وداع باشکوه و جانسوز میراث داران ارتباطات با پدر

خبرگزاری شبستان: پدر علم ارتباطات برای آخرین بار همه سلایق مختلف در عرصه رسانه را گردهم آورد تا آخرین وداعش تاکیدی دوباره باشد بر حفظ و پاسداری میراث گرانقدری که با خون دل در ایران پایه گذاری کرد.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری شبستان ، مراسم تشییع دکتر کاظم معتمد‌نژاد، استاد برجسته و بنیانگذار علم ارتباطات در ایران با حضور شخصیت‌های مختلف دانشگاهی، سیاسی، رسانه ای و شاگردان و دانشجویان از مقابل دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم که با اجرای سید مهدی سهیلی در تالار دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات برگزار شد، دکتر حسین پناهی، رییس دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات با اشاره به مجاهدت‌های علمی استاد برای توسعه و ارتقای علمی کشور گفت: ایشان همت والایی برای پیشبرد علم ارتباطات در کشور داشتند، با اینکه امکان این بود که در بهترین دانشگاه‌های دنیا به تدریس اشتغال داشته باشند اما با همه سختی‌ها با جان و دل پذیرفتند که در شرایط انقلابی در خدمت رشد و اعتلای علمی کشور باشند و هرگز افسوس نخورند که چرا تدریس در دانشگاه‌های بزرگ جهان را از دست داده‌اند و در دانشکده علامه تدریس می‌کنند.

 

وی افزود: استاد معتمد‌نژاد هیچ‌گاه خود را محدود به دانشگاه علامه نمی‌دید بلکه او خود را متعلق به کل کشور می‌دانست، یکی از آرزوهای ایشان بنیان‌گذاری دانشکده علوم ارتباطات بود. خوشبختانه در حیاتشان شاهد شکل‌گیری رسمی این دانشکده بودند اما متأسفانه شاهد شروع به کار آن نبودند.

 

پدر علم ارتباطات نماد و سمبل استادان صبور و مظلوم علوم اجتماعی بود

 

دکتر سلیمی، رییس دانشگاه علامه نیز در این مراسم با تسلیت درگذشت استاد به جامعه دانشگاهی گفت: دکتر معتمدنژاد نشانه و نماد استادان صبور و در عین حال مظلوم علوم اجتماعی در ایران بود. او در حالی صبورانه ایستاد و علم ارتباطات را بنیان گذاشت که عده‌ای در ایران ماهیت مستقل علوم ارتباطات را که می‌توانست رهایی‌بخش باشد، انکار می‌کردند، ایشان با ایستادگی همراه با متانت و دانش عمیق و پرورش دانشجویان، توانست نماد و سمبل در پوشش عمیق علوم اجتماعی باشد.

 

وی در ادامه ارتباط روحی عمیق با دانشجویان را یکی دیگر از سجایای اخلاقی استاد معتمدنژاد خواند و تصریح کرد: همه دانشجویان ارتباطات کشور یا مستقیما و یا با واسطه افتخار دانشجویی ایشان را داشتند و این ارتباط عمیق روحی موجب حضور ایشان و تداوم این حضور در قلب ارتباطات کشور باشد.

 

رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه استاد معتمدنژاد چه در زمان دانشگاه و چه در دوران بیماری نشان دادند که بازنشستگی برای استادان معنی ندارد، اظهار داشت: کسانی که می‌خواستند با بازنشستگی استادان حضور آنان را در عرصه علمی کمتر کنند، می‌توانند با این حضور چشمگیر علاقه‌مندان استاد معتمدنژاد ببیندد و بدانند که بازنشستگی برای استادان معنا ندارد.

 

رییس جمهور: منش و روش استاد معتمد نژاد تجلی اعتدال در نظر و عمل بود

 

در ادامه این مراسم، دکتر محمدرضا صادق، مشاور رییس‌جمهور پیام دکتر حسن روحانی ضمن ابلاغ تسلیت مجدد به خانواده دکتر معتمد نژاد و دانشگاهیان کشور، متن این پیام تسلیت رییس جمهور قرائت کرد.

 

بر اساس این گزارش در متن پیام روحانی آمده است: درگذشت استاد ارجمند دکتر کاظم معتمدنژاد را به فرزندان، بستگان و شاگردان ایشان، دانشوران ارتباطی، توسعه پژوهان و جامعه علمی و فرهنگی کشور تسلیت می‌گویم.
 

وی با اشاره به خدمات ارزنده ایشان در زمینه توسعه علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری در ایران ماندگار و درخور قدردانی مدام، تصریح کرده است: شایسته است دستگاه‌ها و نهادهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی کشور به نحو شایسته‌ای دانش، منش و روش آن استاد فرزانه را که تجلی اعتدال در نظر و عمل بود، پاس بدارند. از خداوند بزرگ برای روح بلند ایشان، مغفرت و برای بازماندگان ارجمند صبر و بردباری مسألت دارم.

 

هادی خانیکی: معتمدنژاد وفا کرد و جفا دید

در ادامه مراسم، دکتر هادی خانیکی، استاد ارتباطات و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به خدمات ارزنده دکتر معتمدنژاد در توسعه علوم ارتباطات گفت: اگر ایشان نام پدر را گرفتند این نام از میان هیاهو و تبلیغات نیامد، جایی هم تصمیم نگرفت به او پدر بگوید. او پدری کرد، بزرگ شد، ابتدا با شاگردپروری، تلاش های علمی به میان افکار عمومی راه یافت و سپس در جمع جامعه علمی و حرفه‌ای به گونه‌ای رفتار کرد و زندگی کرد که به حق او را پدر نامیدند.

 

وی افزود: 9 سال پیش بزرگداشت ایشان در همین سالن برگزار شد، دانشکده ارتباطات به نام او بنیانگذاری شد اما او وفا کرد و جفا دید و در شرایطی که برخی سخن از بازنشستگی استادان می گفتند، گفت من معلم‌ام و معلم بازنشسته نمی‌شود. در شرایطی که از او محروم بودیم اما جای دیگر از وجود او استفاده کردیم، تقدیر چنین رقم خورد که دو استاد برجسته ارتباطات دکتر مجید تهرانیان و دکتر کاظم معتمدنژاد در وضعیتی چشم از جهان فرو  بستند که سال‌ها نتوانستند، با دوستان ارتباط داشته باشند.

 

وی از راه‌اندازی جایزه ملی دکتر معتمدنژاد خبر داد و ابراز امیدواری کرد این جایزه با اعطای جایزه به پژوهش ها و مقاله‌ ها و پایان‌نامه‌ها و تألیفات برتر علم ارتباطات، نام و یاد معتمدنژاد را زنده نگاه دارد.

 

وی تصریح کرد: او اگرچه از چشمان ما رفته است اما از دل‌ها مای نرفته و ما به وضوح دیدیم که استاد از دیده برفت و از دل نرفت و حضور شما نشان‌دهنده این است که استاد در این دانشکده حضور دارد و نفس می‌کشد.

 

استاد در آخرین روزها نیز نگران روزنامه نگاری بود

یوسف اباذری، از شاگردان دکتر معتمدنژاد در این واقعه گفت: استاد می‌دانست که علم ارتباطات دو جنبه دارد، نخست جنبه آکادمیک و دوم جنبه زندگی، تلاش و ماجراجویی، او از هر دو جنبه روزنامه‌نگاری غافل نبود، آخرین بار که ایشان را در دانشگاه امام صادق (ع) ملاقات کردم ایشان هنوز نگران روزنامه‌نگاری بود.

 

وی در پایان ابراز امیدواری کرد مجلس بزرگداشت استاد مثل مجلس همه بزرگان توان و انرژی بیشتری را در جان پژوهشگران و کسانی که ادامه دهنده راه ایشانند، بدمد.

 

در پایان مراسم، محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه‌ اطلاعات، با قرائت بخشی از پیام سید محمد خاتمی، گفت: خصوصیات برجسته‌ دکتر معتمدنژاد، فروتنی و بی‌ادعایی او بود. او سرشار از دانش،‌ معرفت و علم بود. به همین جهت است که این جمعیت فشرده برای سپاسمندی از او آمده است و من این شیوه‌ی تکریم را تبریک می‌گویم.

 

بر اساس این گزارش، در این مراسم شخصیت های سیاسی، علمی، رسانه ای همچون محمد صادق، مشاور رییس جمهور، احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد هادی ایازی، معاون اجتماعی فرهنگی شهردار تهران، رویا و رامین معتمد نژاد، (فرزندان استاد)، عباس سلیمی، محمود دعایی، هادی خانیکی، محسنیان راد، یونس شکرخواه، مشاالله شمس الواعظین، عیسی سحر خیز، محمد مهدی فرقانی، علی اصغر محکی، عباس عبدی، محمد علی ابطحی، مهدی فضایلی، مدیر انتشارات سروش و فعال سیاسی و رسانه ای، علی اکبر اشعری، رییس پروژه باغ کتاب تهران، پرویز اسماعیلی مدیر سابق خبرگزاری مهر و ... حضور داشتند.

 

پایان پیام/

کد خبر 320531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha