آموزش به کودک مقدمه اعتماد به نفس است

خبرگزاری شبستان:‌ یک پژوهشگر علوم اجتماعی گفت: یکی از روش های مهم تقویت عزت نفس در کودکان، پذیرش آنان در همه شرایط است.

فاطمه صدوقی، یک پژوهشگر علوم اجتماعی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: دادن آگاهی و آموزش مقدمه اعتماد به نفس است که کودک باید خود را و نقاط ضعف و قوت خود را بشناسد.


وی ادامه داد: کودک باید از آنچه که در اطرافش می گذرد و در شخصیت و سرنوشت او مؤثر است آگاه باشد و به او تفهیم شود که راه زندگی چیست و در پیشامدها و وقایع چه باید بکند و در برابر امور و مسائل چگونه موضع بگیرد.

 

این پژوهشگر علوم اجتماعی تصریح کرد: وسعت اطلاعات در اعتماد به نفس کودک مؤثر است و می تواند عامل و سببی برای تسلط بیشتر فرد برخود باشد و موجب ثبات شخصیت او شود.

 

وی ادامه داد: همه کودکان به ویژه کودکانی که پا به مرحله رشد می گذارند باید از آزادی و استقلال نسبی برخوردار باشند ولی آنچه که آنان باید بدانند این است که در این جهان افرادی زندگی می کنند که ممکن است به آنان صدمه بزنند و آنچه که والدین انجام می دهند حفظ آنان از دست این افراد است.

 

این پژوهشگر علوم اجتماعی ادامه داد: ابراز محبت به کودکی که پیوسته بی تربیت، ناسازگار و بدخلق است مانند بیشتر کودکانی که دوران بلوغ را سپری می کنند، سخت است اما در این زمان است که او به محبت بیشتری نیاز دارد والدینی که هم در دوران سرکشی و ستیز کودکان و هم در دورانی که کودکان نوپا هستند و از شیرینی خاصی برخوردارند به آنان توجه می کنند در واقع پایه عزت نفس کودکانشان را می سازند.

 

صدوقی گفت: از مهمترین حالات عاطفی که نقش فوق العاده ای در رشد شخصیت کودکان دارد و وجودش ضرورت حیات و دوام و بقای آنان است مسأله اعتماد به نفس است که علمای اخلاق آن را اساس تأمین سعادت و آسایش و آرامش انسان ها ذکر کرده اند و مربیان بزرگ و بالاتر از همه آنها، انبیای الهی در طریق تأمین و تداوم آن راه هایی را ارائه داده و انسان ها را به کسب آن توصیه فرموده اند.

 

وی ادامه داد: اگر کودک فاقد اعتماد به نفس باشد در حال و آینده زندگی ناخوشایندی خواهد داشت و در کارها نیازمند است که به دیگران اتکا کند و برای جلب نظر دیگران ناگزیر است به نحوی خود را مورد پسند آنها قرار دهد که این خود منشاء بسیاری از لغزش هاست.


این پژوهشگر علوم اجتماعی تصریح کرد: کودکان و حتی همه آنهایی که اعتماد به نفس ندارند از معاشرت با دیگران پرهیز می کنند و گمان دارند در این زمینه دچار ضرر و زیان خواهند شد و وقتی هم معاشرتی دست دهد جرأت و اعتمادی ندارند تا استقلال رأی و نظر خود را حفظ کنند، روحیه متزلزلشان آنها را وادار به تبعیت و تسلیم در برابر دیگران خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه کودکانی که فاقد اعتماد به نفس هستند از خود و شخصیت واقعی خود گریزانند و دوست دارند از خود شخصیتی دروغین ساخته و معرفی کنند افزود: این کودکان گزافه گو هستند و خود را بالاتر از آنچه که هستند معرفی می کنند.


صدوقی خجالتی و کمرو بودن، پنهان کاری، وسوسه، اضطراب، عصبی، احساس کسالت و عدم جنب و جوش را از نشانه های بارز کودکانی دانست که فاقد اعتماد به نفس هستند.


پایان پیام/
 

کد خبر 319140

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha