مهمترین کاربرد بصیرت در فضای ابهام‌آلود فتنه است

خبرگزاری شبستان: بصیرت در بزنگاه‌ها توان تشخیص حق از باطل را دارد البته پچیدگی‌هایی نیز درباره بصیرت وجود دارد از جمله اینکه مهم‌ترین کاربری آن در فضاهای ابهام‌آلود بوده و غالبا در فضای فتنه نمود می‌یابد.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،‌ برنامه «شب آسمانی»، به تهیه‌کنندگی علیرضا قطبی،‌ یکشنبه ‌شب، ‌8 دی ماه با موضوع «بصیرت» و با حضور حجت‌السلام و المسملین احمدحسین شریفی، عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.

بر پایه این گزارش، حجت‌الاسلام شریفی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه «بصیرت» یک واژه عربی است، ‌اظهار کرد: این واژه از بَصَر به معنای بینش گرفته می‌شود اما نه هر گونه بینشی بلکه منظور بیشنی است که ابزار آن دل و قلب باشد و به اندازه‌ای مهم است که در نگاه عرفا و اندیشمندان از آن به قوه باطنی یاد کرده‌اند.
وی ادامه داد: بصیرت در بزنگاه‌ها توان تشخیص حق از باطل را دارد البته پچیدگی‌هایی نیز درباره بصیرت وجود دارد از جمله اینکه مهمترین کاربری آن در فضاهای ابهام‌آلود بوده و غالبا در فضای فتنه و شرایطی که حق و باطل مشتبه می‌شوند، نمود می‌یابد.
حجت‌الاسلام شریفی با بیان اینکه فتنه و نفاق دو روی یک سکه هستند، ‌تصریح کرد: تشخیص فتنه نیز کار هر کسی نیست چراکه اگر این قوه باطنی یعنی بصیرت را تقویت نکنیم تمییز دادن میان این دو ممکن نمی‌شود از این نظر که منافق و دشمن همواره در لباس دوست خود را می‌نمایاند و تشخیص این لباس بدلی کار هر کسی نیست.
وی افزود: اولین موجودی که فتنه ایجاد کرد شیطان بود که آمد با جملات زیبایی در مورد نیاز آدم و حوا آن دو را فریب داد، شیطان گفت خدا نمی‌خواهد آرامش داشته باشید و سوگند یاد کرد و آدم و حوا اولین سوگند را از زبان شنیدند که گفت: والله من دوست‌تان هستم.

عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه عوامل نگرشی و بینش علمی را به عنوان اصلی‌ترین ویژگی‌های بصیرت برشمرد و عوان کرد: فضای فتنه به‌گونه‌ای است که باید این خصوصیان را داشت و در عین حال از شعارزدگی دور بود،‌ برخی می‌گویند توهم و دشمنی یک توهم است، ‌پاسخ این افراد در خوشبینانه‌ترین حالت این است که آنها بصیرت ندارند.
وی ادامه داد: در فضای فتنه احساسات غلیان می‌یابد که راه مقابله با آن قوه تعقل است، همچنین بر اساس آیه 201 سوره تقوا داشتن تقوا نیز بسیار موثر است چراکه تقوا با کنترل نیروی غضبیه و شهویه سبب می‌شود تا غلیان احساسات در فضای فتنه از میان رود به بیان دیگر تقوا همان عدالبت بیرونی است که بروز می‌یابد.

حجت‌الاسلام شریفی خاطرنشان کرد: همچنین مطالعه تاریخ و تدبر در سرگذشت اقوام گذشته آنچان که در قرآن نیز به این مسئله اشاره شده است، می‌تواند انسان را به بصیرت برساند.
پایان پیام/
 

کد خبر 328131

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha