رسیدن به نقطه صفر در معاونت هنری دو سال زمان می برد

خبرگزاری شبستان: علی مرادخانی با اشاره به مشکلات موجود در معاونت هنری گفت: من در جایی به آقای جنتی گفتم که باید دو سال کار کرد تا به نقطه صفر برسیم و بعد از آن می‌توانیم به نقطه ایده‌‌آل فکر کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود با اهالی رسانه که صبح امروز شنبه 2 آذر در تالار وحدت برگزار شد به تشریح برنامه‌های این معاونت پرداخت و گفت: مجموعه تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی در حوزه فعالیت‌های حاکمیتی معاونت هنری می‌گنجد و همچنین بخش‌هایی مثل بنیاد رودکی، فرهنگسرای نیاوران، حوزه هنرهای معاصر و تئاتر شهر نیز در حوزه حاکمیتی این معاونت است، در کنار آن فعالیت‌های هنری سراسر کشور با این سازمان مرتبط است.

 

وی افزود: از ابتدای ورود به این معاونت در 11 شهریور بیشتر تلاش‌ام بر این بود که بدانم وضعیت فعلی معاونت هنری چگونه است و بیشتر مطالعات ما به وضعیت حوزه امکانات، بودجه و فعالیت‌های کیفی برمی‌گردد.

 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تئاتر چند برنامه از جمله جشنواره تئاتر استانی، تئاتر خیابانی، تئاتر منطقه‌ای و جشنواره آیینی سنتی پیش‌بینی شده بود که بنا به همان پیش‌بینی بدون تغییر انجام شد. این موارد به طور کلی انجام شد تا به یک نتیجه برسیم که چقدر جشنواره‌ها در وضعیت کیفیت تئاتر کشور اثرگذار خواهند بود، از جمله برنامه‌هایی که پیش ‌رو داریم جشنواره‌های فجر است.

 

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وضعیت موسیقی گفت: در حوزه موسیقی با مشکلاتی از جمله تعطیلی ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک تهران روبرو هستیم که کارهای این دو ارکستر در حال انجام است و فعالیت‌های دفتر موسیقی انجام می‌گیرد و جشنواره‌های این حوزه نیز انجام می شود.

 

  اعتمادسازی بین هنرمندان و دولت

 

وی با اشاره به مشکلات و اولویت های بخش هنرهای تجسمی نیز اظهار داشت: در بخش تجسمی تمام تلاش ما در این مدت ایجاد اعتماد بین بخش حاکمیتی و هنرمندان بوده است، که افراد بدون دغدغه فعالیت‌شان را با تعامل با حاکمیت انجام بدهند که به نظر می‌رسد این فعالیت‌ها خوب بوده و ما توانسته‌ایم به یک همدلی با هنرمندان دست پیدا کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: انتظارات متفاوتی وجود دارد، چون ما موضوع اقتصاد هنر را مطرح کردیم فعالیت‌هایی در این راستا انجام شده اما نگرانی‌هایی درباره اقتصاد هنر وجود دارد، مهم‌ترین کاری که ما انجام می دهیم این است که بخش‌هایی مثل حراج ها و کنسرت ها را با مشارکت بخش خصوصی برگزار کنیم و این فعالیت‌ها را به گونه‌ای سامان دهیم که از وابستگی به دولت خارج شوند.

 

بودجه معاونت هنری بودجه نحیفی است

وی درباره بودجه دریافتی معاونت هنری نیز اظهار داشت: تا امروز دو میلیارد و 500 هزار تومان توانسته‌ایم بودجه بگیریم که این بودجه صرف برگزاری جشنواره تئاتر آیینی سنتی استانی و تئاتر منطقه‌ای شده و بخش مهمی هم برای بدهی‌ها صرف شده است، البته بخشی از این بودجه صرف حقوق سنواتی کارمندان این معاونت شده است.

 

پرداخت بدهی 450 میلیونی ارکستر سمفونیک

مرادخانی افزود:  طبق حکم دادگاه باید 450 ملیون تومان به ارکستر سمفونیک پرداخت کنیم  اگر این موارد پرداخت شود تازه به یک نقطه صفر نزدیک می شویم. در مورد امکانات تعهدشده نیز تلاش کردیم فضا را آماده کنیم که بدهی‌ها را پرداخت کنیم.

 

ضرورت تشکیل تشکل های هنری برای ورود به عرصه بین المللی

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت تشکیل اتحادیه‌های هنری گفت: بر اساس بررسی‌های  انجام شده  تشکیل اصناف و اتحادیه‌هایی  ضروری می دانیم چرا که این تشکل های هنری چگونگی حضور در فضاهای بین‌المللی را فراهم کمی کند .

 

 

مرادخانی همچنین با اشاره به فرسودگی ساختمان‌های متعلق به این معاونت مثل موزه هنرهای معاصر، مجموعه تئاتر شهر و برج آزادی گفت: اغلب ساختمان‌های ما دچار فرسودگی هستند و عمر آنها بین 45 تا 50 سال است. اینها به جز موارد متعهدشده ما هزینه‌هایی است که باید به آنها برسیم.

 

وی زنده‌ نگاه‌داشتن مجموعه ساختمان‌های معاونت هنری و پیشگیری از فرسودگی آنها را یک ضرورت خواند و گفت:    تئاتر شهر تعداد سالن‌هایش را زیاد کرده که باید برای آن فکری کرد، باید با کمک شهرداری برای این موضوع چاره‌اندیشی کرد.

 

معاون امور هنری همچنین یادآور شد: بودجه‌ای که این معاونت دارد بودجه خیلی ضعیف و نحیفی است، اگر صددرصد بودجه را داشته باشیم که 12 میلیارد است، 12 میلیارد تنها برای تئاتر کافی نیست چه برسد به موسیقی و تجسمی، باید برای کسری‌هایی که داریم اقدامی انجام دهیم.

 

 رسیدن معاونت هنری به نقطه صفر دو سال زمان می برد

علی مرادخانی همچنین در مورد تغییر مدیران مجموعه معاونت هنری نیز گفت: با خیلی از افراد صحبت کردم بعضی‌ها به دلایلی که حوزه مدیریت دولتی را سخت می‌دانند و بودجه و امکانات آن را کافی نمی‌دانند از قبول پیشنهاد من صرف‌نظر کردند. شرایط ما به گونه‌ای است که بدون داشتن هیچ امکانی کار را باید به جایی برسانیم که شرایط بهبود نسبی پیدا کند، من در جایی به آقای جنتی گفتم که باید دو سال کار کرد تا به نقطه صفر برسیم و بعد از آن می‌توانیم به نقطه ایده‌‌آل فکر کنیم.

 

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بدهی 13 میلیاردی این معاونت در دوره گذشته گفت: ما موظف‌ایم بنا به دستور دولت تعهد جدید ایجاد نکنیم، تعهد جدید ایجادنکردن یعنی از منابع موجود استفاده کنیم. تاکنون2 میلیارد 500 میلیون تومان بودجه دریافت کرده ایم و شش میلیارد این بودجه از قبل گرفته شده بود.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: هم‌اکنون چند تئاتر آماده ساخت به ما پیشنهاد شده است که هر کدام عدد و رقمی می‌خواهند و ما نپذیرفتیم چرا اگر تعهد جدیدی ایجاد کنیم که قابل ترمیم نباشد بر قرض‌های ما اضافه می‌شود، باید منابع جدیدی ایجاد کرد.

 

گنجینه موزه هنرهای معاصر نیازمند خرید آثار هنری است

علی مرادخانی همچنین خاطرنشان کرد: در موزه هنرهای معاصر سال‌هاست که کتابی خریداری نشده است، مدت‌هاست تابلویی که باید برای موزه خریداری می‌شده به دلیل نداشتن امکانات خریداری نشده، اگر چه این اقدام یکی از اقدامات اساسی برای غنی‌سازی گنجینه موزه است. از آنجا که نمی‌توانیم تعهد جدید ایجاد کنیم که برای دولت هزینه دارد باید راه‌های دیگری را در پیش بگیریم که درآمدزایی کنیم.

 

معاون امور هنری با اشاره به بدهی‌های ادارات تابع‌اش گفت: تا آبان انجمن نمایشی سه میلیارد تومان و انجمن موسیقی سه میلیارد و 900 تومان و بنیاد ملی مد و لباس در حدود 200 میلیون تومان بدهی دارند. کل اعتبارات این معاونت 12 میلیارد است و ما 13 میلیارد بدهی داریم که باید اینها را تعدیل و اولویت‌بندی کرد.

 

فعالیت مستمر ارکستر سمفونیک و ملی 5/4 میلیارد در سال هزینه می خواهد

 

مرادخانی همچنین اظهار داشت: برای راه‌اندازی و ادامه کار ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی باید سالی 5/4 میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم تا این ارکسترها بتوانند به صورت مستمر کار کنند.

 

وی درباره راه‌اندازی مؤسسه ارکسترها به جای ارکستر ملی و سمفونیک گفت: در ابتدا باید بدانیم چقدر نیازمند ایجاد مؤسسات هستیم، بنیاد رودکی را در ابتدا برای این راه‌اندازی کردیم که فعالیت‌های هنری نهادهای بزرگی را در بخش خصوصی حمایتی ندارند، حمایت کنیم.

 

معاون امور هنری همچنین در مورد لغو کنسرت‌ها در شهرستان‌ها اظهار داشت: در استان‌ها یک شورای تأمینی وجود دارد که در آنجا وقتی برنامه هنری قرار است اتفاق بیفتد نشستی برگزار می‌شود و آن اتفاق بررسی می‌شود. بخشی از اشکال به ما برمی‌گردد و بخشی هم به مدیران ارشاد در استان‌ها، اگر مدیر ارشادی قبول می‌کند که مدیر باشد نباید بگوید من موسیقی را قبول ندارم، مدیری که به عنوان مدیر ارشاد انتخاب می‌شود باید با تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی ارتباط داشته باشد، باید مدیران ارشاد فعال‌تر شوند البته از طرفی فضای استان‌ها با فضای تهران متفاوت است و یک فاصله دیدگاهی نسبت به هم دارند و تا این به یک نگاه جمعی تبدیل شود، زمان می‌برد.

 

حکم مشاوری شاه آبادی را وزیر زده اند

وی درباره مشاوربودن آقای شاه‌آبادی و ادامه کارش با معاونت هنری نیز اظهار کرد: حکم آقای شاه‌آبادی را وزیر زدند، حتما مصلحتی در میان بوده است.

 

 امضای تفاهم نامه همکاری با سازمان فرهنگی هنری شهرداری برای رفع مشکل مکان تمرین گروه های نمایشی

 

علی مرادخانی در مورد برنامه‌های معاونت هنری برای گسترش سالن‌های تئاتر گفت: ما این برنامه را در استان‌ها پی‌گیری می‌کنیم، طبق آماری که داده می‌شود سالی 1400 نفر در حوزه تئاتر فارغ‌التحصیل می‌شوند، مقدار نیرویی که وارد می‌شود توان مدیریتی دولت در حوزه مالی کاهش پیدا می‌کند، این می‌شود همان حکایت شهر تهران و اضافه‌شدن خودروها و این مشکل در حوزه‌های مختلف هنر نیز وجود دارد. در تئاتر چون کار جمعی است و افراد با دیدگاه‌ها و نظرات مختلفی می‌آیند که جا و امکانات می‌خواهند البته این موضوع نه‌تنها در تهران بلکه در شهرستان‌ها نیز هست و مکان تمرین یکی از اولویت‌های گروه‌های نمایشی است.

 

وی در ادامه افزود: شهرداری بودجه‌ای را پیش‌بینی کرده که مکان‌هایی را برای سالن تمرین گروه‌های نمایشی ایجاد کند، در تهران نزدیک 300 سالن هست که تنها 40 تا 50 سالن اگر محل تمرین گروه‌های نمایش شود کمک بزرگی به وضعیت نمایش خواهد شد. معاونت امور هنری در تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران این موضوع را پی‌گیری می‌کند. در تئاتر دچار مشکلاتی هستیم زیرا گروه‌ها تعدادشان زیاد است و امکانات کم است، اگر امکانات به همه نرسد عده‌ای منتقد می‌شوند. باید برخی تئاترها را به برخی از گروه‌های تئاتری بدهیم.

 

ادامه دارد... 

کد خبر 315814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha