حجتالاسلام محمدکاظم موسوی، مسئول کمیته طرح ملی حفظ قرآن در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تکمیل ظرفیت استانهای سراسر کشور نسبت به ثبتنام حافظان قرآن کریم و برگزاری آزمون پایاندوره مرحله دوم طرح تربیت حافظان قرآن در این سازمان به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: همزمان با تکمیل سهمیه ثبتنام علاقهمندان به شرکت در طرح ملی حفظ قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه آزمون پایاندوره مرحله دوم این طرح در اسفندماه امسال برگزار میشود.
وی در خصوص نحوه توزیع سهمیه ثبتنام شرکتکنندگان در طرح ملی حفظ قرآن تصریح کرد: طبق برنامهریزیهای انجامشده سازمان اوقاف و امور خیریه موظف به تربیت یک میلیون و 200 نفر حافظ کل قرآن کریم در مدت 4 سال است که با توجه به ریزشهای احتمالی در خصوص انصراف شرکتکنندگان از ادامه طرح ملی حفظ قرآن پیشبینی میشود در مدت 4 سال یک میلیون حافظ قرآن کریم به همت سازمان اوقاف و امور خیریه تربیت شوند.
حجتالاسلام موسوی عنوان کرد: هر استان با توجه به ظرفیتها، گستردگی جامعه قرآنی، سهمیهبندی خاصی طی هر سال نسبت به ثبتنام علاقهمندان به شرکت در طرح ملی حفظ قرآن کریم دارند که در سال گذشته استان اصفهان ملزم به ثبتنام 16 هزار حافظ و امسال 18 هزار حافظ و در سالهای آتی 20 تا 22 هزار حافظ است. همچنین استان تهران با توجه به ظرفیتهای بالای خود ملزم به تربیت 200 هزار حافظ است که این میزان در مدت 4 سال با شیب ملایمی ترسیم شده که در سال ابتدایی طرح استان تهران ملزم به تربیت 40 هزار حافظ قرآن کریم بود.
مسئول کمیته طرح تربیت حافظان قرآن کریم در سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: در اولین سال برگزاری طرح ملی حفظ قرآن استان خراسان شمالی به عنوان نخستین استان کشور سهمیه تعیینشده خود را تکمیل کرد و در شهریورماه همان سال تمامی استانهای کشور سهمیههای خود را تکمیل کردند. امسال نیز که در مرحله دوم طرح ملی حفظ قرآن کریم قرار داریم 13 استان کشور طی آبانماه سال 92 و 14 استان دیگر در آذرماه امسال سهمیههای خود را نسبت به ثبتنام علاقهمندان به شرکت در دورههای آموزشی حفظ کل قرآن کریم انجام دادند و امسال شاهد حضور 305 هزار نفر شرکتکننده در این طرح و طی 2 سال گذشته بالغ بر 540 نفر حافظ قرآن تحت آموزشهای حفظ قرآن کریم قرار گرفت. گفتنی است، طراحی سامانه ملی موقوفات امکان ثبتنام تکراری افراد را مسدود میکند و شرکت 540 هزار نفر حافظ قرآن آمار دقیقی از شرکتکنندگان در طرح ملی حفظ قرآن به صورت مجزاست. همچنین مربیان حفظ قرآن کریم در این طرح ضمن تماسهای متعدد با شرکتکنندگان از تخلفات احتمالی جلوگیری میکنند.
حجتالاسلام موسوی عنوان کرد: برگزاری کلاسهای آموزش حفظ قرآن کریم به صورت مجازی و کلاسهای تربیت مربی حفظ قرآن ریزشهای احتمالی شرکتکنندگان در طرح ملی حفظ قرآن کریم را به حداقل رسانده و سازمان اوقاف و امور خیریه تاکنون موفق به برگزاری 55 دوره تربیت مربی حفظ قرآن به مدت یک هفته در استان قم شده است که در این طرح 1800 نفر شرکت کردهاند و کلاسهای تربیت مربی حفظ قرآن با حضور اساتید مجرب همچون استاد شهریار پرهیزگار به صورت هفتگی برای شرکتکنندگان سراسر کشور برگزار میشود.
وی با اشاره به رضایتمندی شرکتکنندگان طرح تربیت حفظ قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: پس از برگزاری هر دوره برگههای نظرسنجی به شرکتکنندگان طرح ملی حفظ قرآن اعطا میشود که طی آمار واصله 99 درصد شرکتکنندگان از کلاسهای آموزشی این طرح رضایت داشتند و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز تلاش بیش از پیش خود را برای برگزاری کلاسهای آموزش حفظ با کیفیت فنی بالا و هزینه 500 هزار تومانی هر نفر بکار میگیرد.
وی با اشاره به کاستیهای موجود در خصوص برگزاری طرح ملی حفظ قرآن کریم تصریح کرد: تخصیص بودجههای قرآنی در تشویق علاقهمندان به شرکت در دورههای حفظ قرآن و ریزشهای احتمالی بسیار موثر است. در کشور ما موقوفات بسیاری برای اهل بیت (ع) و عزاداری امام حسین (ع) وجود دارد اما متأسفانه موقوفات قرآنی بسیار کم است که 20 استان کشور از موقوفات قرآنی محروماند و تنها استانهای کرمانشاه و تهران دارای اندکی از این موقوفات هستند. ترویج فرهنگ وقف بخصوص در حوزههای قرآنی و تشویق خیرین برای ورود سرمایههای خود در موضوعات قرآنی میتواند در گسترش آموزشهای حفظ قرآن کریم و تشویق جوانان به این امر مهم مؤثر واقع شود البته تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی و تخصیص بودجههای واصله از آن فرصتی مغتنم برای برگزاری دورههای حفظ قرآن کریم را ایجاد کرد که امیدواریم توزیع بودجه قرآنی با توجه به ظرفیتها و گستردگی طرحها با دقت بیشتری انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما