به گزارش خبرنگار شبستان، محمد عباسی، وزیر تعاون در سخنرانی پیش از خطبههای نماز سیاسی عبادی جمعه این هفته درباره نقش تعاون در تحقق جهاد اقتصادی گفت: طرح نامگذاری هر سال توسط رهبر معظم انقلاب علاوه بر اعلام اولویتهای جامعه و ایجاد توقع همراهی این اولویت با ولایت توجه به ساماندهی ابعاد نظام اجرایی و برنامهها همسو با این شعار را ضرورت میبخشد.
وی تعبیر رهبر معظم انقلاب از جهاد اقتصادی را اساسیترین اولویت کاری کشور برشمرد و اظهار کرد: جهاد با فعالیت عادی متفاوت است، بنابراین باید پیش از تدوین برنامهها از طریق مشاوره و کارشناسی ابعاد جهادی را برای تحقق اهداف تبیین کرد البته این مهم در سایر عرصهها همچون همت و کار مضاعف نیز صدق میکند.
عباسی با بیان این مطلب که مهمترین ابزار در تحقق جهاد اقتصادی برخورداری از روحیه جهادی است، تصریح کرد: دورانهای دفاع مقدس و سازندگی نشان میدهد که برخورداری از روحیه جهادی ملت ایران را در برابر دشمن موفق گردانید. از سوی دیگر در این عرصه باید دشمن را در مقابل خود دید تا از طریق دشمنشناسی همراه با بصیرت بتوان توطئههای شیاطین زمان را شناخت و آنها را خنثی کرد.
وزیر تعاون با اشاره به تلاشهای دشمنان به منظور کند کردن چرخ اقتصادی کشور بیان کرد: همسو با این تلاش دشمنان در دو سال اخیر بر دامنه تحریمات خود افزودهاند چرا که آنها همواره در پی توقف رشد و تعالی ملتی هستند که میتواند الگوی جهان و ملتهای مسلمان باشد.
وی ادامه داد: دشمنشناسی، غیرت، نگاه عارفانه، روحیه ایثارگرایانه و بصیرت راهکار شناخت و جلوگیری از توطئهها و ابزارهای دشمن برای ضربه زدن به کشور از مجرای اقتصاد است که خوشبختانه با در نظر گرفتن شیوه تعاون در قانون اساسی میتوان این ابزارها را خنثی کرد.
عباسی ایجاد زمینه حضور افراد باانگیزه و مستعد اما دارای مشکلات مالی در عرصه اقتصادی را شرط تحقق عدالت برشمرد و ابراز کرد: خوشبختانه در نظام اسلامی به ویژه دولتهای نهم و دهم این بستر فراهم شده به گونهای که ایران در عرصه تعاون از متوسط جهانی بالاتر است چرا که در سراسر جهان یک میلیارد نفر از جمعیت هفت میلیارد نفری عضو تعاونیها و در ایران از جمعیت 70 میلیون نفری 20 میلیون نفر عضو تعاونیها هستند.
وی با ابراز خرسندی از درک ضرورت حضور تعاونیها در فعالیتهای اقتصادی عنوان کرد: همه ما میدانیم عناوین انتخابی برای سالها از سوی رهبر معظم انقلاب به یک بازه زمانی خاص محدود نمیشود بلکه برای جامه عمل پوشاندن به پیشرفت و عدالت باید همواره این عناوین را سرلوحه کار خود قرار داد.
وی با تأکید بر لزوم توجه به محتوا و اصل شعارهای انتخابی سال و پرهیز از اتکای صرف به گفتار و حرف گفت: هیئت دولت در روزهای نخست سال این شعار را دستور کار خود قرار داد و وزارت تعاون نیز در نخستین جلسه خود با عنوان کارآفرینی، اشتغال و تعاون این مهم را دستور کار خود قرار داد.
وزیر تعاون پرهیز از حاشیهها و بازداری عوامل اخلالگر در استفاده از فرصتها را از ویژگیهای متمایزکننده دولتهای نهم و دهم برشمرد و تصریح کرد: ایستادگی در برابر قدرتهای جهانی و توجه و پاسخدهی به مطالبات واقعی مردم بعد متمایزکننده دولتهای نهم و دهم است.
وی افزود: علاوه بر این دولت عدالتمحور با ایجاد هشت هزار تعاونی مسکن مهر مشکلات مردم در این زمینه را برطرف کرده، از سوی دیگر یک میلیون و 500 هزار نفر نیز توسط وزارت تعاون در قالب تعاونیها ساماندهی شدهاند که این امر بستر اشتغال بسیاری از فارغالتحصیلان رشتههای مختلف را فراهم میکند.
عباسی با اشاره به تلاش کشورهای غربی برای جذب اندیشمندان اقتصادی جهان سوم ابراز کرد: اخلاص و معنویتی که در دوران دفاع مقدس در میادین جنگ وجود داشت، عنصر اصلی و خمیرمایه برای تحقق جهاد اقتصادی همسو با مطالبه رهبری است چرا که اکنون میبینیم دیدگاههای مادی جهان سرمایهداری مردم را به مسیر نابودی سوق داده، بنابراین تنها اخلاص و معنویت نجاتبخش این عرصه است.
عباسی برخورداری از روح تعاون را از ویژگیهای ملت ایران برشمرد و بیان کرد: برخی از افراد به اسم تعاون در رأس فعالیتهایی قرار میگیرند که به آنها علاقه و اعتقادی ندارند، در صورتی که با ایجاد تعاونیهای دانشبنیاد در جامعه میتوان علاوه بر تبیین جایگاهی خاص برای آنها مشکلات و موانع اشتغال جوانان تحصیلکرده را نیز فراهم کرد.
وی استفاده از توانمندی بخش خصوصی را از نتایج مثبت راهاندازی تعاونیها به عنوان یکی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب دانست و عنوان کرد: هماکنون 165 هزار تعاونی در کشور مشغول فعالیت هستند و 700 هزار نفر در قالب این تعاونیها ساماندهی شدهاند البته باید توجه داشت که 80 هزار مورد از این تعاونیها در دولتهای نهم و دهم ایجاد شده است.
عباسی با بیان این مطلب که تعاون ابزاری برای توفیقات اقتصادی در عرصههای جهانی است، اظهار کرد: قطعا بهترین مسیری که عدالت اجتماعی را محقق میکند تعاونیها هستند و بنا بر اعتقاد نظام اجتماعی به تحقق این مهم باید از تعاون به عنوان ابزاری کارآمد برای حضور اثرگذار اقشار مختلف جامعه در عرصههای اقتصادی استفاده کرد.
وزیر تعاون با اعلام تدارک زیرساختهایی برای استفاده هرچه بیشتر از توانمندی بخش خصوصی خاطرنشان کرد: تشکیل بانک توسعه و تعاون که فعالیت خود را بر اشتغال متمرکز کرده و راهاندازی صندوق حمایتی سرمایهگذاری تعاون از جمله مهمترین این زیرساختها محسوب میشود و امید است با حمایتهای دولت، مجلس و نظام سیاستگذاری کشور بستر مساعد برای حضور اثرگذار فارغالتحصیلان در تعاونیها ایجاد شود.
شایان ذکر است، سخنرانی پیش از خطبههای نماز سیاسی عبادی جمعه این هفته تهران توسط محمد عباسی وزیر تعاون درباره نقش تعاونیها در تحقق جهاد اقتصادی انجام شد.
پایان پیام/
نظر شما