به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی باقرزاده فاروجی، رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور امروز (18دی) در همایش تجلیل از فعالان عرصه سوادآموزی استان که در محل کانون باهنر بجنورد برگزار شد، گفت: در حال حاضر 15 درصد از جمعیت بالای 6 سال ما بی سواد هستند در این راستا نیاز به برنامه ریزی منسجم تر به جد مشاهده می شود.
وی با اشاره به وجود یک میلیون و 580 دانش آموز دارای والدین بی سواد در کشور، افزود: به همین دلیل طرح های جدید وزارت آموزش و پرورش در حوزه نهضت سواد آموزی شامل طرح باسوادی کردن والدین و 10 تا 19 سال و استفاده بی سوادان از فناوری های جدید است.
باقرزاده همچنین ترس افراد بی سواد از فناوری های جدید را در حال حاضر یکی از مشکلات عمده ما درنهضت سواد آموزی اعلام کرد و بیان داشت: متاسفانه وضعیت سواد آموزی در کشور مطلوب نیست.
وی تصریح کرد: هم اکنون آنچه دراین زمینه حاصل شده برازنده کشورمانیست.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: هم اکنون کشورما از نظر سرعت تغییر شاخص های سواد آموزی از 48 درصد به 98 درصد رسیده ولی با این حال این رشد وضعیت مطلوبی برای ما نیست.
وی رویکرد سواد آموزی در کشورهای توسعه یافته را آموزش رسمی دانست و خاطرنشان کرد: دراین رویکرد، آموزش با کیفیت برای دانش آموزان، آموزشی است که نیاز به کلاس و آموزش های جبرانی نداشته باشد.
باقرزاده، سواد آموزی را به عنوان فرصت دوم یادگیری برای نیازهای آموزشی ضروری دانست و افزود: متاسفانه در هیچ جای کشور آموزشگاه و مدرسه ای نداریم که به دلایل مختلف اجتماعی و اقتصادی دانش آموز بازمانده از تحصیل نداشته باشد.
وی همچنین رویکرد توانمند سازی فردی و اجتماعی را یک رویکرد قالب در امر سواد آموزی در کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و افزود: کارکرد این رویکرد به صورت آموزش مادام العمردر سواد آموزی تعریف شده است.
رئیس سازمان سوادآموزی کشور با تاکید بر اینکه بر همین اساس ما نیز به دنبال نظام جامع آموزش بزرگسالان با رویکرد آموزش مادام العمر هستیم، به جلوگیری از بازگشت جمعیت کم سواد به سواد آموزی اشاره کرد و گفت: در همین زمینه هم اکنون 2 میلیون و 700 هزار نفراز بی سوادان کشور یعنی نزدیک به 57 درصد این افراد قبلاً آموزش دیده اند ولی به دلایلی که آموزش آنها کافی نبوده یا فرد اطلاعات سواد آموزی خود را فراموش کرده، دوباره اعلام بی سوادی می کند.
باقرزاده قانون جدید وزارت آموزش و پرورش در امر نهضت سواد آموزی در کشور را شامل اجرای آموزش فرد به فرد، خود آموزی سواد آموزی از طریق افراد خانواده که هزینه اش به خودشان برگردد و همکاری مشترک با کمیته امداد ، بهزیستی ، سازمان زندان دیگر نهادها ذکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما