لقمه شبهه‌ناک در ذهن انسان تأثیر می‌گذارد

حجت‌الاسلام پناهیان گفت: شک‌کردن به خدا و رسول‌اش از صفات مؤمنان نیست و لقمه شبهه‌ناک در ذهن انسان تأثیر می‌گذارد تا شخص به مسایل دین شک کند.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در مراسم یک شب نورانی در نمایشگاه قرآنی در ادامه سلسله مباحث خود پیرامون سبک زندگی قرآنی و اسلامی با محوریت ترجمه سوره مبارکه حجرات به عنوان اخلاقی‌ترین سوره قرآن کریم گفت: خداوند در آیه 14 سوره حجرات می‌فرماید اعراب نزد رسول خدا آمدند و گفتند ما ایمان آوردیم، آنان به واسطه تنگنای معیشتی که داشتند فکر کردند که اگر زیر چتر حکومت اسلامی قرار بگیرند از این فشار خارج می‌شوند، خداوند به آنان فرمود نگویید ایمان آورده‌ایم بلکه بگویید تسلیم شده‌ایم و ایمان در قلوب انسان‌ها جای دارد. همچنین خداوند در آیه 15 سوره حجرات به توصیف ویژگی‌های مومنان می‌پردازد و می‌فرماید مومنان کسانی هستند که به خدا و رسول‌اش ایمان دارند و با اموال و جان‌شان در راه خدا جهاد می‌کنند، مؤمنان هرگز به خدا و رسول‌اش شک نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام پناهیان با اشاره به موضوع شک‌کردن در دین تصریح کرد: برخی افراد فکر می‌کنند شک‌کردن یک هنر است در حالی که این بحث یک فکر ذهنی و عقلی نیست، شک‌کردن حاکی از نگاه بد دل انسان‌هاست، کسی که به خدا شک می‌کند برگرفته از فکر انسان نیست.

وی با اشاره به سخنان آیت‌الله بهجت در خصوص تأثیر لقمه حرام بر افکار انسان عنوان کرد: آیت‌الله بهجت می‌فرمودند لقمه شبهه‌ناک در ذهن انسان تأثیر می‌گذارد، از این روست که ممکن است برخی افکار شک‌کننده نسبت به مسایل دین، خدا و احکام الهی در ذهن انسان شکل بگیرد.

وی با اشاره به ادامه مضمون آیه 15 سوره حجرات ادامه داد: خداوند در این آیه ضمن وصف ویژگی‌ مؤمنان می‌فرماید کسانی که ایمان حقیقی دارند از مال و جان خود در راه خدا جهاد می‌کنند که جهاد مال بر جان مقدم است.

وی افزود: هشت سال جنگ تحمیلی کشورمان مصداقی از جهاد با جان بود اما جهاد با مال کاری سخت‌تر است که هنوز این امتحان بزرگ الهی برای جامعه ما رخ نداده است، از این روست که جهاد مال بر جان تقدم پیدا کرده است.

حجت‌الاسلام پناهیان عنوان کرد: خداوند ضمن توصیف ویژگی‌های مومنان در پایان آیه 15 سوره حجرات می‌فرماید کسانی که پس از ایمان به خدا و رسول‌اش و شک‌نکردن به آن و جهاد با مال و جان در راه خدا اقدام می‌کنند آنان افراد صادقی هستند.

وی افزود: در همین برهه فوج فوج افراد نزد رسول خدا می‌آمدند و اظهار می‌کردند که ما جزء آن دسته از اعراب که گفتند ایمان آورده‌ایم، نیستیم. در همین بین آیه 16 سوره حجرات نازل شد که مضمون آن این است که ای رسول خدا به این افراد بگو تأکید نکنند که حساب ما با بقیه فرق دارد، شما می‌خواهید دین خود را به خدا تأکید کنید در حالی که پروردگار عالم آنچه در آسمان‌ها و زمین است را می‌داند و به هر چیز آگاه است.

پایان پیام/

 

کد خبر 278814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha