به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، استان کردستان به عنوان بزرگترین استان اهل سنت نشین کشور از دیرباز تاکنون دارای آیین و سنن ویژه ای در مناسبت های مذهبی بوده و مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع این خطه از میهن اسلامی در فضایی تقریبی و وحدت آفرین همواره این مناسبت ها را بزرگ داشته اند.
ماه های محرم و صفر نیز فضای شهرها و روستاهای کردستان آکنده از احترام و ارادت به ابا عبدالله الحسین(ع) و شهدای کربلا بوده و مسلمانان اهل سنت کردستان در کنار برادران و خواهران اهل تشیع خود مشارکتی گسترده در بزرگداشت و حفظ شئون این ایام دارند.
پرهیز از برگزاری هرگونه مراسم عروسی و شادی در ماه های محرم و صفر به عنوان احترام به شهدای کربلا و ادای نذورات مردمی در این ایام از جمله آداب و سننی است که مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع کردستان همواره رعایت کرده اند.
از شب گذشته تاکنون نیز کوی و برزن کردستان در شهرها و روستاها شاهد دسته های عزاداری و سوگواری است و در دیار اختیاردینان هر زن و مردم و هر پیر و جوانی از رشادت های شهدای کربلا و ضرورت توجه به سیره خاندان رسول الله(ص) سخن می گوید.
مراسم اربعین حسینی در کردستان از آنچنان شور و ارادتی برخوردار است که به جرأت می توان گفت که در کمتر جایی از جهان اسلام می توان اینگونه مراسم های آیینی را مشاهده کرد چرا که مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع در صفوفی به هم پیوسته برای امام حسین(ع)، شهدای کربلا و بازماندگان این واقعه عزاداری می کنند و روحیه استکبارستیزی و انسجام و همدلی خویش را که برگرفته از مکتب حسینی است به جهانیان نشان می دهند.
بیش از 2هزار مسجد و مکان مذهبی در کردستان، کانون های فرهنگی هنری مساجد و هیئت های مذهبی اهل سنت و اهل تشیع در بزرگترین استان اهل سنت نشین ایران در ایام محرم و صفر آیین ها و مراسم هایی را برگزار می کنند که به عینه نمونه ای بارز از وحدت و همدلی مسلمین بوده و می تواند به الگویی عملی برای همه مسلمانان تبدیل شود.
دسته های سینه زنی و زنجیرزنی از صبح امروز در صفوفی منسجم در خیابان های سنندج و دیگر شهرهای کردستان حرکت خود را به سوی حسینه های اصلی شهر آغاز کرده و هم اکنون نیز عزاداران خود را برای اقامه نماز ظهر آماده می کنند.
پایان پیام/
نظر شما