فرید براتی سده، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار شبستان گفت: سال گذشته 32 هزار نفر از زنان معتاد به مراکز دارای مجوز سازمان بهزیستی مراجعه کردهاند که با احتساب مراجعهکنندگان به کلینیکهای ترک اعتیاد وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی این تعداد بیشتر میشود.
وی افزود: از این تعداد، عمده زنان معتاد در درجه اول به مراکز کاهش آسیب که عمدتا برای افرادی که دیگر قادر به ترک اعتیاد نیستند و در درجه دوم به کمپها و مراکز اقامتی ترک اعتیاد سازمان بهزیستی مراجعه کردهاند.
براتی ادامه داد: این موضوع نشاندهنده این است که زنان معتاد وقتی برای درمان مراجعه میکنند که اعتیاد آنها در مراحل پیشرفته قرار گرفته باشد.
وی، علل بروز چنین مسئلهای را باورهای اجتماعی و انگدانستن اعتیاد زنان برشمرد و تصریح کرد: بعضی اوقات نیز زنان معتاد به دلیل خانواده و همسر از مراجعه برای درمان خودداری میکنند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: نکته حساسی که باید روی آن کار شود این است که خانمهای مبتلا به اعتیاد باید سریعتر برای درمان مراجعه کرده و نگذارند اعتیاد آنها پیشرفت کند چرا که با پیشرفت مصرف، اعتیاد آنها مزمن شده و ممکن است این افراد جزء معتادان پرخطر قرار گرفته و دیگر قادر به ترک نباشند.
وی با اشاره به تسهیلات در نظر گرفتهشده برای زنان معتاد دارای فرزندی که نسبت به درمان مراجعه میکنند، اظهار کرد: در مدت ترک اگر فرد، اقوام و یا بستگانی برای نگهداری فرزندش نداشته باشد، بهزیستی استان فرزند را پذیرفته و در واحدهای شبههخانواده خدمات دریافت میکند.
به گفته براتی سده، همچنین اگر فرد باردار باشد برای ادامه بارداری و وضع حمل خدمات مطلوب ارایه میشود.
وی خاطرنشان کرد: در مواردی هم ممکن است در عین حال که فرد برای ترک به مراکز اقامتی میآید در درجه اول تلاش میکنیم که فرزند آنها به داخل کمپ نرود اما در غیر این صورت نیز به مادر و فرزند این فرصت داده میشود تا در کنار هم خدمات مطلوب را دریافت کنند.
پایان پیام/
نظر شما