آبرو، ضمان تجارت در بازار شفاعت است

خبرگزاری شبستان: ما شفیع را که با عبادت مخلصانه نزد خدا آبرو کسب کرده است واسطه بین خود و خالق قرار می دهیم، تا مشکلاتمان حل شود، این وساطت به معنای پرستش نیست.

استاد حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در تعریف مفهوم شفاعت گفت: شفاعت در لغت به معنای جفت، زوج و به معنای چیزی که با چیز دیگر ملزم می شود است، اما در اصطلاح و تفاسیر و در علم کلام معنی ویژه ای دارد که در فرهنگ و گفتمان ما موجود است، به این معنا که انسان مورد بخشش و رحمت الهی با پادرمیانی افرادی که پیش خدا عزیز هستند، قرار می گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد شفیعی با اشاره به آیه 44 سوره مبارکه زمر بیان کرد: بنابر این آیه شفاعت حق خدا است و هیچکس حق شفاعت ندارد. البته این شفاعت اولیه و از نوع واقعی و راستین است و خداوند به کسانی که خودش مصلحت می بیند حق شفاعت می دهد از این رو شافعان ماذون اند و شفاعت اصلی از آن خداست اما خداوند به برخی از کسانی که مورد رحمتش هستند این حق را می دهد که از جمله شافعان قرآن است.
وی ادامه داد: در روایات آمده قرآن را فرا بگیرید و به آن عمل کنید که در قیامت شفیع شما باشد. پس از آن پیامبران و امامان در حق امت شفاعت می کنند. در سطوح بعدی علمای ربانی، شهدا و صالحان در گروه شافعان قرار می گیرند. به گفته رسول اکرم (ص) انبیا و علمای ربانی و شهدا می توانند در روز قیامت از امت شفاعت کنند.
حجت الاسلام شفیعی درباره ویژگی کسانی که می توانند از شفاعت بهره مند شوند، تصریح کرد: بنابر آیات قرآن کسانی می توانند مورد شفاعت قرار بگیرند که به گونه ای رضایت خداوند را جلب کرده باشند. انسان توبه کار مستحقق شفاعت و غفران است و انسان باید زمینه سازی و توبه کند و به خدا نزدیک شود تا شفاعت شافعانی که ذکر شد در حقش برآورده شود.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به آیه 87 سوره مبارکه مریم عنوان کرد: در این آیه 87 می خوانیم کسی که میثاق و پیمانی نزد خداوند دارد، در درگاه او آبرومند است و حتی از راه توبه می تواند این آبرو را کسب کرده باشد و از این رو زمینه شفاعت برایش فراهم می شود.
وی ابراز کرد: حتی ماه مبارک رمضان، رفتن به مساجد، روزه داری و اهتمام به دعاها نیز می تواند در روز قیامت برای ما نزد پروردگار عالم شفاعت کنند.
حجت الاسلام شفیعی درباره وجود شفاعت در دیگر ادیان گفت: شفاعت بطور کلی از آن انسان های باایمان است، بنابراین وقتی گفته می شود که انبیا شفیع هستند این شامل همه پیامبران در دیگر ادیان نیز می شود و این مهم با عدل الهی هیچ منافاتی ندارد.
وی تاکید کرد: خداوند خود فرموده که هر کار خیری پاداش و هر کار بدی جزا دارد و اینها براساس عدل الهی رسیدگی می شود و خداوند خود فرموده اگر گنهکاری توبه کند خداوند راه هایی برای دادن رحمت خود دارد و یکی از این راه ها شفاعت است.
حجت الاسلام شفیعی در پاسخ به این سوال که آیا شفاعت جایگاه شفیع را تا حد پرستش بالا می برد، خاطرنشان کرد: بنابر فرهنگ اسلامی و الهی ما و نیز در همه ادیان شافع کسی است که پیش خدا آبرو دارد و مورد پرستش نیست و او به خاطر عبادت خدا و ویژگی های خاص آبرو کسب کرده و ما او را واسطه می کنیم تا مشکلات ما را حل کند؛ از این رو شخص شافع به خاطر پرستش مخلصانه خدا آبرومند می شود و ما او را الگو و مورد محبت و واسطه خود در پیشگاه خدا قرار می دهیم.
پایان پیام/


 

کد خبر 281950

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha