حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به تصویب طرح سطح بندی قراء و مدرسان قرآن در این شورا به خبرنگار شبستان گفت: این طرح از مدت ها قبل در دستور کار شورای توسعه قرار گرفته است که در نهایت پس از برگزاری 5 جلسه مشورتی با حضور اعضاء به تصویب رسید.
وی درباره محتوای این طرح اظهارکرد: بنابر محتوای در نظر گرفته شده برای این طرح قاریان و مدرسان قرآن در 4 سطح جای می گیرند که هر سطح دارای مزایا و تعاریف خاصی است، به عنوان مثال در تعریف قاری رعایت قواعد و فنون قرائت و توجه به معانی در نظر گرفته در غیر این صورت واژه قاری بر شخص اطلاق نمی شود.
حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که بنابر این طرح صرف توانایی تلاوت آیات الهی برای اطلاق واژه قاری بر شخصی خاص کفایت نمی کند، تصریح کرد: همچنین تسلط بر قرائت و توانایی تدریس در تعریف مدرسان قرآن بر اساس این طرح جای گرفته است و به طور کلی برای اجرای صحیح و اثرگذار آن جدولی تنظیم و بکار گرفته می شود.
قائم مقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره روند پیگیری وظایف محوله به اعضای کمیسیون های سه گانه و تخصصی این شورا بیان کرد: خوشبختانه در کمیسیون آموزش عمومی آموزش و پرورش و نهادهای همکار آن وظایف محوله به خوبی انجام می شود که تشکیل دبیرخانه فعالیت های قرآنی و راه اندازی 10 هزار مدرسه قرآنی در کشور شاهدی بر این ادعا است.
وی ادامه داد: وضعیت وزارت بهداشت نیز در عمل به وظایف محوله مطلوب است اما در آموزش عالی که رسالت آموزش های تخصصی قرآن در سطح کشور را عهده دار است هنوز مرکز قرآنی راه اندازی نشده که انتظار می رود در ابتدای سال 90 این مهم نیز محقق شود.
حجت الاسلام محمدی با ابراز امیدواری از انجام وظایف محوله به کمیسیون های سه گانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در اوایل سال 90 بیان کرد: اگر این مهم محقق شود می توان نتایج کار را به رییس جهمور، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اتخاذ راهکارهای حرکت سریع و روبه جلو ارائه کرد.
وی با ابراز خرسندی از اختصاص بند مکرر 4 به منشور توسعه فرهنگ قرآنی در برنامه پنجم توسعه کشور عنوان کرد: این مهم تحولی شگرف در فعالیت های قرآنی کشور و توسعه فرهنگ غنی وحی رقم می زند، چراکه به موجب آن نه تنها بودجه های قرآنی افزایش می یابد بلکه هریک از دستگاه ها در صرف نیم درصد از بودجه خود در راستای فعالیت های قرآنی مخیر می شوند.
حجت الاسلام محمدی با اعلام افزایش بودجه نیم درصدی دستگاه ها برای فعالیت های قرآنی در سال 90 خاطرنشان کرد: انتظار می رود مجلس به ویژه کمیسیون های فرهنگی و تلفیق با اهتمامی ویژه اختصاص این بودجه را از حالت اختیاری خارج و الزامی کند تا بتوان جهش و انقلاب قرآنی در کشور را شاهد بود.
پایان پیام/
نظر شما