حجت الاسلام محمد باقر غلامی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل گفت:مراسم عزاداری و سوگواری سرور وسالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)به مدت 10شب درایام دهه ی اول ماه محرم با عنوان "ده شب به یاد کربلا" ،هر روز از ساعت 21الی 22:30با حضور بیش از 100نفر از اعضای کانون فرهنگی وهنری منتظران نور مسجد عباسیه اول محله شهریار اردبیل برگزار می شود.
وی افزود:قرائت قرآن وزیارت عاشورا،سخنرانی ،مداحی وپذیرائی عناوین برنامه هایی هستند که در این مراسم سوگواری اجراء خواهند شد.
حجت الاسلام غلامی ،امام شناسی ،حقیقت کربلا،شخصیت حضرت زینب (س)،نقش حضرت زینب وامام سجاد(ع)بعد از عاشورا ،چرا امام حسین(ع) با اهل بیت خویش به کربلا رفت؟،بدعت های اجتماعی بعداز واقعه عاشورا ،شبی با حضرت علی اصغر (ع)،چگونه راه امام حسین (ع) را ادامه دهیم؟،وظیفه ی ما قبل از انتظار سرخ وانتظارسبز چیست؟ وفلسفه ی عاشوراء را موضوع مباحثی عنوان کرد که به ترتیب در طول ده شب،یک موضوع محورسخنرانی قابل بحث مراسم سوگواری مورد توجه قرارخواهد گرفت.
وی با بیان اینکه نبرد کربلا جنگی بود که در دهم محرم 61 هجری قمری (21 مهر سال 59 خورشیدی) اتفاق افتاد که به عاشورا معروف است، ادامه داد: این نبرد میان سپاه حسین بن علی و سپاه یزید بن معاویه در نزدیکی محلی به نام کربلا در گرفت.
این طلبه مدرسه فیضیه قم ابراز داشت:هر چند به لحاظ نظامی ابعاد این نبرد (عاشوراء)بزرگ نبوده است اما اثر اعتقادی و سیاسی بزرگی داشتهاست.
وی اضافه کرد:واقعه ی عظیم عاشوراء، از یک سو سبب تضعیف مشروعت سیاسی حکومت بنی امیه شده است به طوری که پس از آن قیامهای فراوانی با شعار خونخواهی حسین بر ضد آن حکومت رخ داد و در نهایت منجر به سقوط آن شد واز سوی دیگر نقشی چشمگیر بر هویت اجتماعی و اعتقادی شیعیان طی قرنهای بعد تا به امروز داشته است.
عاشوراء، صحنه ی عبرت است
مبلغ دین در استان اردبیل در پایان سخنان خود با تأکید بر این مطلب که عاشوراء به غیر از درس، یک صحنه ی عبرت است و انسان باید در این صحنه نگاه کند تاعبرت بگیرد، خاطرنشان کرد:جامعه ما، جامعه ی اسلامی است وباید کسانی که دلسوزند، نگذارند معیارهای الهی در جامعه عوض بشود.
پایان پیام/
نظر شما