«مقتل الحسین» علامه عسکری روانه بازار نشر شد

خبرگزاری شبستان:«مقتل الحسین»علیه السلام نام کتابی است ازعلامه عسکری وبه سبک سایرمقاتل که درمقایسه با آنها ازویژگی های منحصر بفردی برخوردار است.استناد به کتب دست اول تاریخی ومنابع اهل سنت از جمله این ویژگیهاست.

گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: در میان تمام حوادث تاریخ اسلام حادثه شهادت امام حسین علیه السلام و اهل بیت و اصحابش از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حضرت حسین علیه السلام چراغ نورافشان بشریت و عاشق مفتون حقیقت مقدس الهی است؛ و از همین رو است که معشوق بزرگش را هنگام خروج برای جهاد، در دعای عرفه این گونه خطاب می کند که؛ ماذا فقد من وجدک؟ و ماالذی فقد من وجدک؟

«مقتل الحسین» علیه السلام نام کتابی است برگرفته از «معالم المدرستین» نوشته علامه سید مرتضی عسکری که به سبک نگارشی سایر مقاتل توسط این عالم بزرگوار به رشته تحریر درآمده است. این کتاب در مقایسه با سایر مقاتل از ویژگی های خاصی برخوردار است که کثرت استناد به کتب دست اول تاریخی و استفاده وسیع از منابع و کتب اهل سنت از مختصات این مقتل محسوب می شود.

مرحوم علامه عسکری نیز خود مورخی برجسته و متخصص در زمینه تاریخ اسلام است و از این رو مطالب این کتاب با نگاهی خاص و دقیق نوشته شده و حتی چگونگی ذکر ترتیت حوادث نیز آگاهانه و با نگاهی محققانه صورت گرفته است. ویژگی دیگر این مقتل اظهاراتی است که شخص مولف که گاه در لابه لای نقل حوادث و معمولا با عبارت « مولف می گوید...» ابراز می کند،که این اظهارات غالبا نکاتی دقیق و تذکراتی محققانه اند.

این کتاب نقل و بررسی حوادث منجر به حادثه عاشورا را از لحظه مرگ معاویه و جانشینی یزیدبن معاویه آغاز می کند و سپس ماجرای عدم بیعت امام علیه السلام ، دعوت مردم کوفه، پیمان شکنی آنان ماجرای حر بن یزید ریاحی حوادث شب و ظهر عاشوراو سرانجام حرکت پیامبرگونه امام سجاد علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیها پس از حادثه ظهر عاشورا را بادقت علمی بسیار نقل و بررسی می کند.

علاوه بر این کتاب «مقتل الحسین» علیه السلام حاوی مقدمه ای به قلم آیت الله محمد علی جاودان در باب زندگی علامه عسکری و خدمات و آثار ایشان است.

در بخشی از مقدمه این کتاب در رابطه با زندگی نامه علامه عسکری به قلم آیت الله جاودان آمده است: علامه سید مرتضی عسکری رحمه الله محقق برجسته شیعی یک عالم عراقی اما با نژاد ایرانی و برخاسته از شهر ساوه بود که پدر و پدربزرگ ایشانبه عراق و سامرا هجرات مکرده بودند . در گذشته های بسیار دور و قبل از هجرت به ساوه خاندان ایشان در سبزوار زندگی می کرده اند. در خاندان ایشان عالمان دینیی زیاد بودند بزرگان این خاندان در عصر صفویه برای اداره امور دینی ساوه به این شهر آمده بودند و به همین مناسبت به شیخ الاسلام شهرت داشته اندو برای اولین بار علامه نام فامیلی عسکری را انتخاب کرده است.
 

کد خبر 307938

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha