به گزارش خبرنگار شبستان از سمنان، در حوزه رسانههای مکتوب و مجازی، بخشهای خبر، مصاحبه، گزارش و بخش ویژه شامل مطالب مورد نظر اداره کل اوقاف و امور خیریه استان سمنان در حوزه پیوند وقف و رسانه از منظر عکاسان خبری مد نظر بود.
در ارزیابیهای بخش خبر دونفر،در بخش مصاحبه سه نفر،در بخش گزارش نیز دونفرودر بخش ویژه نیز از سه تن از عکاسان خبری استان سمنان ودر حوزه سمعی و بصری نیز برترینهای گزارش و مستند تصویری تولید فعالان صدا و سیمای مرکز سمنان تجلیل شد.
نخستین همایش «وقف و رسانه» با حضور دستاندرکاران رسانه و مسئولان در استان سمنان برگزار شد.
عضو فراکسیون وقف مجلس شورای اسلامی گفت: امروز وقف در جامعه از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و رسانهها باید در نهادینهسازی فرهنگ وقف بیشتر بکوشند.
علیرضا خسروی با تأکید بر لزوم توجه به جایگاه و اهمیت اطلاعرسانی در ترویج سنت حسنه وقف بیان داشت: از تمام کسانی که در این حوزه فعالیت کردهاند، تشکر میکنم؛ اما باید بگویم کارهای زیادی در این زمینه انجام ندادهایم و وقف نیازمند توجه بیشتر ماست.
خسروی ادامه داد: در بخش رسانهای، صدا و سیما و ... باید کارهای بیشتری انجام دهند و فعالیت خودمان را در این زمینه بیشتر کنیم.
وی تصریح کرد: نباید مسئلهای مثل وقف را فقط به یک محدوده زمانی و مناسبتها ربط دهیم؛ باید همیشه به این مقوله بپردازیم و چه کسانی بهتر از رسانهها که بتوانند به این مهم جامه عمل بپوشانند و با اطلاعرسانی از خیران و کسانی که در این زمینه فعال هستند، تقدیر کنند.
عضو فراکسیون وقف مجلس شورای اسلامی افزود: تا به حال هر کاری که صورت گرفته است، جای قدردانی دارد؛ اما افراد باید در این مسیر همواره در حال حرکت باشند.
وی گفت: رسانه میتواند برای مردم انگیزه ایجاد کند و با معرفی کسانی که کار وقف انجام دادهاند، به مردم اطمینان خاطر بدهد.
در ادامه نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی نیزگفت: رسانهها باید با ویژه برنامه های معرفی فرهنگ وقف و واقفان، مردم به انجام این سنت حسنه تشویق کنند.
عبدالرحمان رستمیان تصریح کرد: ایران به عنوان کشوری مسلمان و با پشتوانه مذهبی خوبی که در خصوص وقف دارد و تأکیداتی که اسلام بر این امر مهم داشته، باید خیلی بیشتر از اینها در این حوزه ورود پیدا میکرد.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر آموزههای دینی در این زمینه را انجام میدادیم، میتوانستیم امروز موفق شویم؛ پشتوانه معنوی ما میتواند کمک موثری به این امر کند.
رستمیان اظهار داشت: لازم است امروز از تمام کسانی که در این حوزه به فعالیت پرداختهاند، قدردانی کنیم؛ موقوفهها و واقفانی را میشناسیم که در شناساندن فرهنگ وقف در جامعه کمکهای بزرگی کردهاند.
وی ادامه داد: رسانهها و مطبوعات در اثربخشی وقف جایگاه مهمی دارند؛ رسانهها دانشگاه فرهنگی کشور به حساب میآیند.
رستمیان اضافه کرد: اگر رسانهها بتوانند در این زمینه خوب عمل کنند، یکی از بنیانهای بزرگ و تأثیرگذار در جامعه شکل میگیرد.
وی بیان کرد: علاوه بر اطلاعرسانی، مطبوعات و رسانهها در اعلام نتایج علمی، فرهنگی و اجتماعی که از سوی وقف به وجود میآید، باعث میشوند نگاه به این مقوله جدیتر شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: رسانهها به ویژه در برهه کنونی باید با تولید محتوا در ترویج فرهنگ حسنه وقف نقش ایفا کنند.
محمدرضا سوقندی اظهار کرد: رسانهها میتوانند با تولید بستههای مختلف از جمله گزارش، فیلم، اخبار، پویانمایی و نرمافزارها در ترویج فرهنگ حسنه وقف نقش ایفا کنند.
وی اضافه کرد: به دلیل باقیات و صالحات بودن و ذخیره بالای امر وقف، این سنت حسنه جای خود را به خوبی در میان مردم پیدا کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان سمنان ادامه داد: در ایران نیز به همین منظور، موضوع وقف به عنوان یک امر دینی و ارزشی و یک سنت نیکو مطرح شده است.
سوقندی افزود: مردم دینباور ایران اسلامی، همواره مروج این فرهنگ ناب بوده و برای اعتلای آن در میان اقشار جامعه تلاشهای گرانسنگی انجام دادهاند.
وی تصریح کرد: اگر عموم مردم و نخبگان با فرهنگ حسنه وقف آشنا شوند، در جهت گسترش و احیای آن تلاش بیشتری میکنند.
پایان پیام/
نظر شما