به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سیدعباس عراقچی، سخنگوی امور خارجه در اولین نشست خبری بعد از ماه مبارک رمضان در مورد ربوده شدن دو خلبان ترک در لبنان گفت: داوود اوغلو در تماس تلفنی با دکتر صالحی داشتند که در این تماس درخواست مساعدت جمهوری اسلامی برای پیدا شدن دو خلبان ترک را از جمهوری اسلامی اعلام کردند.
وی افزود: این دو خلبان ترک در لبنان ربوده شده اند و جمهوری اسلامی ربوده شدن انسانها را با هر هدف و توسط هر گروه و فردی محکوم می کند چه این ربوده شدن در لبنان باشد یا افغانستان و یا در سوریه، اگر امکاناتی داشته باشیم در پیدا شدن این دو خلبان به کشور ترکیه کمک می کنیم.
عراقچی اظهار کرد: در ربوده شدن 40 نفر در سوریه نیز جمهوری اسلامی تلاشهای بسیاری را برای بازگرداندن این افراد در تماس تلفنی با کشورهای همسایه داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد همکاری و تکمیل نیروگاه هسته ای بوشهر با روسیه افزود: مذاکرات ما با روسیه درخصوص نیروگاه هسته ای وجود داشته و اولین فاز این نیروگاه در چند هفته آینده به سرانجام می رسد و از ظرفیت نهایی خود رسما استفاده می کند.
وی تاکید کرد: این نیروگاه در چند هفته آینده رسما تحویل جمهوری اسلامی می شود و فازهای بعدی این نیروگاه نیز با همکاری روسها ادامه دارد که به زودی به نتیجه می رسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اولین سفر حجت الاسلام روحانی به قرقیزستان و شرکت در اجلاس عمومی نیویورک افزود: این دو سفر در دستور کار قرار دارد و تصمیم نهایی هنوز در این مورد گرفته نشده است در حال حاضر حجت الاسلام روحانی درگیر انتخاب کابینه و رای اعتماد مجلس هستند این دو پیشنهاد برای سفر به این کشور وجود دارد و اولین سفر در 22 شهریور به شهر بیشکه قرقیزستان برای شرکت در اجلاس سران شانگهای است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به عنوان عضو فعال در منطقه آسیا در این اجلاس حضور داشته است و تصمیم نهایی برای شرکت در این اجلاس با رییس جمهور است.
عراقچی اظهار کرد: در مورد اجلاس نیویورک نیز فرصت مغتنمی برای رییس جمهور است این حضور در عرصه بین المللی است و منتظر تصمیم نهایی رییس جمهور در این زمینه هستیم.
پاسخگویی به نامه های سران کشورهای اروپایی در حوزه اختیارات ریاست جمهور
وی در مورد ربوده شدن یک ایرانی در یمن اظهار کرد: ویزای هیئت رسیدگی برای این موضوع هنوز صادر نشده است و کاردار ما در یمن با وزیر امور خارجه این کشور تماس داشته اند صدور این روادید در پروسه اداری قرار دارد و کشور یمن مسئول جان دیپلمات ربوده شده است و بارها در این مورد به کشور یمن تذکر داده شده است.
وی در مورد جواب روحانی به نامه سران کشورهای اروپایی از جمله انگلستان اظهار کرد: در چند روز گذشته سران و رهبران کشورهای اروپایی نامه هایی را به حجت الاسلام روحانی ارسال کرده اند پاسخ به این نامه ها در حیطه مسئولیت دفتر ریاست جمهوری است و در صورت صلاحدید به این نامه ها پاسخ می دهند.
وی درخصوص مذاکرات 1+5 اظهار کرد: درخصوص مذاکرات 1+5 و مذاکرات هسته ای هنوز تحولاتی رخ نداده است و تا وقتی که کابینه روحانی مشخص نشود و افراد موردنظر در این زمینه مستقر نشوند تصمیمی گرفته نمی شود تاریخ و زمان مذاکرات هنوز مشخص نیست.
وی در مورد تفاهم نامه ایران و افغانستان اظهار کرد: در سفر کرزای به تهران دبیر شورای عالی امنیت افغانستان نیز حضور داشته اند و یادداشت همکاری میان دبیرخانه شورای عالی امنیت ایران و افغانستان امضا شد یادداشت تفاهم نامه بین دو شورای عالی امنیت ملی دو کشور در مورد همکاریهای انتظامی و امنیتی بوده است و با تفاهم نامه امنیتی میان کشورها متفاوت است و موضوع آن همکاری انتظامی و اطلاعاتی و تبادل اطلاعات در زمینه مقابله با تروریسم و قاچاق بوده است.
وی در مورد بازگشت سفرا به کشور اظهار کرد: هیچ نکته خاصی در این موضوع وجود ندارد و هر ساله تابستان جابجایی سفرا انجام می شود با توجه به وجود صدمامور و با در نظر داشتن این موضوع که ماموریتها سه ساله است هر ساله جابجایی چندین نفر انجام می شود.
وی تاکید کرد: این روال با هماهنگی به دفتر حجت الاسلام روحانی و طی مراحل اداری طبق معمول انجام می شود و هیچ فردی قبل از اتمام سه سال ماموریت به کشور بازمی گردد تاریخ بازگشت به گونه ای تنظیم شده است که بعد از استقرار وزیر خارجه جدید بوده و در صورت تشخیص وزیر جدید افراد می توانند به کار خود در آن سفارتخانه موردنظر ادامه دهند و در حال حاضر هیچ یک از سفارتخانه ها بدون سفیر نیست.
وی تاکید کرد: خبر شایع شدن 50 سفارتخانه بدون سفیر نیز صحیح نیست و در حال حاضر هیچ خدشه ای در سرکنسولگری های ایران در خارج از کشور وارد نشده است.
دسیسه جدید آمریکا برای ایرانیان خارج از کشور
عراقچی در مورد دستگیری دو نفر ایرانی در کشور مالزی گفت: در چند سال اخیر دولت امریکا برای هموطنان ایرانی در کشورهای مختلف دامهایی را گسترده است که موجب دستگیری برخی از هموطنان شده است در کشور مالزی نیز دو نفر ایرانی دستگیر شده اند که اتهام این دو نفر تلاش برای خرید کالاهای مورد تحریم است.
وی افزود: فرهادی فرد دستگیر شده در کشور مالزی است که دولت امریکا تقاضای بازگشت این فرد را به کشور داده است ما مطمئنیم این موضوع یک دسیسه است. فرد دوم دانشجوست که این موضوع در حال پیگیری قضایی است ما به حسن نیت مقامات سیاسی و قضایی مالزی اطمینان داریم و مطمئن هستیم که این افراد با حکم نهایی قاضی آزاد می شوند امیدواریم این آزادی بدون هیچگونه شائبه سیاسی انجام شود.
وی در مورد گفتمان سازنده وزارت امور خارجه با جهان اظهار کرد: وزارت امور خارجه یک نهاد کاملاً حرفه ای است و ما به عنوان مسئولان اجرای سیاست و دیپلماسی خارجی همواره آمادگی اجرایی منویات رهبری و دستورالعمل های رییس جمهور را داریم.
وی افزود: ما به توان حرفه ای و کاری وزارت امور خارجه ایمان داریم و امیدواریم در جهت منویات رهبری و دستورالعمل های ریاست جمهوری به افضل وجه به وظایف خود بپردازیم.
وی در مورد انتقاد به سطح مذاکرات در دوره جلیلی اظهار کرد: در این خصوص هنوز هیچ چیز مقطعی نیست و ما مطلع نیستیم تصمیمی در این خصوص و مذاکرات 1+5 و کشورهای رقیب گرفته شده باشد مذاکرات در دوره قبلی هم با مسئولیت خانم اشتون صورت گرفته است و به عنوان وزیر امور خارجه اروپایی است.
عراقچی در مورد تنشها در مرز پاکستان و هند اظهار کرد: ما از این تنش ها مطلع شدیم و این موضوع جای تاسف دارد جمهوری اسلامی هر دو طرف را به خویشتن داری دعوت می کند امیدواریم مسایل فیمابین دو کشور به صورت مساعدت آمیز حل شود و به درایت دو کشور در این زمینه اطمینان داریم.
وزارت خارجه هیچ نقطه ضعفی از ظریف ندیده است
وی بخش دیگری از سخنان خود در مورد ارتباط ایران با انگلستان گفت: قطع رابطه توسط انگلستان صورت گرفته است و مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفته سطح روابط این کشور با ایران را در سطح کاردار مشخص کرده اند برای از سرگیری روابط با این کشور نیازمند تغییر رویکرد و رفتارهای دولت انگلیس هستیم و امیدواریم با نشانه های مختلفی که در سطح روابط دو کشور وجود دارد این روابط با کنار گذاشتن سیاست خصمانه این کشور نسبت به جمهوری اسلامی به نتیجه برسد.
وی افزود: برای ازسرگیری روابط این مذاکرات باید در زمان مشخص کارشناسی شود.
عراقچی در مورد حملات تروریستی در عراق در چند هفته اخیر خاطرنشان کرد: در چند روز اخیر در طی ماه مبارک رمضان شاهد انفجارهای متعدد در عراق بودیم جمهوری اسلامی این انفجارها را محکوم می کند.
این تنش ها دستمایه ای است برای بر هم زدن وحدت ملی و انسجام ملی در این کشور همزمانی این حملات در عید فطر و ماه مبارک رمضان جای تاسف دارد و نشاندهنده اعمال ضداسلامی و ضدانسانی است.
وی افزود: ما خواهان ان هستیم که تروریسم در سطح جامعه بین المللی محکوم شود و ضمن تسلیت به خانواده و قربانیان در عراق امیدواریم تمام طرفین و جناح های سیاسی خویشتن داری داشته و هوشیاری خود را در این موضوع حفظ کند و در راستای حفظ انسجام ملی در عراق حرکت کند.
وی در مورد ابراز نگرانی مقام معظم رهبری در مورد تحولات کشورهای خاورمیانه اظهار کرد: تحولات در خاورمیانه مورد توجه و رصد جمهوری اسلامی است و این موضوع از اولویت های وزارت امور خارجه است.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و توجه خاص ایشان به تحولات منطقه خاورمیانه خاطرنشان کرد: تحولی که در مصر رخ می دهد و قطبی شدن جامعه و رفتن به سوی دیگر فاجعه است این درگیری ها فقط به نفع رژیم صهیونیستی است و امیدواریم رهبران منطقه به ویژه در کشور مصر هوشمندی لازم خود را داشته و انسجام و وحدت ملی را حفظ کنند ما طرفین را به توجه به ریشه مشکلات و گفتگو دعوت می کنیم.
عراقچی تاکید کرد: نصیحت های مشفقانه رهبری در عید فطر باید موردتوجه این کشورها قرار گیرد این نصیحتها از سر دلسوزی و خیرخواهی رهبر انقلاب در منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پرداخت پول نفت به روپیه از سوی کشور هند به جمهوری اسلامی اظهار کرد: پول فروش نفت ما به هند بخشی به روپیه صورت می گیرد و این بودجه صرف واردات از کشور هند می شود این ایده را به کشورهای دیگر داده ایم و این ایده در حال تسری است.
وی ادامه داد: امیدواریم همکاری اقتصادی و به کارگیری پول محلی در این مبادلات در اقتصاد کشورها موثر باشد این موضوع موجب کمرنگ شدن نقش ارزهای رایج است و به نفع اقتصاد ملی کشورهاست.
وی در مورد انتخاب ظریف به عنوان وزیر امور خارجه و انتقاد به این موضوع از سوی برخی از نمایندگان خاطرنشان کرد: آقای ظریف در سطح بین المللی و وزارت امور خارجه شناخته شده هستند.
وی دیپلماتی مسلط و شناخته شده در عرصه جهانی است که در عین حال با حسن اخلاق پسندیده در طول سالهای متمادی همکاری های موثری را با وزارت امور خارجه داشته است.
وی افزود: آنچه گفته شده مربوط به شرایط فعلی و بحث های مجلس است و اکثریت همکاران این وزارتخانه هیچ نقطه ضعفی از وی ندیده اند بلکه ظریف قدرت و توان بالایی در دفاع از منافع ملی و حفظ تمامیت ارزی کشور دارد و این موضوع را در قطعنامه 598 و مذاکرات با عراق به شکل فعال نشان داده اند.
عراقچی اظهار کرد: با این حال تصمیم با مجلس است و امیدواریم انچه تصمیم گرفته می شود موجب اعتلای جمهوری اسلامی باشد.
پایان پیام/
نظر شما