط دفتر ریاست جمهوری سابق انجام میدهند، اظهار داشت: تجربیات دو دوره ریاست جمهوری برای رئیس جمهور جدید بسیار مفید و مهم است که منوط به داشتن یا نداشتن دفتر نیست و دولت فعلی می تواند در هر وضعیتی تجربیات خود را در اختیار رئیس جمهور جدید قرار دهد.
دفتر ریاست جمهوری سابق اگر در پاستور نباشد مشکلی

کمال سجادی، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در خصوص دایرشدن دفتر ریاست‌جمهوری سابق از سوی دولت دهم به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: این اقدام چند بعد مختلف دارد، اول اینکه باید دید مبنای قانونی آن چیست و بحث دیگر استفاده از تجربه برخی رؤسای جمهور سابق است.

وی با بیان اینکه استفاده از تجربه برخی رؤسای جمهور سابق به خودی خود بد نیست و موجب انتقال تجربه 4 یا 8 ساله به رییس‌جمهور جدید است که مفید محسوب می‌شود و دیدارهایی که بعد از انتخاب رییس‌جمهور منتخب با ریاست‌جمهوری سابق صورت می‌گیرد نیز در همین راستاست.

سجادی با اشاره به اینکه منظورم از برخی رؤسای‌ جمهور این است که ما در تاریخ انقلاب اسلامی رییس‌جمهور خلع‌شده و شهیدشده داریم که نمی‌توان با آنها در ارتباط بود، اظهار داشت: اما اینکه دفتری در کنار دفتر رییس‌جمهور فعلی ایجاد شود و پست‌های سازمانی آنچنانی به آن اختصاص یابد، ابهام دارد. رییس‌جمهور سابق می‌تواند دفتر داشته باشد و به رییس‌جمهور جدید مشورت دهد اما نمی‌تواند در نهاد ریاست‌جمهوری حضور داشته باشد.

وی با تأکید بر این نکته که پس از پایان مدت مأموریت انتقال از دفتری به دفتر دیگر در نهاد ریاست‌جمهوری ابهام‌آور است، تصریح کرد: در این زمینه که دفتر کاملا از سوی دولت دهم دایر شده است اطلاع دقیق ندارم اما معتقدم مانند رییس‌جمهورهای قبلی مثلا آقای خاتمی که دفتری در نیاوران داشت رییس‌جمهور دولت دهم نیز به دلیل آنکه شخصیت سیاسی است می‌تواند دفتری به منظور دیدار و مشاوره در خصوص تجارب خود و یا پی‌گیری ایده‌ها و طرح‌هایش با آقای روحانی داشته باشد اما نمی‌تواند به عنوان یک عضو در نهاد ریاست‌جمهوری بماند.

 کاش ایجاد دفتر رئیس‌جمهور سابق در نهاد ریاست‌جمهوری از ابتدای دولت انجام می‌شد

حسین سبحانی نیا  در واکنش به اقدام دولت در ایجاد تشکیلاتی جدید در ساختار نهاد ریاست جمهوری تحت عنوان "دفتر رئیس جمهور سابق" گفت: اگر چنین کاری از اول پایه گذاری می شد خوب بود؛ چراکه نگه داشتن حرمت و استفاده از تجربیات شخصیت های طراز اول کشور لازم است و جایگاه و اعتبار آنان اعتبار نظام است.

وی ادامه داد: از آنجایی که در پایان کار دولت این اقدام صورت گرفته است و دولت به فکر چنین کاری افتاده، شبهه برانگیز است و این سوال را در ذهن ایجاد می کند که چرا دولت به فکر این کار افتاده و شاید به قدرت عادت کرده اند و می خواهند در پاستور یک جای پایی برای خودشان درست کنند؛ لذا از این جهت دولت نباید در روزهای آخر تصمیاتی بگیرد که برای دولت آینده ایجاد محدودیت کند.

عضو هیت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مشاورانی که در چهار سال اخیر احمدی نژاد را به بیراهه کشاندند هنور هم ایشان را رها نکرده اند و مشاوره اشتباه می دهند، گفت: این تصمیم جدید هم محصول فکر این مشاوران است که دولت باید به شدت از گرفتن تصمیمانی که برای دولت آینده ایجاد معذوریت می کند، پرهیز کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم اخیر دولت می تواند توسط دولت آینده لغو شود، تصریح کرد: البته دولت آینده می تواند تصمیمی که این دولت گرفته است را تغییر دهد؛ اما خود این تغییر باز برای دولت آینده هم ایجاد شبهه می کند؛ لذا از اول چنین کار نباید صورت می گرفت.
تاسیس" دفتر رئیس جمهور سابق" وجاهت قانونی ندارد

محمدعلی اسفنانی در مورد تصمیم اخیر احمدی نژاد برای تاسیس "دفتر رئیس جمهور سابق" و ابلاغ 25 پست سازمانی اظهار کرد: این کار از لحاظ قانونی توجیه ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد: براساس قانون باید با پایان دولت، تمام ارکان و پست‌های در اختیار دولت گذشته به دولت منتخب تحویل داده شود.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بیان داشت: تصمیم نهایی در این مورد با رئیس جمهور منتخب است و باید مجوز قانونی برای این کار در نظر گرفته شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس با توجه به غیرقانونی بودن این کار برای توقف آن یا برخورد قانونی با این ابلاغ، ورود خواهد کرد یا خیر، اظهار داشت: اگر دولت مصوبه‌ای در این راستا به تصویب برساند مجلس ممکن است حکم ابطال دهد.

اسفنانی همچنین در پاسخ این پرسش که اکنون سخنگوی دولت این بخش‌نامه را ابلاغ کرده است و ممکن است در آینده اجرا شود، پس چرا در این مقطع مجلس برخورد قانونی با این موضوع ندارد، گفت: ابلاغ دلیل بر تصویب مصوبه از جانب دولت، نیست و باید برای برخورد مجلس این تصمیم در هیئت دولت به تصویب برسد.

وی بیان داشت: ممکن است این ابلاغ دولت که اکنون صورت گرفته بخش‌نامه باشد و جنبه مصوبه را نداشته باشد.
"درباره دفتر رییس جمهوری سابق"

دکتر جعفری چمازکتی در یادداشتی در این خصوص نوشت: "احمدی نژاد در پاستور می ماند"، این واکنش شماری از مطبوعات و رسانه ها به خبر تاسیس یک دفتر بود، دفتری که به نام احمدی نژاد گره خورده است. مردی که طی هشت سال گذشته، مردم ایران و دنیا از او بسیار شنیده اند.

وقتی پای احمدی نژاد در میان باشد، سرعت تحلیل مطالب پیرامون وی، به مانند سرعت مصوبات سفرهای استانی است . به سرعت برق و باد تصویب و ابلاغ می شود.

برای تبیین موضوع ، رفت و برگشتی به مالزی خواهیم داشت:

سال 84 بود. سید محمد خاتمی برای شرکت در اجلاس " اسلام و غرب" وارد کوالالامپور پایتخت اقتصادی مالزی شد. منتخب ملت ایران که به تازگی میز ریاست را به محمود احمدی نژاد واگذار کرده بود، نمایندگی اسلام را در این اجلاس که جمعی از اندیشمندان مسیحی و مسلمان در آن حضور داشتند ، یدک می کشید.

پیش از حضور در سالن کنفرانس در پاسخ به تماس تلفنی کاردار وقت سفارت ایران " احمد معصومی فر" که در حال حاضر سفیر کشورمان در کره جنوبی است، به سفارت ایران رفتم. او که به دلیل فراخوان سفیر ، مسئولیت سفارت را نیز عهده دار بود از نمابری گفت که از وی خواسته شد هیچ مساعدتی به آقای خاتمی نشود. دلنگرانی در سیمای نماینده سیاسی ایران موج می زد.

معصومی فر نگران روند قرارداد 16 میلیاردی نفتی با کوالالامپور بود که در وضعیت تحریم و فشار آمریکا در مرحله پایانی قرار داشت و آشکار شدن عدم پشتیبانی سفارت از آقای خاتمی ممکن بود طرف مالایی را نسبت به مسایل داخلی ایران حساس و تاثیر خود را بر روابط اقتصادی دو کشور بگذارد. او از من به عنوان نماینده رسانه ای ایران در مالزی و شماری دیگری از ایرانیان مقیم خواست در مدت حضور سید محمد خاتمی از هر مساعدتی دریغ نکنیم که موضوع آبروی کشور است.

شماری از ایرانیان مقیم پای کار آقای خاتمی آمدند . از صفر تا صد حمایت ها از نماینده ملت بزرگ ایران صورت گرفت تا آبروی کشور حفظ شود.

" احمد عبدالله بداوی" نخست وزیر وقت مالزی زمانی که در سخنرانی خود نام سید محمد خاتمی را به زبان آورد، حضار در سالن مرکز همایش های بین المللی کوالالامپور «klcc» به احترام رییس جمهور سابق ایران از جای برخواستند و با کف زدن او را مورد محبت خود قرار دادند. این موضوع هنگام سخرانی " حامد البار" وزیر خارجه وقت مالزی نیز تکرار شد.

طی دو روز همایش اسلام و غرب، لنز دوربین عکاسان خبری حاضر در اجلاس یک مشتری ثابت داشت و آن هم سید محمد خاتمی بود.حتی کارکنان مرکز همایش های بین المللی مالزی نیز نخواستند افتخار عکس یادگاری با خاتمی را از دست بدهند. آن روز، آنجا هر که نام ایرانی داشت، به خود می بالید.

تصویر اینهمه غرور و افتخار، قاب نگاهتان باشد، به ایران برگردیم، تهران – سعد آباد :

یک روز خبر می رسد ناهار محافظان رییس جمهور سابق حذف می شود . روز دیگر تلفن های دفتر آقای خاتمی دیگر بوق ندارد و روز بعد....... این همه اتفاق برای مردی می افتد که چند روز پیش از آن، به مدت 8 سال منتخب ملت ایران بود.

" دفتر رییس جمهور سابق " این یعنی چند گام به جلو

اتفاقاتی که برای آقای خاتمی پس از خاتمه 8 سال خدمت رخ داد، نباید برای هیچ یک ازمنتخبان مردم رخ دهد. صحبت از یک فرد نیست ، موضوع یک ملت است. توهین به منتخب مردم قبل و بعد از دوره ریاست ، اهانت به یک ملت است.- این دیدگاه منافاتی با نقد عملکرد افراد ندارد.-

به عنوان یک ایرانی، به عنوان یک روزنامه نگار بی طرف، خوشحالم که با تاسیس این دفتر، اتفاقات تلخی که برای آقای خاتمی رقم خورد ، برای آقای احمدی نژاد رخ نمی دهد. اینکه گمانی زنی شود که هدف از تاسیس دفتر فلان است و بهمان ، نمی تواند از ارزش این کار بزرگ بکاهد . پیگیری و راست آزمایی گمانه زنی ها را بر عهده نهادهای نظارتی و امنیتی بگذاریم. ما باید از اینکه مدار تجربه یک شخص و یک تیم، پس از 8 سال «صفر» نمی شود، خدا را شاکر باشیم چرا که برای تجربه نمی توان ارزش مادی قایل شد. ضمن اینکه با تاسیس دفتر، زمینه ورود به دیپلماسی عمومی برای منتخبان مردم فراهم می شود. در این باره بیشتر خواهم نوشت.


پایان پیام/

کد خبر 275150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha