احمد مهدوی ابهری: یکی از مهمترین مسائل در زمینه جهاد اقتصادی، مسئله فرهنگسازی است؛ یعنی باید این موضوع را در جامعه نشر و گسترش دهیم که اگر کسی میخواهد در این کشور کار اقتصادی کند، وقتی بهسمت تولید و ایجاد اشتغال رفت، کار مقدسی انجام داده است از این رو نگاه به سرمایهگذار باید تغییر کند و این کار از نظر فرهنگی باید به یک ارزش تبدیل شود. مردم هم بدانند که اگر در یک طرح اقتصادی و تولیدی سرمایهگذاری کردند، کار عبادی انجام دادهاند.
از سوی دیگر نیز مسئله اهتمام به اجرای اصل 44 است که باید گفت که بحث فضای کسب و کار در قانون اصل 44 دیده شده است، اما متأسفانه ما به خوبی به آن عمل نکردیم و درواقع بین 187 کشور از جهت فضای کسب و کار، اکنون در رنکینگ 137 هستیم که این جای تأسف دارد.
رهبر معظم انقلاب در بحث اصل 44 به این نکات مهم اشاره داشتند. در دیداری در خصوص اصل 44 با که با ایشان داشتیم، گفتند که بعضیها میآیند به من میگویند که در این قانون (اصل 44) یک عدهای پولدار میشوند؛ بله بشوند. ما میخواهیم همه پولدار شوند، آنهایی که پولدار شدند بقیه هم در کنار آنها منافعی ببرند. از راه حلال پولدار شدن در اسلام عیبی نیست و باید اینطور باشد.»
ما با توجه به این فرمان رهبر معظم انقلاب، در یک جهتگیری عمومی باید کاری کنیم که تمام دستگاههای درگیر با مباحث اقتصادی و فضای کسب و کار، کار مردم را تسهیل کنند. تمام دستگاهها، اعم از بانکها و نهادهایی که مردم در این خصوص با آنها سر و کار دارند، هر یک به سهم خود مسئولیت دارند و باید همهی تلاش خود را در جهت تسهیل امور مردم به کار بندند. ضمن اینکه باید این بستر آماده شود تا بتوان در جذب سرمایهی داخلی و خارجی مورد نیاز موفق بود. وقتی با سرمایهگذار به خوبی رفتار شود و با سرعت معقول کارهای اداری را انجام و امکانات لازم برای وی فراهم شود، در اشتغالزایی و کمک به فضای کسب و کار بسیار مؤثر است.
توجه به امنیت اقتصادی سرمایهگذار
بحث دیگر، امنیت اقتصادی است که به قوانین و مقررات ما برمیگردد. سرمایهگذار باید مطمئن باشد که اگر امروز به او گفته شد با این شرایط میتوانی در این بخش سرمایهگذاری کنی، فردا این قانون و شرایط عوض نخواهد شد تا توجیه اقتصادی از طرح برداشته شود. این موضوع نیز باید با دقت تمام در بخشنامهها و قوانین ملاحظه شود.
به نظر بنده اکنون سایر امورات کشور در حد نسبی رضایتبخش است، اما بحث اشتغال و اقتصادمان راضیکننده نیست. کشوری که این همه منابع دارد در اقتصاد دنیا باید حرفی برای گفتن داشته باشد. الآن تولید ناخالص ملی ما و درآمد سالانهی ما پایین است. درآمد سالانهی ایرانی نسبت به آن چیزی که خدا به او داده است نظیر منابع معدنی، نفت، گاز و سایر منابع کم است. الآن ما جزو ده کشور برتر دنیا در زمینهی تنوع معدنی هستیم، اما چقدر از این منابع استفاده میکنیم؟
اینها فضا میخواهد. باید دولت و مجلس، ریسک سرمایهگذاری اقتصادی را بپذیرند که البته در برنامهی پنجم توسعه، بعضی از این موارد لحاظ شده است. چند مسئله بسیار مهم است؛ یکی بحث فضای کسب و کار، یکی امنیت اقتصادی و دیگری نیز بحث فرهنگ اقتصادی و نگاه مردم به اقتصاد. اینها اگر مورد توجه قرار گیرد، میتوانیم این جهاد اقتصادی را به منصهی ظهور برسانیم.
نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای
پایان پیام/
نظر شما