تبیین مشخصه های سبک زندگی قرآنی در نهج البلاغه

نامه 31 نهج البلاغه نسخه ای از آیین زندگی و سفارش های یک پدر به تمامی فرزندانش در طول تاریخ و به وسعت گیتی است که شاخصه های سبک زندگی قرآنی را بیان می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ قرآن کریم دستورالعمل خداوند برای سعادت بشر و نامه 31 نهج البلاغه توصیه های یک پدر معصوم برای خوشبختی فرزندانش در تمام طول تاریخ است. از مشخصه های سبک زندگی قرآنی، توجه به روابط انسانی در ابعاد مختلف و بهترین راه برای حرکت در مسیر حق و نزدیک شدن به سعادت و زندگی به شیوه درست، آشنایی با آموزه های قرآنی و توجه به کلام و رفتار معصومین علیهم السلام است.
 

یکی از مهمترین الگوهای عملی در این راه حضرت علی علیه السلام است که کلام او برخاسته از نگاه حقانی و در مسیر خواست الهی است. به همین منظور شبکه رادیویی قرآن پس از ماه مبارک رمضان در برنامه "صدای زندگی" با استناد به نامه 31 نهج البلاغه، موضوع روابط انسان در بخش های مختلف زندگی را بررسی می کند.


اخلاق اسلامى روابط گوناگون انسان با خدا، خود و محیط را تنظیم مى‏کند, در اخلاق اسلامى مى‏آموزیم که در رابطه با خدا، خویشتن و محیط چگونه رفتاری را پیشه کنیم تا ملکات نفسانى ستوده‏اى بیابیم، کمالات شایسته انسانى را به دست آوریم و به هدف غایى خلقت خویش یعنى قرب خداوند و آرامش و سعادت ابدى برسیم.


در برنامه «صدای زندگی» سعی شده تااین روابط با بیان مصادیق ملموس و راهکارهای عملی برای شنوندگان به طور کاربردی بیان شود. "صدای زندگی" شاخصه های سبک زندگی قرآنی را از کلام مولایمان امیر المومنین علی علیه السلام می آموزد که در نامه 31 نهج البلاغه بیان شده است. این نامه نسخه ای از آیین زندگی و سفارش های یک پدر به تمامی فرزندانش در طول تاریخ و به وسعت گیتی است آن هم نه یک پدر معمولی بلکه پدری که با راه های آسمان آشنا و مبرای از خطا و لغزش است.


حجت الاسلام محمدحسین توانایی روزهای یکشنبه در بیان رابطه انسان و خانواده رابطه درونی و بیرونی نزدیک را با نگاهی به جایگاه زن در خانواده و تربیت فرزندان بیان می کند چرا که در بستر تربیت صحیح انسان به خود شناسی و خداشناسی می رسد و زمینه برای سعادت و گام نهادن در مسیر تایید نظر خداوند ممکن می شود. پس از آن رابطه انسان و خداوند است.

انسان شناسی عاملی برای شکوفایی و کسب معرفت آگاهانه نسبت به خدا می شود و شناخت حصولی نسبت به انسان نیز طریقی برای شناخت حصولی نسبت به خداوند متعال و صفات والای اوست که با عبادت خداوند و تزکیه نفس و سلوک عرفانی در راه خداشناسی و با تأمل و تدبر در اسرار و حکمتهایی که در وجود انسان به ودیعه نهاده شده برای خودشناسی فراهم می آید.
 

 

این رابطه روزهای دوشنبه با کارشناسی حجت الاسلام حمیدرضا بصیری در متن یک زندگی قرآنی در عصر حاضر مورد بررسی قرار می گیرد.
در این رابطه سعادت حقیقی انسان دستیابی به معرفت آگاهانه نسبت به خداوند از طریق عبادت مخلصانه پروردگار است و دستیابی به چنین معرفتی بدون حصول مقدمات علمی آن، یعنی شناخت حصولی نسبت به آن حقیقت و پی بردن به عظمت آن و اعتقاد به امکان دستیابی عملی به آن برای نوع انسانها امکان پذیر نیست .
 

خداوند در سوره مبارکه ذاریات آیات 20 و 21 می فرماید : وفی الارض آیات للموقنین و فی انفسکم افلا تبصرون و در زمین نشانه هایی برای اهل یقین وجود دارد و در وجود شما نشانه هایی است ، آیا نمی بینید ؟


حجت الاسلام محمد سعیدی آریا در ادامه بحث روابط انسان در رسیدن به سعادت روزهای سه شنبه توصیه هایی در خصوص رابطه انسان با دیگران را بیان می کند.
انسان در دایره زندگی جز با خود و خانواده در اجتماعی زندگی می کند که زنجیره وار به یکدیگر وصل هستند و با ارتباط صحیح انسان با دیگران جامعه ای سعادتمند شکل می گیرد پس باید با شناخت خود و خدا و رابطه درست در تمامی ابعاد جامعه را به سمت و سوی سعادت راهنمایی کرد.
 

 

باید توجه داشت پس از شناخت این روابط آنچه اهمیت دارد و موجب حرکت به سوی سعادت همراه با آرامش است، در یکی دیگر از آیات شریفه قرآن در رابطه انسان و خدا آمده است. در سوره مبارکه رعد آیه 28 خداوند می فرماید «ألا بذکر الله تطمئن القلوب " آگاه باشید که با یاد خدا دلها آرام می گیرد.
برنامه "صدای زندگی" کاری از گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن است که 3 روز در هفته به سردبیری مونا توسلی و تهیه کنندگی منیژه جوادی از ساعت 10 و 10 دقیقه از طریق امواج رادیویی بر روی طول موج اف ام ردیف100مگاهرتز مهمان علاقمندان به این برنامه می شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 281782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha