پس از انتخاب امام موسى صدر در مقام اولین رئیس مجلس اعلاى شیعیان، رئیس جمهور لبنان، شارل حلو، به دار الافتاء جعفرى رفت تا انتخاب وى را تبریک گوید 2/6/1969. متن بالا سخنرانى امام موسى صدر در این دیدار، به نقل از روزنامه بیروتى الرقیب، است:
جناب آقاى رئیس جمهور بنده، گذشته و تاریخ علماى شیعه لبنان را مطالعه کرده ام و ناگهان در برابر پدیدهاى عجیب قرار گرفته ام. چرا که مشاهده کرده ام که یک پنجم علماى مسلمان شیعه از لبنان و یک پنجم کتابهاى شیعه از علماى لبنانى بوده، با اینکه عده شیعیان لبنان هیچ گاه به %1از کل شیعیان جهان نمى رسیده است. در لبنان هیچ روستا و مزرعهاى یافت نمى شده مگر آن که از میان آن دانشمندى فقیه یا ادیب یا فیلسوف برخاسته باشد. من این پدیده را بررسى کردم و مطالبى را که برخى مى گفتند، خواندم. آنان مى گفتند این پدیده نتیجه قداست زمین و برکتى است که خداوند به آن عنایت کرده. اما امروز و به مناسبت تشکیل این مجلس مى توانم تفسیرى علمى درباره این پدیده ارائه دهم.
در این ایام مى بینیم که لبنان، با طبقات گوناگون مردم و رجال دینى و رهبران سیاسى اش، در تبریک شادمانى به خاطر این رویداد (تأسیس مجلس شیعیان) با ما مشارکت کامل دارند و هماکنون نیز ما رئیس جمهور کشور را در میان خود و در خانه خود مى بینیم، که این شادباش را گرمتر و این شادى را کاملتر مى کند.
جناب آقاى رئیس جمهور، اجازه دهید، پس از این مقدمه و با توجه به محتواى آن، به نام همه شیعیان لبنان، کسانى که حتى یک روز هم از اداى وظایف ملى و قومى خود سرباز نزده اند، به شما عرض کنم که اکنون ما با تمام سرافرازى و اطمینان و با امیدى بزرگ اعلام مى داریم که براى تحمل همه مسئولیتهاى ملى و اداى وظایف خود براى نگاهبانى از استقلال لبنان و آزادى و تمامیت ارضى آن به هر قیمت و بهایى هم که باشد، آمادگى کامل داریم. ما اعلام مىکنیم الآن و نیز پیش از این، براى آزادسازى اراضى اشغالى، با یارى رسانى به مبارزات مقدس مردم فلسطین و مشارکت فعالانه با دولتهاى برادر عربى آمادگى کافى داریم و داشته ایم. ما، به عنوان هموطنان، بار این مسئولیتها را بر دوش خود احساس مى کنیم و آن را با هماهنگى و هم صدایى کامل خود با رهبران مخلصى که بار این رهبرى را در این موقعیتهاى دشوار و تحت رهبرى شما بر دوش مى کشند، به انجام مى رسانیم.
جناب رئیس جمهور، کسانى که گمان مى کنند وجود طوایف گوناگون در لبنان و سروسامان دادن به امور آنها از عوامل ضعف احساس ملى و قومى است، بى شک از دریچهاى تنگ به این قضیه مى نگرند. بلکه طوایف مختلف و سازمان یافته عوامل تعاون و دریچههاى فرهنگی ای هستند که دستاوردهاى میلیاردها نفر از افراد بشرِ این عصر و اعصار گذشته را به ما بازمى نمایند. این تجارب از همین راه به لبنان وارد مى شود و آن را به مثابه یک بدن در مى آورد، طورى که وحدت ملى و انسانى با نبود هر عضوى از آن ناقص خواهد ماند.
اینک آمادگى خود را به منظور همکارى با تمام مسلمانان براى خدمت به دین عزیز اسلام و نزدیک کردن مسلمانان به دین و اخلاق و نیز پاسدارى از میهن بزرگ خود اعلام مى داریم و این از ویژگى هاى مجلس ماست.
به نقل از کتاب "نای و نی " از مجموعه " در قلمرو اندیشه امام موسی - صفحه 329 تا 330
ترجمه شادروان علی حجتی کرمانی
پایان پیام/
نظر شما