به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان این مراسم آیینی که همزمان با عصر روز یازدهم محرم بر اساس یک سنت دیرینه در فضایی به وسعت 30 هزار متر مربع برگزار شد تعزیه شهادت امام حسین، مراسم خیمه سوزی، غارت سپاه یزید در اردوگاه ابی عبدالله، هلهله و شادمانی لشگر ابن سعد پس از ظهر عاشورا در حمله به خیمه ها و اسارت اهل بیت، حضور اعراب بنی اسد در قالب مراسم خیل عرب به صورت کاملا تاثیرگذار، زنده و طبیعی باز آفرینی شد.
وقایع مصیبت های امام حسین(ع) و اهل بیتش که توسط لشگر اشقیا در عصر روز عاشورا انجام شده بود بسیار تاثیرگذار و مشابه وقایع آن روز بازسازی شد به صورتی که عزاداران و سوگواران حسینی خود را در صحرای کربلا مجسّم کردند.
انبوه سوگواران و عزاداران حسینی از تمام نقاط مختلف کشور از جمله مناطق و شهرهای اطراف کاشان و حومه و تعداد زیادی از عکاسان، فیلمبرداران داخلی و خارجی که در لاین مراسم شرکت کرده بودند با مشاهده صحنه های غم انگیز و سوزناک تحت تاثیر قرار گرفتند.
دیدن صحنه های چون خیمه هایی که طعمه آتش جهل و کینه کوفیان شد، اهل و عیالی که سر به بیابان گذاشتند، دخترکان و اطفالی که گریزان با ترس و لرز از خیمه ها بیرون دویدند و و اسارت نوامیس رسول خدا همه و همه عزاداران و سوگواران را به یاد مصیبت های امام حسین(ع) و اهل بیتش به سوگ نشاند.
در این مراسم ابتدا بخش هایی از تعزیه شهادت حضرت امام حسین(ع) بسیار سوزناک و غم افزا که اجرا شد مظلومیت و غربت خاندان رسول خدا و ظلم بیشماره و ستم یزیدیان بر این این خاندان را هویدا ساخت.
پس از اجرای این بخش آیین خیمه سوزی و غارت و چپاول سپاهیان دون صفت و بی حمیت ابن سعد به خیمه گاه همراه با شادمانی و پایکوبی سرخ پوشان اشقیا و اذیت و آزار آنها به اهل حرم برای عزاداران به نحو کاملا ملموس و محسوس به تصویر کشیده شد طوری که در این غوغا و هنگامه بیداد وقتی نظاره گر حال و هوای عزاداران می شدی می دیدی که هر کدام با زبان اشک و سوز و آه با حضرت زینب همسرایی می کنند.
پس از سوختن خیمه ها و غارت خیام حرم در بیابان سرد و ماتم زده کربلا آیین نمادین به اسارت بردن اهل بیت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) به نمایش گذاشته شد.
پس از مراسم خیمه سوزی و بازسازی نحوه اسارت خاندان امام حسین(ع) قوم بنی اسد در حالی که لباس های سفید عربی بر تن و تکه هایی از نی در دستان خود و بر بالای سر داشتند نی ها را با ریتمی خاص بر هم می زدند و با قرائت این اشعار (ای خیل عرب، خیل عرب حرمت از این کشته بدارید هر چند غریب است شهید است به خاکش بسپارید)در رثاء امام و اصحاب با وفایش اجساد مطهرشان را به خاک سپردند.
آتش و دود، عطش و آه، سوز و گداز فضا را پر کرده بود و تکه تکه سوخته خیمه ها بود که آسمان را سیاه کرده بود، خورشید در غریب ترین و غم بارترین غروبش از شرم درخشنده ترین خورشید برسر نیزه و 72 ماهپاره فروزان و هدایتگرخود را به پشت کوه کشانده بود.
آری برگی دیگر از تاریخ محرم عمرمان ورق خورد، اما آنچه که همچنان جاودان و پاینده می ماند و هر سال از سال دیگر پر شورتر و حماسی تر می شود روایت عاشوراست، این حقیقت همیشه زنده تاریخ بر سر نی که جوشش خونش از حرکت نمی ایستد و سرخی خطش امتداد می یابد و تو به یقین می فهمی که این همان معنای"ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاه" است که هنوز بعد از 1373 سال در هر زمان و مکان دست هر محزونی را می گیرد و هر ره گم کرده ای را راه می نمایاند تا کربلا جاری است ایمان و آزاد مردی و صلابت مسلمانان پویاست.
گفتنی است آیین سنتی مذهبی خیمه برداری شهر نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل، از جمله شش میراث معنوی استان اصفهان است که سال گذشته به شماره 598 در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
پایان پیام/
نظر شما