افزایش موقوفات حمایتی از نخبگان گامی موثر در تحقق جنبش نرم افزاری

قائم مقام سازمان اوقاف با تاکید بر لزوم توسعه موقوفات جدید در سال جهاد اقتصادی افزایش وقف های حمایتی از نخبگان در راستای تحقق جنبش نرم افزاری به عنوان مطالبه رهبری را از نیازهای روز جامعه به وقف برشمرد.

تقی رضایار، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه درباره اثرگذاری سنت حسنه وقف بر تحقق جهاد اقتصادی همسو با مطالبه رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: آمار بالایی از موقوفات در بستر تاریخ ایجاد شده که اکثریت آن‌ها در دست سازمان اوقاف است از این رو از مخاطبان اصلی این شعار می‌تواند سازمان اوقاف باشد.

وی انبوه سرمایه‌های وقفی ایجاد شده در سده‌های مختلف را از دیگر مخاطبان جهاد اقتصادی دانست و اظهارکرد: سطح بندی موقوفات نشان می‌دهد که در بسیاری از موارد عقب ماندگی‌هایی رخ داده که با حرکات عادی نمی‌توان آن‌ها را مرتفع کرد بلکه باید با اقدامات جهادی وارد میدان عمل شد که به روز رسانی ارزش ریالی موقوفات و کسب مال الاجاره‌ها جزء آن‌ها محسوب می‌شود.

رضایار درباره تدارکات سازمان اوقاف و امور خیریه برای تحقق مطالبه رهبری در عرصه جهاد اقتصادی تصریح کرد: پیش بینی سیاست‌های کلان همچون شناسایی، تثبیت و حفظ عین موقوفات، ارتقای بهره وری اموال وقفی، سرمایه گذاری‌های جدید در موقوفات کنونی و گسترش دامنه موقوفات جدید در این راستا صورت گرفته است.

قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه برخورداری از روحیه جهادی را مهم‌ترین رکن در تحقق مطالبه رهبری برشمرد و بیان کرد: همسو با این مهم سازمان باید روحیه جهادی در کارکنان، متولیان و اعضای هیئت امنای موقوفات را از طریق آموزش نهادینه کند، از سوی دیگر افزایش بهره وری موقوفات دارای قدمت و عمران و آبادانی آن‌ها نیز باید در دستور کار قرار بگیرد.

افزایش کمی موقوفات رویکرد سازمان اوقاف در سال جهاد اقتصادی

وی افزایش کمی بخش‌های متنوع فعالیت این سازمان را دیگر اقدامات در راستای تحقق جهاد اقتصادی دانست و ادامه داد: اگر در سال گذشته ارزش 20 درصد از موقوفات به روز رسانی شده است در سال جاری این میزان به 50 درصد افزایش می‌یابد، میزان سرمایه گذاری‌ها در امور وقفی نیز دو برابر می‌شود.

رضایار اعلام کرد: سال گذشته 800 موقوفه جدید در سازمان اوقاف به ثبت رسیده است که برای گام برداشتن در مسیر جهاد اقتصادی افزایش این تعداد به 5 هزار موقوفه در دستور کار قرار گرفته تا به موازات این امر زمینه عمل به نیات واقفان خیراندیش نیز فراهم شود.

وی درباره نیازهای روز جامعه به سنت نبوی وقف تاکید کرد: اگر در گذشته عمده موقوفات به عزاداری اهل بیت (ع) و ترویج فرهنگ و شعائر اسلامی اختصاص داشت امروز نیازهای جدید بروز کرده است به عنوان مثال با توجه به تاکید رهبری بر جنبش نرم افزاری و تولید دانش بومی باید وقف‌هایی برای حمایت از نخبگان و اندیشمندان جامعه در نظر گرفته شود.

 

توسعه دانشکده‌های علوم قرآنی از ضرورت‌های روز جامعه به وقف

رضایار افزود: بیماران خاص، توسعه دانشکده‌های علوم قرآنی که متخصصانی در رشته‌های مختلف آیات الهی را تربیت می‌کند و وقف میلیون‌ها مصحف برای توزیع در مناطق محروم جهان اسلام برای خنثی سازی اقدام موهن غرب بمبنی بر سوزاندن معجزه جاوید رسول الله (ص) از دیگر وقف‌هایی است که جامعه امروز به آن‌ها نیاز بیشتری دارد.

قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه تعامل با اصناف و مشاغل دارای تمکن مالی را از دیگر اولویت‌های کاری این سازمان در سال جهاد اقتصادی معرفی کرد و گفت: توسعه وقف‌های اجتماعی، خانوادگی و مشارکتی نیز در دستور کار این سازمان قرار گرفته تا اقشار کم درآمد و یا فاقد توانایی وقف‌های عظیم بتوانند به شیوه مشارکتی وقفی اثرگذار در جامعه داشته باشند.

وی با بیان این مطلب که مهم‌ترین اقدام در راستای عمل به منویات رهبری درباره جهاد اقتصادی فرهنگسازی است، خاطرنشان کرد: روحیه جهادی در این عرصه ضرورتی اساسی است، حضور 46 میلیون زائر در 8 هزار امامزاده کشور در نوروز 90 نشان می‌دهد که از طریق برقراری تعامل با آن‌ها و ارائه آموزه‌های جهادی می‌توان زمینه تحقق جهاد در عرصه اقتصاد را فراهم کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 31438

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha