به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در آیین گشایش سیزدهمین کنفرانس سیستمهای فازی ایران در دانشگاه آزاد قزوین بیان کرد: میهمانان خارجی شرکت کننده در این کنفرانس می توانند پیام جمهوری اسلامی ایران را به کشورهای خود ببرند و اعلام کنند جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم های ناجوانمردانه غرب علیه این کشور توانسته در عرصه تولید علم اثرگذار بوده و تحریم ها را ناکارآمد عنوان کند.
وی با اشاره به اهمیت سیستم های فازی در جهان و کشور افزود: در دهه 60 پیرامون سیستم های فازی مطالب زیادی در جهان مطرح می شد که این جایگاه سیستم های فازی پس از 30 سال در حوزه نظری به گونهای بالا رفته که تبدیل به نظریه های کاربردی شده و این موضوع اتفاق خوشایندی می تواند باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با بررسی تعداد مقالات ارائه شده به ISI و ISC متوجه می شویم مقالات سیستم های فازی مقدار قابل توجهی از مقالات جهان را تشکیل می دهند.
وی عنوان کرد: تا سال 2012، 800 هزار مقاله در این خصوص تولید شده که نسبت به سایر رشته ها رقم بسیار بالایی است.
زاهدی اعلام کرد: در ایران نیز از سال 67 تاکنون در این خصوص حرکت های خوبی انجام شده و با توجه به اینکه در گذشته در زمینه سیستم های فازی حضور به خصوصی نداشتیم اما امروز دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در این حوزه در بین 50 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و دانشگاه آزاد اسلامی نیز با کسب رتبه نهم در جهان از دانشگاه هایی مانند شریف نیز در این حوزه جلوتر است.
وی خاطرنشان کرد: از سال 2هزار تاکنون توانسته ایم در این حوزه از رتبه 32 به رتبه سه برسیم و چین و هند نیز جایگاه اول و دوم را در اختیار دارند که با وجود جمعیت زیاد این کشورها امری عادی است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: البته در این حوزه جمهوری اسلامی ایران در منطقه جایگاه نخست را داراست و با توجه به چشم انداز سال 1404 اهداف مورد نظر چشم انداز نظام محقق شده است.
وی با اشاره به نقشه جامع علمی کشور تأکید کرد: باید در بخش نقشه جامعه علمی کشور به توسعه علمی و پیشتاز در این زمینه توجه داشته و مقام علمی نخست را در آسیای غربی و جهانی کسب کنیم و به عبارت دیگر نگاه ها از تثبیت تغییر کند.
زاهدی توضیح داد: برای سند چشم انداز 1404 نیز یک نقشه راه به نام نقشه جامع علمی کشور ترسیم شده است که در سایه آن یک سری راهبردهای علمی و اقدامات مطرح و اولویت بندی شده است.
وی تأکید کرد: دانشگاه ها باید به سمت پژوهش محوری در این حوزه ها بروند و با وجود تحریم ها امروز سرمایه کشور ما همین نیروی انسانی ماهر و متخصص هستند و سرمایه ما فقط معادن و ذخایر طبیعی نیستند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: مجلس مباحث مربوط به شرکت های دانش بنیان را بررسی و قانون خوبی نیز در این زمینه وضع کرده است به طوری که صندوق حمایت از شرکت های دانش بنیان تأسیس شده و مصوب شده تا 3 هزار میلیارد تومان در آن قرار گیرد که تا امروز 800 هزار میلیون تومان آن تأمین شده که دولت کارهای اساسنامه آن را انجام میدهد و امیدواریم با پیگیری های دولت جدید و زحمات دولت گذشته این صندوق سر و سامان بیشتری بگیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد قزوین، وی یادآور شد: تغییر نگاه از محفوظات محوری به نگاه مهارتی مسئله مهمی است که باید در آموزش و پرورش و آموزش عالی مورد توجه قرار بگیرد البته نمی توان در حرکت بر روی مرزهای دانش همه آموزش ها را صددرصد مهارتی کرد.
زاهدی گفت: انجمن سیستم های فازی باید متولی تأسیس چند شرکت دانش بنیان در حوزه های مختلف بشود که اگر این اتفاق مهم بیفتد هم از نظر مالی برای مجریان و هم از نظر علمی برای کشور مفید خواهد بود.
وی گفت: نگاه مهارتی در آموزش عالی کشور مسئله مهمی است که باید دنبال شود و فارغ التحصیلان حوزه نباید در به در به دنبال کار باشند.
پایان پیام/
نظر شما