حجت الاسلام «سیف الله سهرابی»، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره آثار سنت حسنه وقف بر زندگی شخص واقف اظهار کرد: وقف صرفا به این معنا نیست که فردی بیاید و اموال خود را در برهه زمانی به قصد خیر در اختیار امری قرار دهد، در واقع وقف حسنه ای ماندگار است که چه در ایام حیات و زندگی فرد در دنیا و چه در آخرت همراه او خواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به این مساله لازم است امروز نیز سنت وقف همچون گذشته در جامعه رواج یابد و اهمیت موقوفات برای مردم بیان شود که این مهم قطعا از یک بعد از طریق کار رسانه ای گسترده محقق خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، تصریح کرد: ما به این اعتبار که فرهنگ وقف جا بیفتد و مردم اهمیت موقوفات را بدانند، باید اقدامات مختلفی را در دستور کار قرار دهیم که از جمله مهترین این اقدامات می توان به احیای موقوفاتی اشاره داشت که مخروبه شده و یا کاربری خود را از دست داده اند که این مقوله از یک بُعد به مسئولان و از بُعد دیگر به مردم بر می گردد.
سهرابی افزود: برای کاربری مال موقوفه در دوره های مختلف شخص واقف باید نکاتی را مدنظر قرار دهد از جمله اینکه دست متولی را باز بگذارد تا در سیر زمانی مال موقوفه قابلیت استفاده در حوزه های دیگر را پیدا کند.
وی ادامه داد: البته وقف مشارکتی نیز از جمله راهکارهای مفید در گسترش فرهنگ وقف محسوب می شود و به نوعی هر قشری می تواند با یان رویکرد وقف داشته باشد، چراکه چندین نفر با یکدیگر و با سرمایه مشترک مالی را وقف می کنند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، با اشاره به برخی چالش های موجود پیرامون مراحل اجرایی وقف، اظهار کرد: بعضا دیده می شود که به وصیت و یا نیت واقف عمل نمی شود یکی از علل این مساله در عدم هماهنگی مردم با سازمان اوقاف مربوطه است البته بعضا بر خی نیز با ادارات اوقاف آشنا نیستند.
سهرابی ادامه داد: انتظار ما این است که ماهیت وقف از سوی رسانه های گروهی برای مردم بیان و از همین طریق نیز اجتماع با بایدها و نبایدهای وقف آشنا شده و بتوانند متناسب با نیاز روز جامعه وقف کنند و در عین حال با ادارات اوقاف نیز هماهنگ باشند.
پایان پیام/
نظر شما