حرم بی بی حکیمه (س) به قطب چهارم فرهنگی و مذهبی کشور تبدیل می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد به اقدامات صورت گرفته در زمینه بحث حرم چهارم اهل البیت اشاره کرد و افزود:حرم بی بی حکیمه (س) به قطب چهارم فرهنگی و مذهبی کشور تبدیل می شود.

امین کمالوندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد در گفت و گو با خبرنگار شبستان به وجود بیش از 380 امامزاده و بقعه متبرکه در استان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به وسعت و جمعیت استان کهگیلویه وبویراحمد که هرکدام یک درصد از کل جمعیت و وسعت کشور را تشکیل می دهد، ما از بدو ورود به استان بر روی دو موضوع کار کردیم.

 

کمالوندی، یکی از این موضوعات را تعیین «روز کهگیلویه وبویراحمد» دانست و گفت: یکی دیگر از این موضوعات بحث حرم چهارم اهل بیت بود که با پیگیری های صورت گرفته به نتایج خوبی دست پیدا کردیم.

 

وی افزود: با توجه به این که یک سوم از جمعیت استان ما را سادات تشکیل می دهند و وجود امامزاده های واجب التکریم به خصوص امامزاده بی بی حکیمه(س)، خواهر تنی امام رضا(ع) در شهرستان گچساران باعث شد که در بحث پیگیری حرم چهارم اهل البیت جدی تر باشیم.

 

این مسئول فرهنگی و هنری بیان داشت: جلساتی که در استان با حضور مسئولان استانی و تهران با حضور مسئولان کشوری برگزار شد، همه این بزرگواران بر این موضوع که امامزاده بی بی حکیمه(س) خواهر بلافصل امام رضا(ع) است، صحه گذاشتند.

 

کمالوندی عنوان کرد: ما کاری را آغاز کردیم بعد از شیراز که عنوان حرم سوم اهل بیت را به خود اختصاص داده ما نیز بتوانیم حرم چهارم اهل بیت را به استان خود اختصاص دهیم.

 

وی بحث حرم چهارم اهل البیت را مستلزم مقدماتی دانست و افزود: نامه نگاری های آن با حضور دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر وقت دولت دهم انجام و با دفتر مقام معظم رهبری، شورای فرهنگ عمومی کشور و دیگر مراجع مکاتباتی صورت گرفت.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد گفت: یکی از این مقدمات این است که استان ما یکی از قطب های گردشگری دینی شناخته می شود و وجود بارگاه متبرکه امامزاده بی بی حکیمه(س) یک نقطه اتکا و قوت معنوی برای جنوب کشور و حتی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به حساب می آید و این کار بر همه مبرهن است.

 

کمالوندی تصریح کرد: بر اساس آمار ارائه شده اوقاف و امور خیریه استان سالانه بیش از چهار میلیون زائر از سه الی 10 روز در محل این امامزاده اقامت می کنند و این ظرفیت بسیار مناسبی برای شناساندن استان کهگیلویه وبویراحمد به عنوان قطب معنوی و مذهبی محسوب می شود.


وی خاطرنشان کرد: بسیاری از استان ها این ظرفیت و پتانسیل را ندارند ولی عملا می بینیم که پیگیر سند گردشگری در این حوزه هستند.

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه وبویراحمد عنوان کرد: جلسات مختلفی در این زمینه برگزار و به این نتیجه رسیدیم که بنیاد فرهنگی و بین المللی امام رضا(ع) کنگره ملی تکریم و بزرگداشت مقام حضرت بی بی حکیمه(س) را به عنوان کنگره ملی به استان اختصاص دهد.

 

کمالوندی یادآور شد: انشالله در دهه کرامت سال 93 یعنی بین 6 تا 16 شهریور ماه این کنگره ملی به میزبانی گچساران در حرم بی بی حکیمه(س) یا خود شهر دوگنبدان برگزار می شود.

 

وی برگزاری این کنگره ملی را بسیار حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به جلسات مفصلی که با حضور حجت الاسلام شرف خانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و جعفری، مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد، این بزرگواران از برگزاری این کنگره ملی استقبال کردند.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه وبویراحمد گفت: معاون فرهنگی سازمان اوقاف کشور و رئیس بنیاد بین المللی امام رضا(ع) این امامزاده واجب التکریم را همطراز علی ابن موسی الکاظم(ع) از استان خراسان جنوبی که مشهور به میقات الرضا(ع) است دانستند.

 

کمالوندی گفت: بعد از استقبال مسئولا کشوری از برگزاری کنگره ملی بی بی حکیمه(س) جلسه ای با دکتر محمدی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و با حضور حجت الاسلام میرمحمدی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استاندار برگزار شد و این مسئولان از تصمیمات اتخاذ شده استقبال کردند.

 

وی از علاقه شدید نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه وبویراحمد از اقدامات صورت گرفته در زمینه برگزاری کنگره ملی بی بی حکیمه(س) خبر داد و ابراز داشت: حضرت آیت الله ملک حسینی ضمن استقبال از این طرح سریعا دستور تشکیل جلسات ستاد ی در این زمینه را صادر کردند.

 

این مسئول از برگزاری نخستین جلسه استانی این کنگره ملی خبر داد و گفت: نخستین جلسه استانی کنگره بی بی حکیمه(س) روز یکشنبه(10آذرماه جاری) در شهرستان گچساران برگزار و در مورد نحوه برگزاری کنگره تصمیم گیری می شود.


مرقد و زیارتگاه امامزاده بی‌بی حکیمه خاتون(س) دختر بلافصل امام هفتم موسی ‌بن‌کاظم(ع) در 81 کیلومتری و جنوب گچساران در ضلع شرقی روستای بی ‌بی حکیمه(س) از توابع و روستاهای این شهرستان، حد فاصل بندر گناوه به مرکز گچساران (دوگنبدان) در میان تنگه ‌ای بزرگ و طولانی قرار گرفته است.

 

مرقد مطهر بی‌بی حکیمه (س) یکی از پرآوازه ‌ترین و امامزاده‌ های جنوب کشور بوده که همه ساله پذیرای زائران بسیار زیادی از جنوب کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه ‌نشین از جمله کویت، بحرین، امارات، قطر و دیگر کشورهای عربی از جمله لبنان، عراق، عربستان و سوریه است.


پایان پیام/

 

کد خبر 318172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha