تخریب گونه های گیاهی در تپه سوگوله/ مردم در معرض بیماری های عفونی

خبرگزاری شبستان: رهاسازی فاضلاب شهری، انسانی و ریختن زباله بیمارستانی، آزمایشگاهی و نخاله های ساختمانی در تپه سوگوله سبب مشکلات زیست محیطی و انواع بیماری های عفونی برای مردم و تهدیدی جدی برای منابع طبیعی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، موضوع پسماند یکی از مسائل اساسی در مدیریت محیط زیست است که در این حوزه مطالعات خوبی انجام گرفته و برنامه‌هایی در دست اجراست. پسماندهای عفونی، فاضلاب شهری، انسانی و زباله ها و نخاله های ساختمانی یکی از معضلات اصلی اکثر استان های کشور است که منجر به بیمارهای مختلف و از بین رفتن محیط زیست و طبیعت شده است.

 

میانگین تولید زباله در شهرها و روستاهای گلستان هزار تن در روز است در حالی که کارشناسان میانگین سرانه تولید زباله گلستان را بین 700 تا 900تن در روز تخمین زده اند. شواهد نشان می‌دهد که برای امحای تمام زباله های استان امکانات کافی وجود ندارد و مراکز دفن بهداشتی زباله استان برای تجهیز نیازمند اعتبارات هستند.اکنون حاشیه جنگل ها و رودخانه ها و حریم شهرها و روستاهای گلستان مملو از نخاله های ساختمانی و زباله هاست. یکی از محل های دفن پسماندها در شهر گرگان مجاورت استانداری گلستان و روستای سعد آباد در محلی به نام تپه سوگوله است که روزانه شاهد تخلیه فاضلاب در این منطقه است و باعث نارضایتی مردم محل شده است

مردم و اهالی محل روستای سعدآباد علی رغم پیگیری های زیاد تا کنون نتوانسته اند مشکل زیست محیطی و بوی بد این منطقه این را حل کنند و برخی از آنان دچار بیماری های مختلف شده اند.


در زیر گفتگوی یکی از مردم روستای سعدآباد که پیگیر رفع این مشکل است، می خوانیم:

گناه مردم روستای سعدآباد چیست

علی پورهادی، از اهالی روستای سعدآباد گرگان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: قبل از سال 59 زباله های شهرستان گرگان در رودخانه پل فتح باغ و رودخانه سعدآباد ریخته می شد که موقع برداشت گندم با آتش سوزی آشغال ها، حدود 60 هکتار از گندم مردم روستا در آتش سوخت و مردم معترض شدند.


وی افزود: بعد از اعتراض مردم، قرار شد حداقل طی دو ماه زباله ها در دامنه تپه سوگوله در فاصله هزار متری سعدآباد ریخته و پس از دوماه به حاشیه سد وشمگیر در آق قلا انتقال یابد.


پورهادی تصریح کرد: این اتفاق تا سال 80 به مدت 21 سال به صورت محل ریختن زباله تبدیل شد و بعد از سال 80 برای تفکیک زباله به آق قلا انتقال داده شد و اعلام کردند این منطقه با ریختن خاک به اندازه یک متر پاکسازی و تحویل مردم می شود.


وی ادامه داد: در حین ریختن خاک در این مکان، فضولات انسانی هم ریخته شد و در حال حاضر حداقل حدود 4 هکتار زمین به اندازه 30 متر فضولات انسانی است که هر روز به طور متوالی توسط کامیون های تخلیه چاه گرگان و حومه در این مکان خالی می شود.
 

پورهادی گفت: این اقدام از سال 80 تا 92 در حال انجام است و حتی شیشه و سرنگ های بیمارستانی که باید در پسماند و مرکز جمع آوری امیرآباد ریخته شود در این منطقه ریخته می شود.


وی خاطرنشان کرد: به دلیل خسارات وارد شده برخی کشاورزان زمین های خود را رها کرده اند و از نظر اقتصادی نیز خسارات زیادی به مردم محل وارد شده است.


پورهادی افزود: از نظر بیماری نیز بیشترین بیماری را روستای سعدآباد دارد.


وی با بیان اینکه هیچ کس پاسخگوی ما نیست، گفت: استشهاد محلی تهیه شده و نامه های مختلفی به شهرداری، محیط زیست، منابع طبیعی و بهداشت مرکزی زده شده و هیچ اقدامی نکرده اند.


پورهادی با اظهارتاسف گفت: ما به چه جرمی باید این خسارات را به اجبار تحمل کنیم، تمام روستای سعد آباد بوی بد می دهد و در تابستان ها انواع حشراتی همچون کنه، پشه، مگس و غیره سبب ایجاد مشکل برای مردم سه هزار نفری سعدآباد کرده است.


آب و فاضلاب باید نسبت به ایجاد تصفیه خانه فاضلاب اقدام کند

سید مجتبی حسینی، معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست گلستان نیز در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهارداشت: محیط زیست دستگاه نظارتی است و اخطارمان را به شهرداری ها، مدیریت پسماند و آب و فاضلاب استان اعلام کردیم.


وی افزود: در برنامه رو در روی صداوسیما نیز مدیرکل محیط زیست در این زمینه صحبت کرده اند تا هر چه زودتر نسبت به ساماندهی آن اقدام کنند.
 

حسینی تاکید کرد: آب و فاضلاب باید نسبت به ایجاد تصفیه خانه فاضلاب اقدام کند و مدیریت پسماند نیز باید نقاطی را برای نخاله های ساختمانی شناسایی و مکان یابی و صنایع تبدیلی را راه اندازی کند.
 

وی اضافه کرد: محیط زیست به عنوان دستگاه نظارتی وظیفه خود را انجام می دهد و برخوردهای قانونی را انجام می دهد ولی این منطقه در حیطه وظیفه ما نیست و مالک آن منابع طبیعی است.
 

حسینی اظهارداشت: در حوزه نظارتی و ساماندهی، اخطارها و نامه های خودمان را ابلاغ کردیم و آنها وظیفه دارند به تعهدات خود عمل کنند.
 

وی یادآور شد: در سنوات قبل نیز کارگروه های مختلفی در این زمینه تشکیل و نسبت به آن بحث شده است.
 

پسماندها در درازمدت موجب تخریب گونه های گیاهی می شود

رسول مقسم، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گرگان نیز در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: نیروهای حفاظتی ما در چندین مورد در این خصوص برخورد قانونی کردند که حتی در یک مورد برای راننده حمل زباله شهرداری که تمکین و رعایت نکرده بود، دستور قضایی گرفته شد مبنی براینکه آشغال سبب آسیب رساندن به درختان می شود.
 

وی با بیان اینکه متاسفانه شهرداری این قضایا را رعایت نمی کند، افزود: در موردی دیگری دوستان شهرداری مکاتبه ای با همکاران اداره کل منابع طبیعی استان داستند که به دلیل نداشتن مکانی برای تخلیه زباله های خانگی مجبورند آشغال ها را در این منطقه تخلیه کنند.
 

مقسم با اشاره به اینکه پسماندها در درازمدت سبب تخریب گونه ها می شود، تصریح کرد: در این زمینه جنگلدار وقت اعلام کرد که شهرداری باید رعایت کنند.
 

وی ادامه داد: چندین بار مکاتبه صورت گرفته ولی هیچ اقدامی نشده است، شهرداری باید به دنبال فضایی برای این کار باشد.
 

مقسم خاطرنشان کرد: این مکاتبات با شهرداری از دو سال قبل شروع شده و طی این مدت شهرداری برای تخلیه زباله های خانگی اقدام نکرده است.


تکذیب تخریب 5 هکتار گونه گیاهی ازدار در تپه سوگوله

وی افزود: برای حل این مشکل نیازمند عزم همه دستگاه ها هستیم و اداره منابع طبیعی شهرستان گرگان محکم ایستاده و برخورد می کند.
 

رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان گرگان با تکذیب و رد از بین رفتن 5 هکتار گونه گیاهی ازدار در تپه سوگوله، گفت: هیچ گونه گیاهی ازدار در این منطقه از بین نرفته است.
 

مقسم به خبرنگار شبستان قول داد فردا (18 دی) برای پیگیری مسئله به تپه سوگوله رفته و از نزدیک مسئله را پیگیری کند.
 

وی همچنین قول داد: خبرنگار شبستان را نیز برای پیگیری این مسئله به همراه خود به منطقه ببرد.


پایان پیام/

 

گزارش: ربابه کابلی
 

کد خبر 330531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha