به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، حجتالاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، شب گذشته(17 آذر) در یادواره سلمان فارسی و عمار یاسر در مصلای قائمشهر گفت: تفکر سلمان و عمار در جامعه اسلامی بیش از پیش ترویج شود زیرا این تفکر جلوی هر نوع چپاولگری و بیحجابی را در جامعه میگیرد.
وی با اشاره به اینکه سلمان فارسی از جمله کسانی است که به غیر پیغمبر نیندیشید تا بدین مقام دست یافت، اظهار کرد: سلمان و عمار متعلق به یک کوی و ملت نیستند، آنها به منزلت والای معنوی رسیدند و به عالم معنا و حقیقت وصل شدند، اینها متعلق به پیامبر هستند و آنکه به پیامبر تعلق دارد از آن خداست.
حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: برگزاری مراسم یادبود احتیاج نسل ایران اسلامی است که بدانیم علت سلمان و عمار شدن چیست، که چگونه میشود با اصالت و هویت دینی خواص دینمان ریشه فتنهگران و انحرافیون را خشکاند و توجه به این مطالب مهم است زیرا پرداختن به تفکرات سلمان موجب احیای هویت دینی مسلمان می شود.
گفتنی است، سلمان فارسی دهقانزاده ای ایرانی از ناحیه جی در اصفهان یا به روایت دیگر از نواحی رامهرز خوزستان بود.
نام اصلی او روزبه بود. در کودکی به آیین مسیحیت گرائید و چون از کشیشان شنیده بود که ظهور پیامبر جدید نزدیک است، خانه را ترک گفت و به سفر پرداخت.
مدتی در شام و موصل اقامت جست تا آن که در سرزمین های عربی به اسارت قبیله بنی کلب در آمد و مردی از بنی قریظه او را خرید و به یثرب برد.
سلمان در این شهر از ظهور پیامبر آگاه شد و چون نشانه ای که کشیشان گفته بودند، با پیامبر اسلام منطبق بود، اسلام آورد.
پیامبر اکرم او را از صاحبش خرید و آزادش کرد. از آن زمان، سلمان ملازم رسول خدا گشت و نزد او جایگاهی خاص یافت.
در جنگ خندق، به پیشنهاد سلمان خندقی در اطراف مدینه کندند.بدین ترتیب سپاه 10 هزار نفری مشرکان نتوانست آسیبی به مسلمانان برساند.
پس از رحلت پیامبر، سلمان از معدود کسانی بود که از راه حق منحرف نشد و در شمار معتقدان به امامت حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) قرار گرفت. او نزد امیرالمومنین نیز منزلتی بسیار والا داشت. در خلافت عمر بن خطاب به حکومت مدائن منصوب شد.
سلمان، گذشته از مقام بزرگی که نزد شیعیان دارد، نزد اهل سنت نیز دارای منزلت والایی است. وی در سال 35 یا 36 هجری در مدائن وفات یافت و اکنون قبرش در همان جا قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما