دکترین تدریس معارف اسلام به تغییر نگرش نیاز دارد

حجت‌الاسلام و المسلمین بهجت‌پور با اشاره به لزوم روزآمدی روش های تدریس معارف در دانشگاه ها گفت: دکترین مطلوب تدریس این دروس نیازمند تغییر نگرش ها با حرکتی اساسی است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،‌ نشست «به‌سوی دکترین مطلوب تدرییس معارف اسلامی در دانشگاه‌ها»،‌ سه‌شنبه،‌5 شهریور با سخنرانی حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالکریم بهجت‌پور، ‌عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در محل پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد.

 حجت‌الاسلام بهجت پور در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه برای انتقال معارف دین باید فلسفه‌های مقولات دینی و ریشه‌های محتوایی آن از سوی مدرسان دانشگاه به‌صورت مستمر مد نظر قرار گیرد، گفت: تاکید همواره بر آن بوده است که روش‌های اراده دروس باید بروز باشد.

 وی ادامه داد: تا به امروز در حوزه انتقال مفاهیم دروس معارف به دانشجویان کوتاهی نشده است و آنچه در این حوزه به‌عنوان یک چالش اساسی عنوان می‌شود،‌ روش است به این دلیل که ما در دانشگاه با طیف وسیع و مختلفی از مخاطبان مواجه هستیم.

 حجت الاسلام بهجت‌پور همچنین با اشاره به اینکه دانشجویان در حوزه روش ارایه دروس معارف توقع دارند،‌ تصریح کرد: با در نظر گرفتن این مهم ضروری است تا در حین آموزش این دروس طیف متعدد مخاطبان را مد نظر قرار داده و از روش‌های جدید مانند روش قرآنی برای بیان مفاهیم استفاده کنیم.

این محقق افزود: اگر قرار است که در مقام مبلغ معارف قرآنی باشیم باید تمامی هَم خود را در این حوزه قرار دهیم که رابطه‌ای میان متن دروس معارف با دانشجو ایجاد شود به این علت که هدف این دروس معرفت‌افزایی است.
وی عنوان کرد: طراحی دکترین مطلوب تدریس معارف اسلامی در دانشگاه مستلزم آن است که نگرش‌ها به این دروس تغییر یابد که این مهم نیازمند حرکتی اساسی است. 

حجت الاسلام بهجت پور در پایان با بیان اینکه اگر در حوزه سیاست‌گزاری‌های حوزه معارف ایمان را به‌عنوان تغییر درونی در دستور کار قرار دهیم زمینه‌سازی‌های مناسب ایجاد می شود، یادآور شد: اساسا ایمان و تربیت زیرشاخه‌هایی هستند که در پس اعتماد حاصله از ایمان به‌وجود می‌آیند.

پایان پیام


 

کد خبر 286684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha