آغاز به کار مرکز نشر علوم اسلامی رسالت غدیر

خبرگزاری شبستان: مرکز رسالت غدیر با هدف نشر و گسترش علوم اسلامی و با گردآوری بیش از چهار هزار عنوان کتاب با موضوعات اندیشه و تفکرات و مبانی اسلامی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به تازگی مرکز "رسالت غدیر" با تولید و پخش آثار اندیشمندان اسلامی در شهر مقدس قم آغاز به کار کرده است که برای اطلاع از نحوه فعالیت و اهداف آن با محمد قربانپور، مدیر مسوول این مرکز و پژوهشگر علوم اسلامی گفتگویی انجام داده ایم که برای آشنایی با این مرکز گفتگوی زیر را بخوانید:

 

مرکز توزیع کتب و آثار اسلامی با چه هدفی و از چه زمانی فعالیت خود را آغار کرده است؟
پیش از پاسخ به این سوال باید بگویم در کشور بیش از 40 مرکز در حوزه بین الملل آثاری اسلامی تولید می کنند که عناوین برخی از آنها از مرز 500 عنوان نیز می گذرد؛ این مرکز با عنوان «رسالت غدیر»، با هدف نشر و گسترش علوم اسلامی و معرفی آثار فاخر اسلامی که تولید و ترجمه شده، تا کنون بیش از 4000 عنوان کتاب را به 35 زبان با موضوعات اندیشه و تفکرات و مبانی اسلامی، قرآن، حدیث و اهل بیت (ع)، از آثار ناشران و مراکز و موسسات بین المللی مستقر در داخل کشور را جمع آوری کرده و با تشکیل بانک اطلاعاتی سعی در ارائه این آثار به علاقه مندان است.
 

این توزیع بین چه افرادی صورت می گیرد؟
این کتاب ها در مرکز کاملا ساماندهی شده و جهت تأمین، تهیه و ارسال کتب مورد نیاز مراکز و موسسات علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و کتابخانه ها در ایران و کشورهای مختلف، آمادگی لازم را دارد. همچنین امکان حضور در نمایشگاه های بین المللی، جهت عرضه کتب اسلامی به زبان های مختلف، در عرصه بین الملل نیز فراهم است. این مرکز آماده همکاری گسترده و متقابل با مراکز علمی داخل و خارج از کشور و همچنین فرهیختگان و اندیشمندان علوم اسلامی بوده و این مرکز برای اطلاع رسانی از نحوه ارائه خدمات و آگاهی مخاطبان در حال راه اندازی پایگاه اینترنتی به نشانی www.islamicbookshop.net است که به چهار زبان فرانسه، انگلیسی، عربی و فارسی به روز می شود. در همین راستا مرکز رسالت غدیر هم اکنون در حال اطلاع رسانی و رایزنی با مراکز حوزوی، دانشگاهی، فرهنگی و مذهبی داخل و خارج از کشور است و البته تا کنون کشور هند نیز اعلام نیاز به این آثار کرده است. بنابراین کلیه دانشگاه ها و مراکزی که دانشجویان خارجی را تربیت می کنند، مانند جامعة المصطفی (ص) العالمیه می توانند اعلام آمادگی برای دریافت آثار این مرکز داشته باشند.
 

ارائه این آثار به متقاضیان به صورت رایگان صورت می گیرد یا باید هزینه ای پرداخت شود؟
این مرکز به دلیل آنکه هدف نشر علوم و معارف اسلامی را دارد، تلاش می کند تا بتواند آثار را به صورت مناسب تری در اختیار علاقه مندان قرار دهد. اما از آنجا که این آثار متعلق به ناشران مختلف است و آنها محصولات خود را به این مرکز عرضه می کنند، تولیدات رایگان نخواهد بود اما در حال تلاش هستیم تا بتوانیم با کمک خیرین و اسپانسرها و پشتیبانی ها برخی از کتاب ها را رایگان یا با قیمت حداقلی یا با شرایط ویژه در اختیار مخاطب قرار دهیم و البته اگر ناشری تولیدات خود را رایگان در اختیار این مرکز قرار دهد، این آثار نیز بدون دریافت هزینه به علاقه مندان عرضه می شود.
 

آیا این مرکز برنامه های آتی دیگری را نیز در دستور کار قرار داده است؟
بله، حضور در نمایشگاه های بین المللی از دیگر اقداماتی است که برای مرکز پیش بینی شده البته آخرین نمایشگاهی که شرکت کردیم، عراق بود و اواخر بهمن ماه سال جاری نیز به مدت یک ماه در دهلی (هند) در نمایشگاه حضور می یابیم. بنابراین برنامه اصلی ما حضور در نمایشگاه های بین المللی است تا بتوانیم آثار اسلامی را به جهان معرفی کنیم. اما گام بعدی شناسایی کتاب های اسلامی است که در خارج کشور ترجمه و چاپ شده همان طور که در فاز نخست، تولیدات داخلی را شناسایی و جمع آوری کردیم. در همین راستا در اوایل سال آینده مراکز اسلامی خارج از کشور شناسایی شده و کتاب ها و آثار آنها به بانک اطلاعاتی مرکز رسالت غدیر افزوده می شود.
 

این جمع آوری کتب مختص به آثار شیعه است یا منابع اهل سنت را هم دربر می گیرد؟
رویکرد غالب، جمع آوری آثار شیعه است، چرا که مراکز اهل سنت در این زمینه فراوان است اما این طور نیست که از آثار اهل سنت استفاده نشود بلکه به صورت محدود و کمرنگ نیز کتب آنها جمع آوری می شود.
 

برنامه مرکز رسالت غدیر برای همکاری با مسوولان و مرتبطان این امر چیست؟
یکی از برنامه های اصلی ما، ارتباط با موسساتی است که تولیدات دارند، اما فضایی برای عرضه ندارند. ما این امکان را فراهم می کنیم تا آنها آثار خود را به مخاطب ارائه کنند و تلاش می کنیم به کمک خیرین استفاده از منابع این مرکز را تسهیل بخشیم تا خوراک علمی، پژوهشی اسلامی به جونان تامین شود.
در پایان تاکید می کنم این مرکز آماده همکاری گسترده و متقابل با مراکز علمی داخل و خارج از کشور و همچنین فرهیختگان و اندیشمندان علوم اسلامی است تا بتواند در عرضه اندیشه های ناب اسلامی و معارف اهل بیت (ع) گام موثری را بردارد و افراد می توانند برای اعلام آمادگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 2537837717 تماس حاصل کنند.
پایان پیام/

 

کد خبر 330910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha