به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس در جلسه علنی امروز چهارشنبه 13 شهریور گزارش مرکز پژوهش ها مجلس شورای اسلامی در مورد مسایل اساسی کشور، در حوزه های فرابخشی و بخشی و اصلاح مدیریت بخش عمومی را قرائت کرد.
جلالی قبل از قرائت مکتوب این مرکز در بیان سخنانی و به عنوان مقدمه گفت: کاری که در حوزه فرابخشی در مورد اصلاح مدیریت بخش عمومی و اولویت راهبردی مسایل کشور صورت گرفته است تحقیق مرکز پژوهش ها در این زمینه است.
وی بیان کرد: طی 40 الی 50 سال گذشته ما به مشکلات مواجه هستیم و مرتب در دولتهای مختلف چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب دولتها وعده حل مشکلات را می دهند و در ابتدای هر دولت این امید ایجاد می شود که مشکلات حل می شود ولی بعد از مدتی می بینیم مشکلات همچنان باقی است.
جلالی تصریح کرد: ما باید در مجلس اراده جدی داشته باشیم که بخشی از مشکلات کشور را حل کنیم تا بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم و برای حل این معضل باید یک سند راهبردی داشته باشیم.
وی ادامه داد: برای حل مشکلات باید یک همه فهمی بین قوای سه گانه در مورد معضلات اصلی کشور وجود داشته باشد یعنی بین قوه مقننه مجریه یک هم فهمی است از فضای موجود کشور و مشکلات فعلی وجود داشته باشد.
جلالی تاکید کرد: اگر به این گزارش دقت کنیم می بینیم که مشکلات واقعاً قابل حل است و ان مطلبی که مقام معظم رهبری به عنوان حماسه اقتصادی بر آن تاکید کرده اند می توانیم با این تدبیر و رویکرد عملیاتی کنیم و در آغاز کار دولت، قوه قضاییه، مجلس و دولت باید از برخی جاروجنجالهای سیاسی بی حاصلی که سالهاست این جاروجنجالها وجود دارد و مشکلات مردم در پرتو این جاروجنجالها نه تنها کمتر شده است بلکه بیشتر شده است پرهیز کند و با یک رویکرد جدید به مسایل بپردازند.
وی تصریح کرد: ما آنقدر در کارهای روزمره و مشکلات مردم گرفتار می شویم که از مشکلات اصلی و اساسی کشور را غفلت می کنیم که انها را نمی بینیم که اگر انها را ببینیم حتماً این جلسه و گزارش مرکز پژوهشها می تواند سرآغاز یک کار جدی باشد.
نماینده شاهرود در مجلس نهم تاکید کرد: ما می توانیم در کمیسیونهای مختلف این حوزه ها را تقسیم کنیم و برای هر کدام چند اولویت را مشخص کنیم و ما اولویت هایی که دارای یک نقشه راه باشیم و یک جغرافیای واحد داشته باشند و نه اینکه اولویت هایمان متفرق باشد و مارا به سرانجام مقصود نرساند.
وی اضافه کرد: ما فکر می کنیم اگر این چند جزوه مرکز پژوهشها مورد توجه قرار گیرد و کار کارشناسی بر روی آنها شود و نهایتاً ما یک هنر واحدی را تهیه کنیم یعنی سندی که مورد قبول دستگاه اجرایی، تقنینی و قضایی باشد در کنار هم می تواند بخشی از مشکلات را حل کند.
جلالی بیان کرد: اگر ما امروز وضعیت کشور را تشریح می کنیم به معنای نادیده گرفتن خدمات نیست بلکه دولتهای پس از انقلاب همه خدمات داشته اند و مسئولین صادقانه در پی حل مشکلات بوده اند اما این مشکلات به دلایل متعددی که می توان آنها را برشمرد حل نشد.
وی یکی از مشکلات جدی کشور را نظام آماری عنوان کرد و ادامه داد: سازمان آمار ما در حال حاضر نرخ رشد سال 91 را 4/5- اعلام کرده است، چه اتفاقی افتاده است که همین سازمان آمار چند ماه قبل نرخ رشد را نرخ دیگری را اعلام می کرد و به محض اینکه دولت تغییر می کند نرخ رشد را – اعلام می کند آیا این نشان نمی دهد که ما به عنوان مسئول کشور هستیم داریم براساس این اطلاعات تصمیم گیری می کنیم دچار مشکل می شویم.
وی اضافه کرد: این اطلاعات و داده ها به معنای نادیده گرفتن خدمات نیست بلکه به معنای این است که ما باید یک فکر جدی کنیم که یک سازمان آمار و یک هیئت امنا زیرنظر قوای سه گانه درست کنیم که اساساً اراده مسئولین یک قوه نتواند سیطره بر جامعه آماری پیدا کند زیرا اگر جامعه آماری ما و داده های ما غلط باشد تمام تصمیمات ما غلط خواهد بود.
رییس مرکز پژوهش ها با بیان اینکه این گزارش مرکز پژوهشها می تواند نقطه عطف و آغاز باشد خاطرنشان کرد: خواهش می کنم در این تعطیلات پیش رو این جزوات را مطالعه کنند و پس از آن اگر رییس مجلس اجازه داد بین روسای کمیسیونها یک بحث جدی انجام شود و کمیسیون ها وارد یک مرحله جدی شوند و یک برنامه دو ماهه الی سه ماهه را تعریف کنند که در این مدت یک سند برای معضلات کشور در این بخش ها تنظیم شود که مورد توافق دولت و مجلس باشد تا بتوانیم با یک اراده جدی بخشی از این مشکلات را حل کنیم.
پایان پیام/
نظر شما