جنگ و محاربه اقتصادی

امام خمینی(ره):باید مجهز بشویم شما در حال جنگید الان، یک جنگی است که جنگ اقتصادی است، و یک محاربه ای است، یک محاربه ای الان مابین اسلام و کفر است. محاربه اقتصادی یکیش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،مفهوم جهاد تنها با وجود دشمن و دشمنی متصور است. اهتمام مردم و مسئولین به ضرورت جهاد اقتصادی پرداخت صرف به امر اقتصادی بلکه در جهت گیری ها و اولویت بندی ها تبعات سیاسی تصمیمات اقتصادی باید مد نظر قرار گیرد.در دومین بخش از مجموعه مباحث«دغدغه ها و نگرانی های اقتصادی امام خمینی(ره)» به مفهوم «جنگ اقتصادی» از دیدگاه امام (ره) پرداختیم:
 
جنگ اقتصادی
« در همه جا باید این مطلب بشود که دو تا اصل را باید همه، همه قشرهای ملت مراعات کنند: یکی اینکه ادراک این را بکنند که ما اگر اقتصادمان تابع خارج باشد آن وقت یک روز می بینید که خارجیها نمی خواهند به ما چیزی بدهند، و وقتی که در رابستند ما باید تسلیم آنها بشویم که هر چه می گویند عمل کنیم. و این شایسته یک مملکت اسلامی، یک جمهوری اسلامی نیست که پیوسته به غیر باشد در اقتصادش، در گندمش،در جوش، در برنجش، در اینها. این باید با همت کشاورزها، باهمت قشرهای متوجه، باهمت دولت که کمک بکند به کشاورزها، و با اینکه همه احساس یک وظیفه بکنند. یک وقت این است که انسان می خواهد برای منافعش یک کاری بکند، گندم زیاد بشود که منفعت ببرد، خوب، این یک مسئله ای است که یک قدری هم اختیارش با خودش [است] آن نمی خواهد نمی برد. یک وقت کشور شما در یک حالی واقع شده است که وظیفه شرعی الهی است که کارهایی بکنید که وابسته به غیر نباشید. الان ما یک وضعی داریم که چنانچه خدای نخواسته خودکفا لااقل نشویم و نتوانیم خودمان خودمان رااداره بکنیم. خوب، آنها ما را تهدید کردند با این که حصر اقتصادی می کنیم. و آن دولتهاهم بسیارشان با اینها موافق اند، ولو اینکه ملتها موافق نیستند. لکن خوب بعضیها موافق اند.با اینها و ما باید در عین حالی که به نظر من این هیاهوها هیچ واقعیتی ندارد، لکن ما چنانچه در سطح یک احتمال ضعیفی هم بدهیم باید مجهز بشویم شما در حال جنگید الان، یک جنگی است که جنگ اقتصادی است، و یک محاربه ای است، یک محاربه ای الان مابین اسلام و کفر است. محاربه اقتصادی یکیش است.»
 
وظیفه شرعی برای کسب استقلال اقتصادی
«اگر ما در هجوم اقتصادی هم واقع شدیم که هجوم اقتصادی اسباب این بشود که وابسته به یک کشور دیگری باشیم، این هم یک وظیفه شرعی است که ما باید خودمان رانجات بدهیم. هر که ازش هر کاری می آید راجع به اقتصاد باید بکند. ننشیند یک طبقه [که ] یک طبقه دیگر بکند. رعیتها کم کاری نکنند. آنهایی که در کارخانه ها کار می کنندکم کاری نکنند، سستی نکنند، امروز ملت شما در حال جنگ اقتصادی است. اینطورنیست که یک وقت آرامش باشد، بگویید خوب ما نمی خواهیم زیاد منفعت ببریم. این اختیار با خودتان است. اینجا دیگر اختیار با مردم نیست. این اختیاری است که خدا دست اوست و او امر کرده است به این معنا. یعنی نمی شود که ما تحت نظارت یک کشوری باشیم که به دین اعتقاد ندارد و ما برویم تحت بیرق کفر. این یکی از مسائل مهم است. ما باید کوشش کنیم و اقتصاد خودمان را خودمان اداره بکنیم. حالایی که ما در مقابل یک همچه قدرت شیطانی واقع شدیم و او هم تهدید کرده است که ما همه کشورهای دنیا راتجهیز می کنیم که در را به سوی شما ببندند، ما در عین حالی که اعتقادمان این است که حرفی است و واقعیت نخواهد پیدا کرد، لکن اگر ما یک درصد احتمال هم بدهیم بایدقیام کنیم. باید غافل نباشیم از اینکه دشمن نمی تواند بکند. خوب، شاید یک وقت شد.برای آن روز شاید باید همه قشرهای ملت ؛ هر کس هر جوری که می تواند یک تولیدی بکند، که مثلا باغدارها می توانند تولید بکنند، دامدارها می توانند تولید بکنند، وکشاورزها می توانند تولید کنند، اشخاص می توانند کمک کنند به کشاورزها، کارخانه هامی توانند تولید کنند، کارخانه های خصوصی که زیاد بود در ایران، و مع الاسف از بین رفته بود و دارد می رود، اینها همه قیام کنند برای اینکه، یک مملکت را از این اقتصادنجات بدهند. »
 
وابستگی اقتصادی، ریشه دیگر وابستگی ها
«اگر مملکت شما در اقتصاد نجات پیدا نکند، وابستگی اقتصادی داشته باشد، همه جور وابستگیها دنبالش می آید. وابستگی سیاسی هم ما پیدا می کنیم. وابستگی نظامی هم پیدا می کنیم. برای اینکه وقتی ما چیزی نداشته باشیم که استفاده ازش بکنیم، دستمان رادراز کنیم طرف امریکا. او می تواند به ما تحمیل کند همه چیز را. ما وقتی می توانیم که زیربار او نرویم که در این قضیه قدرتمند باشیم. یک وقت او تشر بزند می گوییم نه، ما احتیاجی نداریم. حالا هم به او می گوییم که ما احتیاج خودمان را سلب می کنیم. خودمان می رویم سراغ کار. خدا زمین به ما داده، آب هم به ما داده، زمینهای زیاد، زمینهای موات زیاد، آبهای هرزبرو، شط کارون همین طوری دارد هرز می رود، یا زمینهای اطرافش هم همین طور مانده است زمین. باید همه دست به دست هم بدهند، و کار، کارالهی است، کاری است که عبادت است امروز. اطاعت امر خداست امروز کشاورزی، وباید این کشاورزی را تقویت کرد. هر کس هر جور می تواند باید تقویت بکند، به طوری که ان شاءالله ما از این گرفتاری خارج بشویم. و از سایر گرفتاریها هم امیدوارم که خارج بشویم؛ گرفتاری فرهنگیمان، گرفتاریهای سیاسی مان، همه شان را [حل]بکنیم.»
 
منبع:صحیفه امام خمینی(ره)،جلد 11 ،چاپ 1385 ،صص:424-427
 
 
پایان پیام/
 
کد خبر 31329

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha