خبرگزاری شبستان// ایلام
صنایع دستی در استان ایلام، مقوله ای است که اهمیت آن در سال های اخیر به عنوان صنعتی درآمدزا، تاثیرگذار در رشد و توسعه استان ایلام، بیش از گذشته مورد توجه است.
استان ایلام با توجه به موقعیت جغرافیای و سابقه دیرینه تاریخی دارای جاذبه های فراوان تاریخی و طبیعی است که توسعه صنعت توریسم آن می تواند در توسعه بخش های مختلف استان نقش اساس داشته باشد.
از جمله عواملی مهم که در رونق توسعه گردشگری استان تاثیر گذار است صنایع دستی منحصر به فرد استان ایلام بوده که جلوه های بی نظیر آن همواره در سطح کشور و جهان خودنمایی می کند، صنایع دستی ایلام با گذشته تاریخی، پر فراز و نشیب خود قسمت عمده احتیاجات منطقه را تامین کرده و مازاد آن نیز به خارج از استان صادر می شود.
در استان ایلام در رشته های مختلف این صنعت تداوم دارد که از جمله می توان گلیم بافی، جاجیم بافی، نمد مالی، معرق و حصیر بافی و خیلی از رشته های دیگر را نام برد که در زمان های نه چندان دور با این هنر، ابزارهای مورد نیاز زندگی و معاش خود را تامین می کرده اند.
یعقوب امیری، کارشناس صنایع دستی استان ایلام، در این خصوص به خبرنگار ما می گوید: وقتی بحث صنایع دستی می شود، این فکر به ذهن انسان خطور می کند که ایلام یک استان با قدمت طولانی بوده، مردمش اصیل و دارای صنایع بیشماری بوده که هر کدام از این صنایع دستی، ارزش زندگی را افزون کرده است.
وی، می افزاید: وقتی که نام استان ایلام به زبان می آید و به آن فکر می کنم بحث اصالت تاریخی بودن، کهن بودن و خیلی از مسائل نشان از زندگی سرشار از تمدن و پویای ارزشمند استان ایلام را دارد که هر کدام از جایگاه مهمی در زندگی امروز خود برخوردار است.
کارشناس صنایع دستی استان ایلام، اظهار می کند: صنایع دستی در استان ایلام قدمت دیرینه ای دارد و شاید نتوانیم زمان خاصی برای صنایع دستی در این استان رقم بزنیم و بگوییم که از این مقطع شروع شده اما از زمان باستان تا کنون صنایع دستی در ایلام قدمت داشته و مردم به عنوان ابزارهای مورد نیاز زندگی روزمره، از این صنعت استفاده و مایحتاج خود را فراهم کرده اند.
امیری، تصریح می کند: امروز باید این هنر صنایع دستی استان در سطح کشور تبلیغ شود و در این زمینه برنامه ریزی صورت گرفته و از طریق معرفی بیشتر این صنایع و اهمیت و جایگاه آن زندگی امروزی و تبین آن، شاهد رونق و افزایش فعالیت در این زمینه باشیم.
وی، با بیان اینکه در خصوص معرفی صنایع دستی تا کنون اقدامات جالب توجهی در استان انجام شده است، می گوید: برگزاری نمایشگاه هایی در داخل و خارج از استان برای معرفی دستاوردهای حوزه های مختلف صنایع دستی و متفاوت تولید شده توسط هنرمندان در این نمایشگاه ها، یکی از راهکارهای توسعه این بخش است.
این کارشناس صنایع دستی، ابراز می کند: باید با توجه به نیاز امروز جامعه، حمایت بیشتر از هنرمندان صنایع دستی و تشکیل نمایشگاه های ارزان و بدون هزینه برای تولید کنندگان، زمینه حضور آسان هنرمندان را در نمایشگاه های ملی و خارج از استان فراهم شود تا بتوانندو محصولاتشان را عرضه کنند.
امیری، در ادامه با اشاره به ضرورت ایجاد خلاقیت ها و ابتکارات جدید در بحث صنایع دستی، تصریح می کند: صنایع دستی با خلاقیت عجین است و هر روز در این زمینه ابتکارات و خلاقیت های جدیدی صورت می گیرد، هنرمندان این عرصه باید در هر سری که محصولاتشان را تولید می کنند با تنوعی در نقش، رنگ و در ابعاد و شکل های متنوع صورت دهند که این تنوع موجب استقبال مخاطبان قرار گیرد.
وی، می گوید: یکی از صنایع دستی برجشته استان ایلام گلیم نقش برجسته بوده که این حاصل خلاقیت خانم چنلگر در این زمینه است، ما خیلی از وسایل در شهرهای مختلف که شاید ساده باشند و به عنوان تزئینات استفاده می کنیم و با نقش و نگار خاصی استفاده شود و در استان ایلام در با توجه تنوعی که وجود دارد باید در کلیه زمینه های طرح های خلاقانه ارائه و این صنعت به روزتر شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری استان ایلام، نیز با بیان اینکه صنایع دستی ظرفیت برجسته اشتغالزایی در استان ایلام است، می گوید: توسعه صنایع دستی بهعنوان راهکاری موثر میتواند برای تعدادی زیادی از جوانان جویای کار در این استان ایجاد اشتغال کند.
یونس احمدی، می افزاید: آموزش کم هزینه، وجود مواد اولیه و داشتن پیشینه تاریخی و شهرت کیفی در بازارهای داخلی و خارجی از ظرفیتهای برجستهای است که بهره گیری از این امکانات در افزایش درآمد خانوادهها و ایجاد فرصت های شغلی در ایلام نقش موثری ایفا می کند.
وی، اظهار می کند: با توجه به کیفیت بالا و پیشینه تولید صنایع دستی، سرمایهگذاری برای توسعه این صنایع، ایلام را به قطب بزرگ تولید و عرضه در کشور تبدیل میکند.
احمدی خاطر نشان می کند: صنایع دستی تاکنون فرصت های شغلی پایداری در استان ایجاد کرده که سرمایهگذاری در راستای توسعه و آموزش این صنایع میتواند سبب ایجاد بیش از 10 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در این استان خواهد شد.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما