رشد مداوم رقابت های قرآنی کشور

خبرگزاری شبستان: رئیس جمعیت قرآنی استان تهران گفت: رقابت های قرآنی کشور ایران در حال رشد بوده در حالی که مسابقات قرآن مالزی در هاله ای از اسلامی بودن یا نبودن است.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، محمدرضا پورمعین؛ رییس جمعیت قرآنی استان تهران در نشست تخصصی بخش نهادها و موسسات قرآنی با رویکرد جایگاه مسابقات بین المللی قرآن کریم در فرهنگسازی قرآنی کشور با اشاره به سابقه طولانی رقابت های قرآنی جمهوری اسلامی ایران گفت: پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، سازمان حج و اوقاف در قالب شورای عالی قرآن مسابقات بین المللی قرآن کریم را از طریق بودجه موقوفات و دولت برای برگزاری رقابت هایی در تراز جهانی برگزار کرد.

 

وی افزود: سال گذشته شاهد برگزاری سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن بودیم که با توجه به گذشت 35 سال از انقلاب اسلامی و دو سال تاخیر در آغاز مسابقات و دو سال تعطیلی به علت جنگ تحمیلی مسابقات ایران 30 ساله شد که از نظر قدمت در جهان در رتبه سوم قرار دارد.

 

پورمعین ادامه داد: مسابقات بین المللی قرآن کشور مالزی با 55 سال قدمت تنها در رشته قرائت ویژه خواهران و برادران رتبه اول در مسابقات بین المللی کشور عربستان با 40 سال سابقه در رشته حفظ ویژه برادران در رتبه دوم و مسابقات بین المللی قرآن ایران با 30 سال سابقه در رتبه سوم قرار دارد که از نظر فعالیت های جنبی و آموزشی نسبت به دو رقابت کشورهای مالزی و عربستان غیرقابل مقایسه است.

 

پورمعین با اشاره به تاثیر فرهنگی مسابقات قرآن کشور مالزی تصریح کرد: 20 دوره مسابقات بین المللی قرآن کشور مالزی را از نزدیک رصد کرده ام ، این کشور را مردمانی با قومیت چینی، مالایی و مهاجرانی که اغلب مبارزه جدی با اسلام دارند، تشکیل می دهد.


کشور مالزی اگر روند کنونی خود را در اداره کشورش ادامه دهد تا 10 سال آینده اثری از اسلام در این کشور باقی نمی ماند.

 

وی افزود: محل برگزاری مسابقات قرآن مالزی در سالن کنفرانس علمی برگزار می شود در حالیکه این کشور دارای مساجدی است که گنجایش بیش از صدهزار نفر را دارد.محل برگزاری مسابقات مالزی مکانی بین المللی و فرهنگی است که در حاشیه آن مدلباس و مسابقات شطرنج برگزار می شود که این نشان از روند کشور مالزی در سایه اسلامی بودن و نبودن خود دارد، همچنین چاپ قرآن در این کشور افت کرده و پخش مسابقات بین المللی کشور مالزی به کانال دست چندم اختصاص می یابد.

 

پورمعین با اشاره به پنج ملاک اصلی بین المللی یک رقابت قرآنی عنوان کرد: اگر یک مسابقه عنوان بین المللی را داشته باشد باید حداقل پنج کشور خارجی در آن شرکت کنند که در بدترین شرایط ایران مسابقات بین المللی قرآن خود را با حضور 24 کشور برگزار کرده است.


همچنین تنوع در رشته های برگزاری مسابقات دیگر ملاک بین المللی بودن یک رقابت قرآنی است که ایران مسابقات خود را در رشته قرائت، حفظ، حفظ کل، تفسیر قرآن برگزار می کند.

 

وی در آخر بیان کرد: آیین نامه قوی مسابقات قرآنی ایران در جهان در نوع خود بی نظیر است که سایر کشورها خواستار اجرایی کردن آن در رقابت های قرآنی کشورشان هستند. اهدای جایزه با ارزش حداقل 30هزار دلار و اطلاع رسانی برای حضور افراد رسمی و فعالیت های جنبی در مسابقات قرآن دیگر ملاک های بین المللی این رقابت هاست.

 


پایان پیام/

 

کد خبر 278774

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha