به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان ، در صحبت های رهبری در مراسم اعطای سردوشی به افسران فارغ التحصیل ؛معظم اله درباره برخورد دیپلماتیک ایران با امریکا فرمودند: ما از تحرّک دیپلماسى دولت حمایت میکنیم، پشتیبانى می کنیم. در کنار آمادگیهاى همهجانبه ى ملّت ایران - چه از لحاظ اقتصادى، چه از لحاظ امنیّت داخلى، چه از لحاظ استحکام ساخت درونى نظام اسلامى، چه از لحاظ وحدت ملّى و چه از لحاظ نظامى - به تلاش و تحرّک دیپلماسى هم چه در این قضایاى سفر اخیر و چه غیر از آن، اهمّیّت میدهیم و از آنچه دولت ما انجام می دهد و تلاشهاى دیپلماتیک و تحرّکى که در این زمینه میکنند، حمایت میکنیم. البتّه برخى از آنچه در سفر نیویورک پیش آمد، به نظر ما بجا نبود؛ لکن ما به هیئت دیپلماسى ملّت عزیزمان و دولت خدمتگزارمان خوشبین هستیم؛ البتّه به آمریکایىها بدبینیم؛ به آنها هیچ اعتمادى نداریم.
سوالی که مطرح است این است که آیا آقا از اتفاقاتی که در نیویورک افتاده نا راضی اند؟و اینکه مگر روحانی با اختیار تام از سوی رهبری به امریکا نرفت ؟که اگر غیر از این بود با وجود اظهارات مداوم رییس جمهور ایران انتظار انتشار تکذیبیه از سوی دفتر رهبری میرفتذ پس چرا ایشان از برخی رویداد ها نا راضی اند؟
این سوال ازآنجا مطرح میشود که ایشان به طور قاطع حمایت خود را ازدستاوردهای سفر فرستاده ای که اجازه تام داشته است بیان نمی کنند و درجایی نیز اشاره کردند که انچه پیش امد به جا نبود که بطور قطع اشاره به صحبت های روسای جمهور امریکا و ایران و وزرای خارجه این دو کشور دارد. البته بی اعتمادی ایشان به طرف امریکایی کاملا به جاست زیرا اتفاقات بعد از مکالمه تلفنی نشان داد که امریکا قابل اعتماد نیست.
صحبت های رو حانی با سی ان ان نشان می دهد که او نیز نسبت به پذیرش دعوت اوباما دو دل بوده است و در این دیدار احتمالی منتظر دستور رهبری بوده است. روحانی به سی ان ان در این باره گفت: حرفهایی دراین باره (ملاقات با اوباما )صورت گرفته است و آمادگیها برای این کار نیز تا حدودی انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: آمریکا تمایل خود را برای چنین دیداری نشان داد و به طور کلی ایران تحت شرایط خاص میتواند اجازه چنین دیداری را بدهد اما بر این باورم که زمان کافی برای هماهنگ کردن این نشست به طور کامل، آنطور که باید، دشوار است.
رئیسجمهور ایران در پاسخ به اینکه آیا اجازه ملاقات با مقامات آمریکایی را دارند، گفت: فکر میکنم رئیسجمهور ایران هر زمان که منافع ملی کشور در میان باشد، چنین اجازهای را دارد. رهبر معظم ایران گفتهاند که اگر مذاکرات برای منافع ملی کشور لازم و ضروری باشد، مخالف مذاکره نخواهد بود.
وی ادامه داد: اگر فرصت به وجود میآمد، (دیدار) ز برگزار میشد و اقدامات مقدماتی برای آن انجام میگرفت، به احتمال خیلی زیاد گفتوگو صورت میگرفت و در وهله اول بر موضوع هستهای یا تحولات خاورمیانه متمرکز بود. بنابراین میتوانم به شما بگویم رهبر معظم ایران، به دولت من اجازه داده است تا آزادانه درباره این موضوعات مذاکره کنیم.
در این بین سوال دیگر این است که آیا رهبری از راهبردهای این سفر ناراضی اند یا از تاکتیک های اتخاذ شده؟
با نگاهی بر صحبت های پیش از سفررهبری در جمع فرماندهان سپاه، ایشان با نگاهی دقیق با اصرار بر استراتژی ایران اسلامی با نرمش نشان دادن در تاکتیک ها دارند. ایشان فرمودند: آیا هر کسى که در پایبندى به این ارزش اصولى و اصلى، یعنى ارزشى که هویّت سیاسى انقلاب را معیّن می کند - لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون - پایبندتر باشد و بفهمد که فهرست مشکلات تولید شده و ایجادشده دشمنان علیه نظام اسلامى در این چهارچوب میگنجد - هرکسى با یک چنین بینشى و با ایستادگى در این راه باشد - همانقدر براى آنها مبغوض است. البتّه عالَم دیپلماسى، عالَم لبخند زدن است؛ لبخند هم می زنند، مذاکره هم می کنند، درخواست مذاکره هم میکنند، خودشان هم می گویند. به یکى از این سیاستمداران غربى چند روز پیش از این گفته بودند شما که می خواهید مذاکره کنید با ایران، خب دشمن است ایران؛ گفته بود خب، آدم با دشمن مذاکره میکند دیگر! یعنى اقرار به دشمنى با ایران؛ صریح میگویند. علت دشمنى اشخاص نیستند، علت دشمنى این حقیقت و این هویّت است. همه آنچه که میگویند در این چهارچوب باید تفسیر و تحلیل بشود، در این چهارچوب باید فهمیده بشود.
ما مخالف با حرکتهاى صحیح و منطقى دیپلماسى هم نیستیم؛ چه در عالم دیپلماسى ، چه در عالم سیاستهاى داخلى. بنده معتقد به همان چیزى هستم که سالها پیش اسمگذارى شد «نرمش قهرمانانه»؛ نرمش در یک جاهایى بسیار لازم است، بسیار خوب است؛ عیبى ندارد، اما این کشتىگیرى که دارد با حریف خودش کشتى میگیرد و یک جاهایى به دلیل فنّى نرمشى نشان میدهد، فراموش نکند که طرفش کیست؛ فراموش نکند که مشغول چه کارى است؛ این شرط اصلى است؛ بفهمند که دارند چهکار میکنند، بدانند که با چه کسى مواجهند، با چه کسى طرفند، آماج حملهى طرف آنها کجاى مسئله است؛ این را توجّه داشته باشند.
این بیانات نشان می دهند که رهبری علی رغم اینکه به هیچ وجه به طرف های غربی خوشبین نیستند اما با درک دقیق و درستی از شرایط کشور به خصوص وضعیت اقتصادی دارند و به دنبال کاهش فشارها بر کشور هستند. ایشان شرایط کنونی در منطقه را درک می کند و بر لزوم کاهش مشکلات با غرب تاکید دارد و در این مسئله اجماعی بین همه ارکان قدرت در جمهوری اسلامی وجود دارد و در کنار این مسایل ایشان اجازه این تجربه را نیز به طفل نو پای دولت یازدهم دادند تا بعد تر حرفی نماند که اگر فلان اتفاق می افتاد آنطور نمی شد. اما گویا این نرمش زیاده از حد شد و برخی افراد در حاشیه اتفاقات رخ داده در نیویورک تغییر در استراتژی های نظام را متصور شدند در حالیکه رهبری همواره بر حفظ استراتژی های اصلی تاکید داشتند و تنها تغییرات تاکتیکی را در موضوع ارتباط دیپلماتیک با غرب پذیرفتند.
مقام معظم رهبری در اظهارات اخیر از تحرک دیپلماسی دولت حمایت کردند و فرمودند: " ما به مسئولین خودمان اعتماد داریم."و از آنها خواستند؛ " با دقت و با ملاحظه همه جوانب، گامها را محکم بردارند."حمایت از تیم دیپلماسی خارجی اکنون یک وظیفه است.
زیرا ما اکنون در یک نبرد دیپلماتیک با دشمن قرار داریم.این نبرد بخشی از نبرد سخت و نرم با دشمن برای رسیدن به اهداف مقدس جمهوری اسلامی است.رئیس جمهور عزیزما و تیم همراه، رزمندگان صف مقدم این نبرد هستند.ایشان از اصل فعالیت های دولت و دستگاه دیپلماسی حمایت کردند زیرا اختلاف نظر های داخلی نباید بهانه ای برای سوئ استفاده اجانب شود.ایشان در صحبت های اخیر خود اورده اند: آنچه براى نظام جمهورى اسلامى حائز اهمّیّت است، استحکام ساخت درونىِ نظام جمهورى اسلامى است، استحکام درونى ملّت ایران است؛ همان چیزى که از روز اوّل تا امروز توانسته است این کشور را حفظ کند؛ اتّحاد ملّى، توجّه به آرمانهاى والاى نظام جمهورى اسلامى، توجّه به عزّت ملّى. ملّت ایران ملّت عزیزى است؛ انقلاب عزّت ملّت را به آنها برگرداند. گذشت آن زمانى که در خاک ایران یک گروهبان آمریکایى جرئت میکرد بزند توى گوش یک سرهنگ ایرانى؛ آن روزى که مسئولین کشور عزیز ما مجبور بودند که ملاحظهى دشمنان زیادهخواه و افزونخواه را بکنند، گذشت. جمهورى اسلامى، ملّت ایران را عزیز کرد، این عزّت باقى است، روز به روز هم این عزّت افزایش پیدا کرده است، بعد از این هم، هم وظیفهى آحاد مسئولین، و هم وظیفهى عموم ملّت ایران است که این عزّت را پاس دارند، از آن دفاع کنند. یک ملّت، با هویّت اصلى خود، با عزّت خود سرافراز میماند و میتواند به پیشرفت برسد.
در این بین حسن روحانی در جلسه هیئت دولت از حمایتهای مقام معظم رهبری از ابتدای این دولت تا کنون به ویژه حمایتهای اخیر ایشان از تحرک دیپلماسی دولت و ابراز اعتماد رهبری به دولت خدمتگزار تشکر و قدردانی کرد و گفت: سیاست خارجی دولت تدبیر و امید همواره بر اساس حکمت، عزت و مصلحت و تامین کننده منافع ملی کشور خواهد بود و در این مسیر با گامهای استوار به پیش خواهد رفت.
دکتر روحانی تاکید کرد: دولت در حرکت رو به جلوی خود بر اساس منافع ملی و رهنمودهای مقام معظم رهبری گام برخواهد داشت و با تمام توان از حقوق هستهای ملت ایران دفاع خواهد کرد و برای رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.
رییسجمهور اظهار داشت: دولت با دیپلماسی فعال و کارآمد و بر اساس منافع ملی و آرمانهای والای نظام اسلامی همواره از عزت و منافع ملی دفاع خواهد کرد و با هوشیاری کامل تحولات و مناسبات بینالمللی را رصد میکند.
دکتر روحانی افزود: دولت با تمام توان خود تلاش می کند تا نسبت به ارتقاء سطح معیشت مردم، مشکلات تولید را رفع نموده و به شعار پیشرفت همراه با عدالت جامه عمل بپوشاند.
رییس جمهور با استقبال از نقد دلسوزان و علاقمندانی که برخی سیاستهای دولت را نقد میکنند، تصریح کرد: این دولت صدای صاحبنظران را میشنود و آنجا که نیاز باشد روند امور را اصلاح خواهد کرد.
دکتر روحانی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید بر اساس شعار «اعتدال» شکل گرفته و در مسائل داخلی و خارجی به این شعار پایبند خواهد ماند.
پایان پیام/
نظر شما