به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همایش تجلیل از فعالان عرصه وقف و بقاع متبرکه، عصر شنبه، 14دی ماه در سالن همایش های مسجد الرسول با حضور حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، حجت الاسلام محمد زاده، رئیس اوقاف و امور خیریه استان تهران و جمعی از واقفان برگزیده برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: کلمه وقف در قرآن نیست اما آیاتی در قرآن وجود دارد که اشاره به وقف دارد که از جمله آنها می توان به آثار وقف اشاره کرد که در آیات قرآن نه به صورت مستقیم بلکه به شکل اشاره بیان شده است، مثلا خداوند می فرماید فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره، به این مفهوم که خداوند هر عمل خیری را ولو کم باشد قبول می کند.
وی در ادامه با گریز به اینکه وقف نشانه عشق به خداوند است، تصریح کرد: وقف آثار مختلفی دارد که از جمله آنها می توان به صداقت اشاره کرد در واقع وقف علامت صداقت است و در عین حال وقف عمل حسنه ای است که پایان ندارد لذا کسانی که وقف می کنند همه چیز را برای خودان نمی خواهند .
حجت الاسلام قرائتی گفت: وقف تعدیل ثروت می کند و ذخیره ای برای جبران عقب ماندگی ها و نشانه انصاف است و به جز آن کمک بی منت است که ارتباط بین نسل گذشته و آینده را تنظیم می کند لذا این سنت حسنه روح واقف را تیز تطهیر کرده و علاوه بر آن کسی که وقف می کند خداوند همواره زندگی او آرامش ایجاد می کند در حالی که هرگز گیر زندگی شخص بخیل از بین نمی رود.
این مفسر قرآن با بیان اینکه وقف مصداق باقیات و صالحاتی ماندگار برای واقف است، افزود: با این وصف اما سه گروه مانع وقف هستند که منافقان، شیطان و افراد نااهل از این دسته محسوب می شوند اما با این حال همواره باید توجه کنیم که لحظه مرگ معلوم نیست کی برسد لذا نباید آن را برای بعد بگذاریم.
قرائتی گفت: کسانی که در اوقاف کار می کنند نباید رویکرد کارمندی داشته باشند واگرنه با کارمندان اداره قند بلژیک که می آیند و کارت می زنند فرقی ندارند و من اگر رئیس اوقاف بودم اجباری می کردم که روحانیان اوقاف یک دوره تفسیر ببینند و در عین حال قرآن را از محجوریت خارج کنند تا مصداق سخرلکم ها نشویم و این مصداق نشود که سخرلکم سازمان تبلیغات و سخرلکم اوقاف!
وی ادامه داد: باید اعتماد مردم نسبت به اداره اوقاف را با رفتار و کردارمان برگردانیم چراکه مردم نسبت به اوقاف در زمان قبل از انقلب بدبین شده بودند و قطعا ایجاد این اعتمادسازی از طریق پشت میز نشینی ممکن نمی شود بلکه باید قرآن محور باشد، الان در اوقف سیصد آخوند هست که اگر هرکدام یک دوره تفسیر ببینند کار پیش می رود.
این مفسر علوم قرآنی تصریح کرد: اگر سخنرانی ها و جلسات را کوتاه کنیم در این صورت مردم می نشینند نباید مردم را بین دو نماز برای سخنرانی گروگان گرفت بلکه باید الگو بود، یادم هست زمانی منزل یکی از مدیرکل ها در اصفهان بودم و شب را خوابیدم و صبح بلند شدم تا اذان بگویم د یدم آن فرد دوید و گفت نگو اینجا محله اشراف است! من گفتم پس بلندتر اذان می گویم.
قرائتی ادامه داد: باید انقلابی برای ترویج فرهنگ وقف داشته باشیم و نه اینکه بگوییم آقا به من بخش نامه نشده است و ابلاغ نشده و نهایتا وظیفه من نیست، یک مدیر باید قبل از هرکس خودش پیشرو باشد و مثلا برای نماز خودش بلند اذان بگوید.
بنابر این گزارش در ادامه این مراسم از فعالان عرصه وقف و بقاع متبرکه تجلیل شد.
سردار سرلشگر رحیم صفوی به عنوان رئیس هیات امنای امام زادگان عینعلی و زینعلی، جمال جعفریان، متولی موقوفه حاج عبدالوهاب تهرانی، اکبر هوشمند از مدیران کل استانداری تهران، سرکار خانم افضل، محمد جواد آخوندی، معاون فرهنگی پرورشی شهرستان های تهران، رامین اردستانی، سید امیر محقق، محمود رمضانی از خادمان بقاع متبرکه، حسن قالبی، رئیس اداره قرآن و عترت آموزش و پرورش شهرستانی های استان تهران، مصطفی آقا بیگی، ناصر بخار صادقی، کامران شهریوری، سید مهدی رضایی، امام جماعت بقعه شمس الدین محمد، از برگذیگان این همایش بودند.
همچنین از میان فعالان رسانه ای نیز غفارمهر دوست از خبرگزاری ایسنا، سمیه نجفی گزارشگر رادیو صدای آشنا و رادیو فرهنگ، معصومه آقا امینی خبرنگار ایرنا، صدیقه توانا خبرنگار روزنامه کیهان از برگزیدگان رسانه ای این همایش بودند.
پایان پیام/
نظر شما