منیژه والدی مدیر دبیرستان دخترانه شاهد اردبیل درحاشیه ی مراسم گسترده شدن سفره حضرت رقیه (س) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل گفت: حضرت رقیه (س) یکی از بارزترین نمادهای مظلومیت اهل بیت (ع) و نشانِ کینه دیرینه بنی امیه با آنان است.
وی افزود:ایشان زیباترین الگوی تربیت به شمار می رود و پرورش یافته ی دامان اباعبدالله الحسین (ع)،امام زین العابدین (ع)و حضرت زینب(س) است.
والدی با بیان اینکه حضرت رقیه (س) در محیطی رشد یافت که همه اعضای خانواده اش بهترین محیط تربیتی را برای کسب فضایل اخلاق اسلامی فراهم آورده بودند،خاطرنشان کرد:آن حضرت با سن کم و زندگانی کوتاهش، چنان معرفت وشناخت والایی داشت که رخدادهای پیش آمده را به خوبی درک می کرد و این معرفت ودرک عمیق در شب دیدارش با سر بریده پدر در پشت دروازه شام و نیزدر شب وفاتش به خوبی نمایان است به طوری که این بانوی بزرگ با دیدن سر بریده پدر از گریه دست می کشد و با گفتن جمله هایی رسا و نغز، معرفتی را که نتیجه پرورش یافتن درمکتب اهل بیت (ع) است، به نمایش می گذارد.
به گفته ی وی ، بنا به روایات صریح و متعدد از بزرگان دین در شرح حال زندگانی حضرت رقیه (س)آمده است:ایشان بدون عنوان کردن خواسته های کودکانه، با چند پرسش و خواسته از آن جمله که پدر! چه کسی صورتت را به خون سرت رنگین کرده است؟ چه کسی رگ های گلویت را بریده است؟ چه کسی مرا در این خردسالی یتیم کرد؟ همه حرف هایشان را با پدربزرگوارشان می زنندو باطرح کردن این سه پرسش، جریان روز عاشورا را برای همه یادآوری و از ستم کاران شکایت می کنند.
والدی تصریح کرد: به خوبی طرح کردن این پرسش ها، افق معرفتی حضرت رقیه (س) را نشان می دهد که چگونه به واقعه کربلا می نگریسته و با همان سن کم چگونه همه آن مسایل را به خوبی درک کرده اند و این در حالی است که ایشان هنوز در بند به سر می بردند و طعم رهایی را نچشیده بودند.
وی همچنین با اشاره به روایات معتبر اسلامی ادامه داد:حضرت رقیه (س) در پایان عمر شریف خویش با مطرح کردن سه آرزو در قالب سه جمله ی معنادار، پدر جان! ای کاش جانم فدایت می شد! کاش این روز را نمی دیدم! کاش می مُردم و محاسن خونینت را نمی دیدم!، اندوه دل خویش را آشکار کرده سپس مظلومانه جان به جان آفرین تسلیم می کنند.
منیژه والدی اضافه کرد:اسطوره ی سه ساله حسین ابن علی (ع) در دشت کربلا با اذعان این جمله های گرانقدروجان سوز همه مصیبت ها را از آغاز تا انجام برای مردم یادآوری و عاشورایی دیگررا در خرابه شام برپا می کنند.
مدیردبیرستان دخترانه شاهد اردبیل در پایان سخنان خود،تأکید کرد: حضرت رقیه (س) بهترین الگو وآموزه تربیتی برای یک خانواده مسلمان و معتقد است که فرزندانشان را این چنین تربیت کنند و از همان کودکی، آنان را از درک و اندیشه والای اسلامی برخوردار سازند.
پایان پیام/
نظر شما