نهضت سوادآموزی حرکتی فرهنگی که باید به آن توجه شود

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: حرکت امام خمینی(ره) در امر تشکیل نهضت سوادآموزی بر مبنای یک حرکت فرهنگی صورت گرفته و باید همواره در جهت پیشرفت و تسری آن در جامعه تلاش کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، امروز (5 دی) در نشست مسئولان آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی استان قم ضمن تسلیت به مناسبت سالروز رحلت رسول اکرم (ص) و شهادت امام رضا(ع) گفت: در اسلام و قرآن و روایات نورانی پیانمر اکرم(ص) و اهل بیت همه مشوق های فراوانی برای تعلیم دادن و تعلیم گرفتن وجود داشته و دارد که نیازمند توجه جدی در این امر می باشد.


وی افزود: با یک ارزیابی می توان بیش از 80 مورد از سفارشات را در باب علم و مشتقات علم و ارزش عالم و تعلم در قرآن پیدا و مطالعه کرد.


عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم ادامه داد: در دوران پیامبر اکرم (ص) و آغاز اسلام که یک فضای عینی و دانشی نبود پیامبر اکرم(ص) بهترین استفاده را به منظور کسب علم و دانش در هنگام جنگ از اسیران دشمن نموده و درقبال آزادی به آنان فرمود هر اسیری که یک مسلمان را باسواد کند آزاد خواهد شد نشان از اهمیت علم ودانش و ارتقاء سطح فکری مردم دارد که از یک دشمن کینه توز در این مسیر استفاده می کند.


آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: عالم دارای جایگاه رفیع و بلندی است از این رو در طول تاریخ اسلام نیز به منظور اهمیت علم آموزی، سفارشات بسیاری شده است که اگر در جامعه کسی عالمی را گرامی بدارد حاصل تلاش خود را در مسیر تعلیم و تربیت خواهد دید.


وی با بیان اینکه شهر قم دارای جایگاه ویژه ای در کشور و جهان است، اظهار داشت: شهر قم به دلیل وجود بارگاه کریمه اهل بیت(ع)، حضور مراجع تقلید و حوزه علمیه باید در تمامی موارد علمی آموزشی پیشتاز و اولی باشد و برای نشر علم و سواد آموزی در تمام نقاط کشور به خصوص مناطق دوردست هر ساله پیشرفت چشمگیری داشته و بتواند آن را در سطح جامعه نمایانگر کند.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور خاطر نشان ساخت: دست اندرکاران نهضت سواد آموزی و آموزش و پرورش باید همواره برگ برنده را در امر آموزش در دست داشته باشند چرا که قم یک شهر فرهنگی و دینی است که حرکت امام خمینی(ره) در امر تشکیل نهضت سوادآموزی بر مبنای یک حرکت فرهنگی صورت گرفته که باید همواره در جهت پیشرفت و تسری آن در جامعه تلاش کرد.


آیت الله بوشهری یادآور شد: در جامعه کنونی سیاست و مسائل اجتماع باید با رنگ و لعاب فرهنگی باشد که بارزترین این رنگ و لعاب فرهنگی علم و دانش است که باید در تمامی امور به صورت نماد و شاخص نمایش داده شود و قم باید در کارنامه علم و دانش در سطح کشور بالاترین نمره را کسب نماید.


وی عنوان کرد: در کنار آموزش و پرورش نیز به منظور ارتقاءنهضت سواد اموزی باید از ظرفیت حوزه و دانشگاه بهتریت بره را برده و روحانیون نیز در امر تبلیغ می توانند در جهت پیشبرد اهداف آموزشی سواد آموزی در کشور و استان قم گام های مؤثری بردارند.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: نهضت سواد آموزی استان قم نمیتواند به تنهایی تمام بار مشکلات آموزشی را به دوش بکشد و بهتر است سازمان آموزش و پرورش نیز در این امر همکاری مؤثری داشته باشد و نهضت سواد اموزس تنها در مقطع مشخصی از سواد اموزس فعالیت داشته و دانش اموختگاتن را بری طی مراحل بالاتر به سازمان اموزش و پرورش معرفی تا خود بتواند تمرکز بیشتری بر اولیتهای اجرایی و آموزشی نهضت سواد اموزی داشته باشد.


مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به اینکه باید در هر منطقه بخش و مرکزی تعداد خانواره ها شناسایی شوند، ابراز داشت: در استان قم باید تعداد خانواره های هر بخش و منطقه ای شناسایی شده واز میان انها افراد کم سواد و بی سواد نسز مشخص گردند و با بهره مندی از روحانیون، امامان جماعت و مسئولین فرهنگی در جهت ارتقاء و بالابردن سطح علمی و دانش مردم استفاده لازم را نمود.


وی افزود: سواد آموزی کار بسیار ارزشمندی است و نباید به کم ان بسنده کرد بلکه باید همت بالا داشت چرا که از همت بالا افراد به اهداف خود دست پیدا می کنند.

آیت الله بوشهری گفت: نهضت سواد آموزی یک امر خدا پسندانه و نوعی عبادت است که کمتر به آن توجه می شود که مهمترین رکن این امر خداپسندانه و عبادت تعلیم تعلم و تربیت است که باید در تمای عرصه ای علمی فرهنگکی اجتماعی و سیاسی به آن توجه شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 326944

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha